Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1694118 Zonnebrand

 • Auteur
  Berichten
 • #2700120

  Hoi hoi,
  Welk merk zonnebrand is het beste voor een baby?
  Enkele weken geleden heb ik die van nivea gekocht,.f50 voor kinderen en dan gevoelige huid. Maar deze is behoorlijk vettig..is ook logisch omdat het zo’n hoge factor is…maar zijn er andre merken die minder vettig is? Wat is jullie ervaring?
  En hoe vak smeren jullie? Of als je je kindje uit de zon houdt hoeft het niet? (ik weet natuurlijk wel dat je de schaduw alsnog kan verbranden..)
  Jari heeft natuurlijk best een licht huidje, dus wil hem toch wel insmeren..
  Ben benieuwd 🙂

  #4449481 Quote

  Ik smeer Aniek ook altijd in voordat we naar buiten gaan en ook met factor 50 maar dan van Garnier Amre solaire. Die gebruik ik voor mezelf ook (ik verbrand heeeel snel! ) En had laatst een actie bij kruidvat dat ik hem voor de helft van het geld kon halen. Het is best wel duur spul maar ik ben er heel tevreden over, ik vind deze niet echt vettig..

  #4449483 Quote

  Factor 30 doet het net zo goed hoor (beschermt 95%, factor 50 98%)en is minder vettig/dik. Hier smeer ik mijn peuter wel in, maar alleen ’s middags of bij erg sterke zon, want een ingesmeerd velletje neemt geen vit.D meer op.
  mijn baby ligt heel veel in de schaduw en ook haar smeer ik pas ’s middags in. Ik wil graag dat mijn kinderen Vit.D opnemen via de zon, dus daarom ben ik minder scheutig met het smeren. De beste zonnebescherming is de melamine in je huid, en dus het langzaam bruinen van je huid.

  #4449492 Quote

  Wat een goede tip! Aniek heeft niet een heel lichte huid maar ik was er toch wel voorzichtig mee maar dan doe ik het nu ook iets minder. Als ze in de schaduw is niet en alleen als de zon heel vel is.

  #4449502 Quote

  Misschien raar maar ik smeer Luana nog niet in. Als ze al buiten is dan is het maar 15 min max met dit warme weer en verder is ze binnen. En ook ik vind de opname van vit D bealngrijk. Mijn dochter van 3 smeer ik wel goed in, maar zij speelt dan ook de hele dag in de zon. Ik meer met factor 50, was toen een aanbieding en heb toen meteen 2 flessen meegenomen.

  Liefs ciomama

  #4449511 Quote

  Heb een kleine tube van de hema voor kids. Niet erg vet en factor 50 en niet duur. Nou wat wil ik nog meer

  x yvonne

  #4449516 Quote

  Ik heb gisteren Nivea factor 50 voor de gevoelige huid bij C1000 gekocht, 1+1 gratis. Dus meteen een aftersun erbij. Keiran komt niet in de zon, maar Jarmo en Geerle wel. Ik heb voor de kinderwagen een Dooky, als we gaan wandelen.


  Roozz
  Bijdrager
  #4449529 Quote

  Heb nog niet gesmeerd. Met deze hitte is het binnen koeler. Alhoewel… 😉
  Wel verstandig als je lang buiten bent denk ik. Maar wel goed om te doen als het nodig is. Als mama van mijn eerste had ik hier nog niet eens aan gedacht. Wel veel in de schaduw!

  #4449580 Quote

  mara smeer ik in na haar ontbijt, tja die rent vol in de zon van badje naar zandbak

  jonna smeer ik in als ik ga wandelen of langer buiten ben

  we hebben geen dookie maar net als bij mara zijn die hydrofiel luiers errug handig

  bij de reiswieg met paar wasknijpers als een dookie zodat ze geen last van de zon heeft. zo’n parasolletje vind ik maar niks.
  en bij de maxicosi deed ik er dan 2 , wederom met knijpers hihi
  en bij de duozitter tussen de 2 zonneluifeltjes aangezien daar toch nog wat zon tussen kwam
  past zo in je tas en is overal handig voor

  ook een hydrofiel luier op mijn arm voor ik haar in mijn arm leg, tegen het zweten want huid op huid is met 30+C wel plakken!

  gebruik ze eigenlijk overal voor

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct