Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1692271 Huilen Na Voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #2698273

  Hoi meiden,
  Er staat me iets van bij dat dit onderwerp al een keer is geweest maar kan hem niet terug vinden. Gooi hem er toch maar weer even in.

  Ravi heeft de afgelopen vijf dagen vaak dat hij na het drinken moet huilen (krijgt flesvoeding). Hij heeft het niet standaard en het is soms ook niet te verklaren waarom hij moet huilen. Het ene moment kan hij nog naar je lachen en dan begint hij opeens te krijssen. Bijna niet te troosten tenzij je hem heel dicht tegen je aanhoudt. Dan word hij na een tijdje stil maar kan het ook zomaar zijn dat hij weer gaat huilen na een kwartier. Ook huilt hij meer als je hem neerlegt in zijn bedje. In de ochtend en de nacht gaat het prima. Nergens last van..soms nog wel wat onrustig maar niet huilen.

  Heb al gedacht aan darmkrampjes omdat hij soms wel een heel rood hoofd krijgt als hij op zijn manier aan het “poepen” is. Hij boert ontzettend moeilijk en vanochtend duwde hij zijn hele buik omhoog toen hij bij me lag (in een halve boog ligt hij altijd op mijn arm). Maar moet hij er dan niet altijd van last van hebben bij elke voeding als het dramkrampjes zijn?

  Ook heeft hij afgelopen zaterdag veel te veel prikkels gehad na een bezoek aan de ouders van vriend. Is toen heel lang wakker geweest en toen we terug kwamen was hij alleen maar aan het huilen. Kan dit nog een nasleep zijn daar van?

  Ook zit hij in zijn sprongetje. (oei ik groei fan 🙂 ) dus misschien dat het daar mee te maken heeft.

  We hebben al speciale flesvoeding tegen krampjes en spugen gekocht maar nog niet gegeven. Weet niet of je zomaar mag overstappen van voeding zonder dit te overleggen met het CB.

  Al met al lang verhaal…herkenning of misschien meiden die weten wat het kan zijn. Vind het zo naar dat hij zo hard moet huilen en zo ken ik hem eigenlijk ook helemaal niet :S

  Liefs nelie

  #4447635 Quote

  Ja dat doet Rivano ook heel vaak.altijd na de voeding huilen.alleen snachts gelukkig niet…denk toch dat het krampjes zijn,bij Ravi misschien toch ook wel.
  soms heeft ie nog niet genoeg en leg ik hem nog even aan.dat helpt soms,maar niet altijd.Rivano is vaak wel te troosten.met speentje of heel veel knuffels…en ja dat sprongetje kan er zeker wel mee te maken hebben denk
  we moeten er doorheen,
  en ja dat huilen…Rivano heeft de 1ste 5 weken bijna niet gehuild,maar vanaf week 5 is hij meer gaan huilen en gisteren heel veel gehuild.nu vandaag gelukkig weer tevreden…soms weet je het gewoon niet

  liefs jootje

  #4447651 Quote

  Hoi overstappen op andere voeding kan, maar daar moet hij ook aan wennen, wat gepaard gaat met krampjes. Gebruik je al infacol of vsm tegen krampjes? Bij ons werkt het, maar afgelopen dagen heeft hij ook weer meer last. Sterkte


  peetje1981
  Bijdrager
  #4447672 Quote

  Ik herken dit wel meis, Wij gebruiken voor de krampjes sabsimplex hadden alles geprobeerd en niks werkte. Hier doet emi het super op. We juichen om elke scheet en boer hahaha. Nu boert ze met gemak. Ze is na de fles wel druk maar dan wilt madam spelen. Niks op de arm maar in de box bij haar vriendjes. Ik zet emi de laatste tijd na de fles rechtop op mijn schoot en laat haar dan voorzichtig naar voren zakken zo komen bij haar de boertjes los.

  Veel succes ermee

  #4447844 Quote

  Luana heeft ook zo’n periode gehad. Bij haar waren het meestal krampjes. De infacol hielp hier goed tegen. Ook kan het een sprongetje zijn ja.

  Overstappen kan wel. Je moet dan wel rustig aan overstappen. Als je een fles van 150 op 5 scheppen geeft doe dan eerst een dag 4 schep standaard en 1 schep comfort. De volgende dag dan 3 normaal, 2 comfort enz. Maar ik denk dat ik eerst even zou afwachten. Best kans dat het binnenkort weer beter word als hij door zn sprongetje is.

  De overprikkeling kan ook heel goed. Baby’s kunnen maar een beperkte hoeveelheid prikkels verwerken. De een die laat ze zoveel mogelijk thuis om de rust te bewaren, een ander neemt ze overal mee naar toe om eraan te wennen. Ik doe zelf de tussenweg. Momenteel hebben we het erg druk, maar normaal is het 1 dag op pad, 1 dag tuis. Zo wennen ze eraan en hebben ze de rust van thuis.

  Succes!
  Liefs ciomama

  #4448059 Quote

  Thanks voor de reacties!

  We zijn gister toch over gestapt op de andere voeding en dit lijkt te werken. Eigenlijk al heel snel resultaat. Hij heeft er nog wel iets last van maar nu weer op zijn oude vertrouwde manier 😉 Ook heeft hij niet meer zo gekrijst als de dagen daarvoor dus we zijn blij. Ik weet nog steeds niet of het nu ook nog met zijn sprongetje te maken had of niet…

  Eigenlijk maakt het me dan ook niks meer uit waar het aan heeft gelegen. Als je zijn kamertje inloopt en er veschijnt een grote lach op zijn gezichtje dan is alles weer goed toch 😀
  Liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct