Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1706857 Verslag Van De Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2712859

  Maandag was ik op gesprek geweest bij de Gyn om over inleiden te praten. Er was toen afgesproken om de volgende dag (was dan precies 41 weken) in te gaan leiden.

  ’s avonds om 20 uur braken toen toch uit zijn eigen mijn vliezen en ben ik naar het ZKH gegaan voor controle bij de VK. Omdat ik nog geen weeën had mocht ik terug naar huis om te wachten.

  De volgende ochtend nog steeds geen weeën maar omdat de afspraak voor inleiden al stond zijn we om 8 uur naar het ZKH vertrokken.
  Eenmaal daar aangekomen bleek ik toch al 3cm ontsluiting te hebben en werd ik niet met gel ingeleid maar gelijk aan een wee opwekkend infuus.
  Al vrij direct kwamen er weeën maar waren nog goed op te vangen. Het leek eerder een hongerig gevoel dan echt pijn. Infuus werd daarom opnieuw opgehoogd.
  Om 14 uur had ik 5 cm ontsluiting en kreeg ik ineens last van zeer pijnlijke rugweeën. Na lang wikken en wegen om 14.30 toch maar gekozen voor een ruggenprik want was gewoon niet meer uit te houden.
  Dat was echt een heel erg goede keuze want voelde ineens bijna helemaal niks meer.
  Op een gegeven moment rond 18 uur kreeg ik ineens last van zeer veel pijn in mijn rechterbeen/ lies. En werd de verdoving opgehoogd. Nadat die begon te werken helemaal niks meer gevoeld van weeën. Echt een hele rare gewaarwording.
  Om 20 uur had ik 9 cm ontsluiting en om 21 uur eindelijk volledige ontsluiting.
  Ik mocht toen gaan persen maar ik had totaal geen gevoel van onder en voelde de weeën ook niet opkomen.
  Na 3 kwartier te hebben geperst is uiteindelijk de Gyn erbij gekomen en is de kleine aan een vacuumpomp gezet. En na 1,5 uur was dan toch onze kleine Joël geboren om 22.36 uur.

  Hij had flink pijn aan zijn hoofdje en ik had last van koorts. (38.9)
  Daardoor heb ik antibioticum gekregen via infuus en zoon lief kreeg voor de pijn paracetamol.
  Na al het bloedverlies van de bevalling en het vloeien had ik ineens naast de koorts ook een veel te laag HB en werd ik aan een ijzerinfuus gelegd.
  Nu 4 dagen na de bevalling vanmorgen nog naar zkh geweest om een AB-kuur infuus en morgen als het goed is voor de laatste keer.
  Volgende week vrijdag nog een keer naar ZKH voor ijzerinfuus en dan zijn we als het goed is van de hele malle molen af. (behalve dan de na controles)

  Heel verhaal maar ondertussen ben ik blij dat het wel heel goed gaat met ons kleine mannetje 😀


  serietje
  Bijdrager
  #4462639 Quote

  Fijn om te horen! gefelciteerd nog en lekker genieten!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct