Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Levensduur en snelheid van zaadcellen en eicellen?

 • Auteur
  Berichten
 • #1022933

  FF plastisch, want wat ik mij afvraag: hoelang leeft een eitje? In m'n ene boek staat 3 uur, in de andere 1 dag. En hoe snel zwemmen zaadjes? (Zaadcellen leven 3 dagen heb ik gelezen).  Heeft het dus  nog zin om tijdens/vlak na de eisprong te vrijen of is het dan al te laat? (Ik bedoel dat laatste  niet verkeerd: Natuurlijk kan je altijd vrijen omdat het gewoon lekker is).
  Groetjes, Esther

  #2829941 Quote


  Haaai

  Wat een goede vraag ook ik zou daar het antwoord op willen weten.
  Ik heb wel ergens gelezen dat het vrouwelijk zaad langer leeft dan het mannelijke, en dat het mannelijke sneller zwemt dan het vrouwelijke.
  Als ik me niet vergis kan je het nalezen op http://www.9maand.nl
  Daar staat alles uitgelegd van de cyclus tot het temperaturen, je kan er veel informatie vinden.
  Ik denk maar dat ik nu gelijk even ga kijken.

  Groetjes Peggy

  #2829948 Quote


  hoi hoi

  De meningen zijn erg verschillend over hoe lang de eicel en de zaadcellen leven. Gezond zaad kan zelfs wel 8 dagen leven in de vrouw. Als een eicel gesprongen is, leeft ze gemiddeld 12 uur, maar kan dus ook 6 of 24 zijn. Neem maar geen risico en vrij gewoon vlak na de eisprong, mischien red je het nog. haha

  liefs janine

  #2829952 Quote

  Hoihoi,
  Nou ik ben benieuwd of ze het gered hebben, hahaha.
  Ik weet wel zeker dat zaadcellen langer leven dan eicellen. Dat gemiddelde zal het dan wel zijn. Alles is natuurlijk ook weer afhankelijk van de 'kwaliteit'.  
  Woensdag had ik ineens een soort pijn in m'n buik en dat duurde een paar uurtjes, ik dacht: dat zal m'n eisprong misschien wel zijn. Maar vanaf donderdag  heb ik een gevoel alsof ik ongesteld ben/moet worden, alleen ik ben het niet. Geen drup.  Geen idee wat dat is. Verrassing, ik zal het wel zien.
  Ik heb tegen  een vriendin gezegd dat we van de pil af zijn en Jeroen (m'n man) tegen de buren (die zwanger zijn en waar we heel goed mee overweg kunnen). Wel fijn dat je bij iemand  je ei kwijt kan behalve hier. Tegen iedereen geheim houden lijkt me erg moeilijk. Ik vind het al goed van mezelf dat ik niks vertel tegen m'n moeder, die weet meestal alles.  
  Groetjes, Esther.

  #2829953 Quote

  Hoi Esther,

  Erg herkenbaar zeg!
  Woensdag voelde ik ook de eisprong, dacht ik. Woensdagavond nog "geklust" haha.
  En nu vandaag weer die pijn maar nu ook steeds een zeurende buikpijn alsof ik inderdaad ongesteld moet worden maar dat is nog lang niet aan de orde (ik heb een regelmatige cyclus).
  Nu zouden die zaadjes, als het goed is nog in leven moeten zijn (de sterkste tenminste) dus wellicht dat het mogelijk is tot een bevruchting. Spannend!!

  Maareh, die buikpijn vind ik wel raar. Het is geen eisprong pijn. Echt een zeurende buikpijn onderin mijn buik en de eisprong pijn is anders en maar aan 1 kant altijd.

  Ik hoop dat iemand weet wat dit is.

  Groetjes,
  'Rosanne

  #2829954 Quote

  Hoi Rosanne,
  Ik herken jou buikpijn wel een beetje, ik heb nl nu steken onderin mijn buik alsof iemand er met een naald in prikt. Het is inderdaad anders dan eisprong"pijn" want dat voel je duidelijk links of rechts. Wanneer heb jij je ei gehad?? ik gisteren. Spannend he.
  Liefs Rene

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #2829960 Quote


  Hoi meiden

  Waarschijnlijk hebben jullie idd nu de eisprong achter de rug, en is ze op weg door de eileider. Dat gaat met behulp van vloeistof en trilhaartjes en ritmische bewegingen. Waarschijnlijk voelen jullie dat nu, en ik hoop voor jullie dat ze opgewacht word door miljoenen zaadjes!!!!

  succes, ik duim voor jullie!!

  liefs janine

  #2829963 Quote

  Ik hoop het ook Janine, ik heb niet voor niets 4 dagen mijn best gedaan
  Groetjes rene

  #2829984 Quote

  Nog even een weetje…
  Voor de man is het goed om zink tabletten te slikken, dit is goed voor de kwaliteit en de snelheid van de zaadjes. Daarnaast extra multivitaminen voor een goede conditie van het lichaam. Dit laatste ook voor de vrouw, naast de foliumzuur natuurlijk. (die ik inmiddels al wel in een overdosis in mijn lichaam heb na 8 ronden….en 1 miskraam).

  Suc6 allemaal.

  Groetjes Ineke

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct