Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1696583 Welke Draagdoek

 • Auteur
  Berichten
 • #2702585

  Ons mannetje sliep de 1ste weken supergoed van voeding tot voeding
  nu is dat over,niet heel erg maar soms wel lastig als je nog 2 kids hebt,huishouden enzo
  kan moeilijk heel de dag op de bank gaan zitten met hem(kan zichezelf ook wel vermaken hoor maar meestal niet langer dan 15 min)
  nu zit ik daarom te denken een draagdoek aan te schaffen,zat al aan de baykay te denken,maar die schijnt warm te zijn in de zomer,heb wel zelf de tricot slen maar vinden deze allbei niet fijn

  nu was mijn vraag aan jullie:welke er fijn is ook om een beetje huishouden mee te doen?
  wil geen miskoop doen en moet ook niet te ingewikkeld zijn

  liefs jootje

  #4451948 Quote

  Hoihoi,

  Ik heb de ringsling van Amazonas. Op zich bevalt hij goed, alleen heb ik een erg zwakke rug/bekken sinds mijn bevalling en als ik hem gebruikt heb, merk ik het meteen. Maar ik denk dat ik alles zou voelen. Het is nog zo gevoelig.
  Maar het omdoen is zo gebeurd, geen moeilijke knopen of wat dan ook. Jari vindt het ook heerlijk om erin te zitten.
  Het is ook een geweven doek dus kwa warmte beter dan rekbare doeken.

  Ik kan er goed mee het huishouden verder doen. Gebruik hem altijd wanneer Jari erg overstuur is en als ik nog dingen te doen heb. Hij is direct stli in de doek. Dus hij bevalt goed, maar voor mij niet helemaal 100 % geschiikt jammer genoeg.

  #4452042 Quote

  Bedankt voor jullie reacties,zat er toch aan te denken om die ringsling te nemen,die is ook niet zo heel duur,dus als niet bevalt ook niet zoveel geld weggegooid,en het lijk me een fijne doek.kan er ook in voeden las ik.en vind hem mooi
  alleen wat voor maat moet ik nemen?
  ik ben 1,80 en 70 kg,moet je die langste nemen zeker??zal even kijken ook of ik dat ergens kan vinden

  liefs jootje


  mama van Finn
  Bijdrager
  #4452047 Quote

  ik heb zelf een bykay draagdoek en een maduca-ergodrager. (de laatste te leen). Al google-end kwam ik op de site dragen-en-voeden terecht. Daar is echt heel veel info over draagdoeken te vinden. Als je al een tricot slen hebt, zou ik er niet nog een rekbare doek (bykay) bij nemen (maar ik ben een leek in draag-land, wist ik veel dat je daar ook nog allemaal verschillende doeken/knooptechnieken/etc in had!). Ik begrijp uit het forum “dragen en voeden” dat je met een rekbare doek niet zo lang kan doen dan bijvoorbeeld met een geweven doek (had ik eerder moeten weten….) Maar goed, ik vind de bykay nu wel heel fijn voor onze kleine fruts.
  Misschien kunnen ze je op het forum van dragen en voeden ook nog wat tips geven? (ook wat betreft de juiste maat)
  (trouwens, er staan op MP wel veel bykaydoeken aangeboden, dus dat hoeft ook niet duur te zijn, mocht je wel voor die doek gaan)

  #4452075 Quote

  Ik had de langste ringsling besteld, maar kreeg de kortere. En die vind ik lang genoeg!! Ben 1.85 en 75 kilo. Ik hou een enorme sliert over.. tot mijn bovenbeen. dus voor mij een goede maat.

  Ik heb deze besteld:
  http://www.draagkrachtigshop.nl/Webwinkel-Product-4881560/Amazonas-Lollipop-Ring-Sling.html

  dus 1.80 m is voldoende voor mij.

  Het is echt jammer dat ik zo’n last van mijn rug heb.. geen enkele doek zal goed zijn voor mij op dit moment denk ik.. helaas.. maar hij kan er voorlopig nogi n dus als mijn rug weer wat sterker is hoop ik ervan te kunnen genieten 😉
  Maar ik ben echt super tevreden verder over deze doek. Je zou er in kunnen voeden idd maar dat heb ik niet geprobeerd.

  #4452077 Quote

  ik weet trouwens niet of je ook op facebook zit ? maar ik heb een foto van jari in de doek op mijn FB staan. Misschien leuk om even te kijken anders !? 🙂 heb je een idee hoe het er uit ziet 😉

  #4452098 Quote

  Ik heb lange geweven doeken en ergo-dragers. Beide vind ik fijn, een ringsling dan weer minder ivm het asymetrisch dragen. Een geweven doek hoeft ook niet duur te zijn, hoor 😉 Op het dragen en voeden forum is een 2ehands doeken gedeelte waar je best goedkoop doekjes kan vinden.

  O, en een tip die ik iedereen geef: voordat je koopt kan je eerst doeken en dragers lenen via babybij.nl. Zo kan je zelf uitzoeken wat voor jouw het beste werkt.

  #4452099 Quote

  heb het gezien Marit en het ziet er heel relaxt uit!heb zelf eigenlijk nooit last van mn rug dus misschien toch wel wat voor mij,vind hem erg mooi ook.mn nichtje raadde mn een buikdrager aan een ergo ook,lijk me ook heel erg fijn en makkelijk dus ik weet het nog niet kijk en denk nog even verder
  liefs jootje

  #4452125 Quote

  Ik zie het 😉 ik kan nu de naam plaatsen ! Zat al te denken of je nu wel of niet op FB zat 😉 haha

  maar ja het is zeker relaxed. Jari past alleen nu niet meer met de beentjes binnenboord hoor 😉 die doe ik er nu uit, anders zit hij helemaal zo opgevouwen.

  Wat mij ook handig lijkt is een Mei Tai. Misschien ga ik die in de toekomst ook nog kopen. Is niet teveel geknoop en hij zit er toch comfortabel in. Zit een beetje tussen een echte buikdrager en een doek.

  Zo’n stellage lijkt me minder fijn voor Jari, omdat hij dan niet echt contact mmaakt met je lichaam. Bij een doek zit hij toch echt tegen je aan.

  Ben benieuwd welke je uitkiest 😉 Hou ons op de hoogte 😉

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen