Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1707447 Fruitgroentje Hapjes

 • Auteur
  Berichten
 • #2713449

  Hey Ladies,

  Hoe doen jullie dat met de hapjes? Op schoot, in de kinderstoel of in de wipper? En wordt het bij jullie ook zo’n bende?
  Ik probeer Caileigh nu zo veel mogelijk elke dag een hapje aan te bieden. Dat het een zooitje wordt, maakt me niet uit, dat weet je nu eenmaal. Maar echt vooruitgang in het happen van de lepel zie ik niet echt. Op het kinderdagverblijf krijgt ze ook altijd fruit en de leidsters hebben het er elke keer over dat het hele bakje op is gegaan. Nou zover kom ik nooit. En ik maak al niet zo heel veel klaar zelfs. Of ze spuugt het uit, of het kwijlt er na een tijdje allemaal weer uit. Alles is interessanter dan de lepel of ipv in de mond wil ze hem met haar handjes pakken.
  Tips zijn welkom, ervaringen ook!

  #4462809 Quote

  Hier gaat een heel potje op en als t kon ging er nog meer in haha. Maar ik zet haar in de wipstoel en dan wat rechterop maar ze gooit d’r kont in de lucht en hangt er dan ergens onderin hahah. Dus binnenkort komt de kinderstoel naar beneden voor alleen de hapjes. Het gaat er met t grootste gemak in, doet goed haar mond open en kauwt er zelfs wat op haha. Soms doe ik er ook wat liga bij in en ook dat vind ze erg lekker. Vanaf morgen gaat ze ook pap krijgen smorgens en binnenkort willen we beginnen met groente omdat we t idee hebben dat ze niet meer genoeg heeft maar ik verrek t om er nog weer een fles extra bij te doen.
  Ook hier maaien de handjes in t rond hoor maar dat gebeurt ook wel als ze in de kinderstoel zit. Ik heb van die snoetenpoetsers en die doen goed dienst na die tijd. Ik maak er maar een geintje van met haar en dan is t ook allemaal prima.

  xx

  #4462862 Quote

  ik heb nu 3 keer iets gegeven, 2 keer een banaantje en 1 x een peertje.
  ik doe nog rustig aan ivm allergieen maar af en toe een hapje vindt Jari geweldig.
  Hij doet het redelijk netjes, maar kwijlt ook veel uit hoor. dus grote slabber eronder hahaha
  Hij zit in zijn wipstoeltje. Het is zo fijn, vloeibaar, dus dat gaat wel zo.
  kinderstoel vind ik hem nog iets te jong.
  nog even een maandje wachten.

  ik maak het wel allemaal zelf.
  zo’n potje vond jari niets. heb banaan van olvarit gegeven maar daar trok hij zo’n zuurpruimengezicht bij 😉

  ik kreeg vandaag bij het cb te horen dat je ook een perenijsje oid kon geven. kan je natuurlijk ook zelf maken maar van festina was ook goed.
  met dit warme weer misscihen wel een leuk idee 🙂

  #4462896 Quote

  Gaat vanzelf beter! Wij hebben zeker 2 weken zitten tobben en nu gaat het goed. Tot we een nieuwe smaak introduceren, dan is het weer ff erin proppen en dan zuigt ie het daarna zelf wel weer van de lepel.

  Wij geven het in de wipper. Nu is hij al enthousiast als hij in de wipper gezet wordt 🙂

  De lepel pakken wil jake ook, maar daar begin ik niet aan, wordt zo’n zooitje haha. Wel mag hij mijn pink. Dan doet ie zijn mond open en trekt mijn pink naar zijn mond. Het enige wat ik doe is richten en dat gaat goed. Verder is het ook een zooitje hier 🙂

  #4462904 Quote

  Wij zijn ook begonnen met fruit en groente en het gaat hier supergoed! Ze hapt al goed en maakt nu halve potjes op. Ik zet haar in de wipstoel met de handjes onder het koordje waar ik haar mee vastmaak. Zo valt het smeren heel erg mee! Ik ben begonnen met banaan en peer, we zijn nu 3 weken verder en ik geef nu ook appel, druiven, kiwi, aardbeien. Wel gemengd en dan een klein beetje nieuwe smaak. Groente krijgt ze nu sinds het weekend en ook dat gaat goed. Ze krijgt het ’s morgens rond de koffie en ’s avonds tussen 5 en 6.

  Liefs ciomama

  #4462906 Quote

  Hier is het ook echt een kliederboel. maar ze begint steeds meer lekker te vinden. vanavond yoghurt met roosvice, dat ging er echt wel in! Is natuurlijk ook lekker fris met dit weer. ik wil ook zelf potjes gaan maken maar dat doe dat pas als ze er genoeg van eet. nu is het ongeveer een half potje per keer. Ook krijg ik het zelf niet zo fijn zoals uit een potje..
  wij klungelen er nog wel even mee aan. een oppaskindje van mij van 6 maanden eet bijna zonder te knoeien.. dus ik denk wel dat het met onze kleintjes ook goed komt.

  #4462914 Quote

  Ik geef hier alles. Ook wortel met appel en andere combi’s maar alles gaat er met gemak in, t is net zo’n kleine kliko haha. Ook waterijs (raketje) vind ze erg lekker en gister kreeg ze van oma een paar hapjes danoontje en ook dat vond ze erg lekker haha. We proberen gewoon steeds wat en dat gaat helemaal goed tot nu toe. En ja soms zit t in t haar of in de neus maar goed dan gaat ze gewoon weer in bad.

  xx

  #4462915 Quote

  Wij geven nog geen groente of fruit vanwege de allergieen. Kyan kan al goed in de kinderstoel zitten. Als wij bij 6 maanden gaan beginnen met een hapje dan kan hij meteen in de kinderstoel. X

  #4463335 Quote

  Jonna zit in de bumbo, schommelstoel of op schoot
  wisselt eigenlijk
  Mara zit er standaard naast mee te snoepen

  ik moet goed opletten en dan zie ik wanneer het tijd is voor de volgende hap, soms smikkelen ze lekker lang op 1 hapje

  en een bende ja dat is het hahaha maar moet zeggen dat zuslief erger was

  ze pakt de lepel nog neit echt maar als ze dat gaat doen dan geef ik haar een eigen lepen om mee te spelen en sabbelen, heeft ze alvast haar handen vol

  jonna krijgt groente en fruit elke dag en verder doen we het rustig aan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct