Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

16w Zw Emotie Niet Onder Controle

 • Auteur
  Berichten
 • #10205650

  Hallo, misschien kan iemand mij via deze weg een tip geven. Ik ben momenteel 16 weken zwanger en heb moeite met mijn emoties. Sinds de zwangerschap is dit verdriedubbeld en heb ik geen controle meer naar partner toe. Ik heb met spoed hulp gevraagd huisarts, ggz, verwijzing naar een kliniek. Maar met een flinke wachtlijst. Ik heb een paar keer gebeld dat dit een spoed geval is en dat ik zsm hulp wil. Maar ze geven als advies “wachten totdat je aan de beurt bent” ook doen ze moeilijk over medicatie terwijl ik op internet lees dat oxazepam 10mg mag en niet schadelijk is voor het ongeboren kind. Ik wil er alles aan doen om de zwangerschap voor iedereen dragelijk te maken maar ik ben wanhopig omdat het zoooo lang duurd allemaal. Wie kan mij zeggen wat ik kan mag slikken om rustig te blijven of een psycholoog/therapeut/instituut waar ik snel terecht kan. Mijn dank is groot. Regio zuid Holland. Mvg 


  xCy
  Bijdrager
  #10205651 Quote

  Is de pop poli niet wat voor je?

  Verwijzing via de huisarts.

  #10205659 Quote

  Dankjewel voor je reactie, de pop poli is mij verteld, zijn 3a4 gesprekken tijdens je zwangerschap in het ziekenhuis. Ik hoopte meer op intensievere hulp. Dus heb me niet laten verwijzen naar de pop poli. 

  #10205664 Quote

  Ik zou zeker beginnen bij die pop-poli, ben je in ieder geval ‘binnen’, als blijkt dat het ernstig is, zullen ze je zeker doorverwijzen. En anders elders aanmelden en in de tussentijd de gesprekken bij de pop-poli doen, dan heb je vast íets. 

  En daarnaast, het is heel herkenbaar! Je hormonen leiden een eigen leven, wanneer je zwanger bent. Het komt goed. Wellicht kun je erover praten, wat heb je nodig van je partner, dat hij met je praat of je juist even met rust laat, iets leuks doen samen, of even niet samen. Maar maak hem deel van waar je doorheen gaat!

  #10205675 Quote

  Ik zou ook zsm naar de poppoli gaan, ze bieden er allround hulp en als ik je verhaal zo lees dan denk ik dat je daar echt op je plek bent. 

  Zij zijn gespecialiseerd in het bieden van hulp aan zwangeren, ook de nazorg vind ik heel goed en ze laten je niet los totdat ze zien dat het goed met je gaat. Ik heb er zelf heel veel baat bij gehad in ieder geval, en mijn man ook. Ik zou een eerste gesprek aangaan en kijken of dit prettig aanvoelt. 

  Succes! 

  #10205683 Quote

  Oké, dat is toch wel fijn om te horen, dankjewel 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10205685 Quote

  Zoals eerder aangegeven een verwijzing vragen voor de POP-poli. Dat is echt meer dan een paar gesprekjes! Ik heb het voor, tijdens en na mijn zwangerschap als prettig ervaren.

  Ik mocht absoluut geen oxazepam slikken tijdens mijn zwangerschap en mij werd af te raden te stoppen voor we gingen beginnen (ik slikte maar 5mg). Ik zou je dus ook aan willen raden om geen oxazepam te nemen.

  #10205686 Quote

  Er werd mij dus aangeraden te stoppen met oxazepam*

  #10205700 Quote

  Ik ga morgen de  verwijzing naar de pop poli aanvragen, wat ik wel gek vind is dat het juist op de website van de pop poli beschreven staat dat oxazepam in 1ste en 2de trimester wel mag. Ik ga alles nogmaals navragen.

  Alvast bedankt. Groetjes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct