Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1695693 Vernoemen

 • Auteur
  Berichten
 • #2701695

  Het is vandaag precies zes weken geleden dat mijn vader plotseling overleed. Vandaag ben ik ook precies negen weken zwanger. Zwanger, met een dubbel gevoel. Het eerste wat mijn man zei na de zwangerschapstest was, dit kindje moet naar je vader heette. Dat voelde goed. We hebben nog maanden om er over na te denken, toch blijft die naam door mijn hoofd malen. Mijn vader heette Johan. Wat maak ik daar van? Hebben jullie tips, voor zowel jongens en meisjes. Mijn andere kinderen hebben korte Hollandse namen (Daan en Julia) daar moet het natuurlijk bijpassen. Graag jullie ideeën. Alvast bedankt.

  #4451053 Quote

  Hey meid, wat heftig om te lezen! Ik kan me voorstellen dat het een dubbel gevoel geeft! Maar het is ook een heel mooi idee. Wellicht een tip om een namenboekje te kopen. Daarin staan allerlei afstammelingen van bepaalde namen en kun je misschien wel hele leuke ideeen opdoen!

  Ik heb zo niet een tip, maar als ik iets tegenkom, zal ik aan je denken!

  Veel sterkte nog!

  Liefs


  cake
  Bijdrager
  #4451068 Quote

  Mooi dat jullie dat doen!

  Waarom laat je het voor een jongen niet gewoon Johan? is ook een korte, hollandse naam. Voor een meisje dacht ik meteen aan Hanna. Een andere optie is om het als tweede naam mee te geven.

  Sterkte!

  #4451109 Quote

  Allereerst gecondoleerd met je vader, maar gefeliciteerd met je zwangerschap. Het is allemaal zo dubbel allemaal.Hadden vorig jaar hetzelfde probleem. Mijn vader is 3 maanden voordat ik zwanger raakte overleden. (ik was uitgerekend op zijn sterfdag) Ook wij hebben ons zoontje vernoemd. Het was een heel gezoek maar zijn er ook uitgekomen. Ons 2e zoontje (afgelopen vrijdag geboren) is vernoemd naar mijn overleden broer. Ik heb ook van de hollandse namen hoor! Ik weet niet of je 1 of 2 namen wilt gebruiken, maar hier een paar ideeen.

  Jan, Jens, Jenne, Jacco, Han

  Hanna, janneke

  op deze site kun je veel over namen vinden

  http://www.meertens.knaw.nl/nvb


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4451189 Quote

  Had je vader ook een doopnaam? Daar kun je dan nog iets meer mee.

  Voor een meiske:
  Joanne
  Johanna / Johanne
  Joan (djoon uitgesproken)

  Voor een ventje:
  Joan (uitgesproken joan)
  Hans
  Joost

  Succes is niet makkelijk om een leuke naam te krijgen als je vernoemd! Je zou het ook alleen in de doopnaam kunnen vernoemen als jullie een doopnaam geven tenminste!

  #4451197 Quote

  Bedankt voor jullie reactie’s. Mijn vader heette met zijn doopnaam Johannes.
  Mijn broer heet ook Johan, daarom vind ik Johan geen optie. Ons kindje zal dus als doopnaam Johannes of Johanna krijgen. Maar de roepnaam mag van mij wel wat moderner. Jens vind ik op zich wel erg leuk voor een jongen.
  Als jullie nog meer ideeen hebben we blijven welkom.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  peet37
  Bijdrager
  #4451757 Quote

  Ik denk voor een meisje dan ook meteen aan hanna(h), Anne, Anna.

  Voor een jongen zou John kunnen.

  vaak zie je ook dat de doopnaam een vernoeming is en de roepnaam een hele andere naam.

  Succes met jullie keus.

  #4451759 Quote

  Heel veel sterkte meis! Wij gaan ons zoontje strax ook vernoemen naar mijn moeder en naar mijn vriends broer.

  Maar wat vind je van Jona, of Jonathan. (Bij jonathan heb je wel alle letters van johan maar toch weer anders en dan ook niet hetzelfde als je broer)

  Als strax mijn zoontje wordt geboren wil ik het ook naar mijn moeder vernoemen, Jenny wordt dan Jelany. Ik vind het vernoemen zeld gewoon een heel mooi idee.

  Maar heel veel sterkte, het is echt moeilijk wanneer je 1 van je ouders er niet meer is! Je wil dit geluk zo graag met ze delen!

  #4451786 Quote

  Allereerst gecondoleerd!
  Ik vind het een heel mooi gebaar om de kleine naar je vader te vernoemen. De namen die ik voor zou stellen zijn hierboven al genoemd, maar mocht me nog een tip te binnen schieten, meld ik me nog een keer.
  Tijdens je zwangerschap zul je waarschijnlijk nog regelmatig een heel dubbel gevoel hebben. Zaken als een eerste echo, eerste schopje, klussen in de babykamer, dat zijn (vond ik in ieder geval) moeilijke momenten. Probeer ondanks het grote verdriet toch overal van te genieten.

  Onze zoon wordt ook naar mijn vader vernoemd, hij is afgelopen juli (na vijf jaar vechten) overleden, twee weken voor onze bruiloft. Al voor ik zwanger was, hebben we besloten dat onze zoon naar hem vernoemd zou gaan worden. We wisten alleen nog niet precies hoe. Toen we daarover na gingen denken, was het wel al vrij snel duidelijk wat het moest worden. Dus we hadden de namen al uitgezocht voor ik een positieve test had.
  We hebben ervoor gekozen de tweede naam naar mijn vader te vernoemen. De voornaam van onze spruit wordt Thiago, een naam die we allebei gewoon erg mooi vinden, zijn tweede naam wordt Pedro (mijn vader heette Peter), zijn derde naam wordt Luis, een traditionele naam in de familie van mijn man.

  In ieder geval heel veel sterkte met dit verlies en succes met het vinden van de juiste naam.

  Xx

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen