Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hulpmiddelen tip : Lees even goed door!!!

 • Auteur
  Berichten
 • #2703882

  Hulpmiddelen regelen:

  Dames even wat tips die voor mij heel handig zijn. Ik heb via het kraambureau allemaal hulpmiddelen mogen regelen voor wanneer je minder valide bent door de zwangerschap. Ik heb er erg veel baat bij dus dacht deel het ook even met jullie.

  Of je nu of straks last hebt van gebreken, je kunt hulpmiddelen krijgen die standaard vergoed worden door de verzekeraar. Net als wanneer je je been breekt en je krukken nodig hebt.

  Ik heb de volgende dingen besteld:

  – douchestoel : ik kan niet te lang meer staan onder de douche, zeker niet als ik warm douche.. mocht je thuis bevallen dan kan ik me voorstellen dat die zelfde stoel handig is om onder de douche te zitten en daar je weeen op te vangen. Daarnaast kan die stoel ook prettig zijn na je bevalling als je ook niet zo lang kan staan door snel duizelig of pijn aan de onderkant.

  – bedoptrekker: een papegaai wordt ie ook wel eens genoemd. Ik moet nu met man en macht al mn spieren aanspannen om uberhaupt recht op in bed te komen en uit bed te stappen, zeker nu het bed hoger staat. met die bedoptrekker heb ik nu een haak boven het bed(net als in ziekenhuizen) waar ik me aan kan vasttrekken en alleen mijn armspieren hoef te gebruiken. Kan me voorstellen dat ie ook handig is straks na bijvoorbeeld een keizersnee.. kun je toch zelfstandig uit bed

  – bedtafeltje: omdat ik het heerlijk vindt om onder het dekbed nog lekker even achter mn laptopje te zitten, zoals nu, vond ik eigenlijk dat er een bedtafelstje moest komen. Nu heb ik er een precies zoals in het ziekenhuis.. je kunt hem in hoogte verstellen en wegrollen. erg handig ook straks voor ontbijt op bed door de kv of gewoon om lekker je laptopje te facebooken 😉

  – rugsteun: de laatste is misschien wel de belangrijkste de rugsteun. Deze steun is erg fijn om rechtop te zitten in bed. Straks voor de borstvoeding maakt het dit makkelijker om met een voedingskussen lekker rechtop te zitten. Nu gebruik ik em om rechtop achter dat tafeltje te zitten of ;s avonds tv te kijken..

  er zijn geen kosten verbonden aan deze hulpmiddelen en je mag ze gemiddeld zo’n 10 weken lenen..

  Bel je kraambureau, vk of je verzekeraar waar je de hulpmiddelen kunt “huren”. Ze owrden aan huis geleverd.

  #4453267 Quote

  Dit is zeker handig!

  #4453307 Quote

  Handige tips!

  Zelf douche ik al een paar maanden op een tafeltje/voetenbankje van de Blokker. Bevalt me erg goed. Licht van gewicht en stevig. Ik heb hem gekocht voor ongeveer 15 euro en ben er erg blij mee. Hij neemt minder ruimte in beslag dan een douchestoel en is eenvoudiger te verplaatsen. Net wat makkelijk is en past in je badkamer.

  #4453993 Quote

  Gebruik de ruggesteun al weken omdat ik op mijn rug moet slapen omdat benen omhoog liggen. In laagste stand slaap ik en als ik ontbijtje krijg zet ik m rechterop, ideaal, want kussens zakken steeds weg en dit ding niet…Ik mag het 26 weken lenen overigens…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct