Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1713094 Lage Rugpijn

 • Auteur
  Berichten
 • #2719096

  Hey meiden,

  Lang geleden!
  Vandaag 12 weken 4 dagen en aankomende maandag eindelijk weer een echo. Wat duren 4 weken lang!!

  Voel me nog steeds wat moe, mijn buik en boobies zijn huge! En sinds afgelopen weekend lage rugpijn. Werk als gastouder, dus moet veel tillen met 5 kindjes per dag. Is bijna niet meer te doen!
  ’s Avonds is mijn buik dikker en wat hard (geen pijn gelukkig, wel een menstruatiegevoel). En met die rugpijn erbij, moet ik de avonden en weekenden echt met de voetjes omhoog. Wil ook helemaal niet klagen, we willen dit al zo lang!!
  Ik werk graag en hard, dus dit is echt even een omschakeling voor mij!

  Herkent iemand dit van een vorige zwangerschap? En gaat dit nog over? Maandag meteen een waslijst van vragen aan de gyn 🙂

  Liefs Anna

  #4468458 Quote

  Je hebt de magische 12 weken gepasseerd! gefeliciteerd. Die lage rugpijn herken ik niet helaas, maar de gyn zou er wel verstand van hebben.

  #4468459 Quote

  Hoi hoi,

  Ik heb soms als ik lang heb gestaan last van lage rugpijn. Ik herken het ook van de andere zwangerschappen. Het kwam en het ging.
  Komt ook door een veranderende houding, je bekken gaat kantelen waardoor je rug holler wordt. Goed opletten op je houding dus.

  Good luck enne, gewoon rustig aan wanneer je kunt :-))

  Liefs Marjolein

  #4468462 Quote

  Toevallig heb ik het vanochtend gevraagd meid, dat zijn je banden, die zullen ook net als bij mij een groeispurt hebben gemaakt en aangezien je ook nog werk erbij, word de bandenpijn nog erger vanwege vermoeidheid!Het is eigenlijk een goed teken dat je baarmoeder goed groeid,…alleen beetje irritant gevoel, straalt naar lies heh???xxxx

  #4468463 Quote

  owja, meestal tot je 20ste week, heb ook gevraagd:)

  #4468483 Quote

  Lieve Anna,

  Let alsjeblieft goed op je rug! Als ik jou was zou ik gelijk contact opnemen met de fysio, laat hun maar kijken.

  Ik heb namelijk al vanaf week 7!!! Lage rugpijn en uiteindelijk is erg Lumbale instabiliteit geconstateerd en in mijn geval zit ik nu vanaf week 19 thuis met een zeer pijnlijke lage rug. Fysio geeft wel verlichting maar toch….werken kan en mag niet meer en alles in het huishouden moet stap voor stap.

  Trouwens het kan zijn dat doordat alles weker wordt, je last hebt van je rug maar laat dat maar bepalen door een specialist.
  Zoals je weet ben ik ook zwanger van een tweeling dus ik weet hoe je je voelt en ik denk niet dat het je banden zijn. Je hebt het dubbel zo zwaar, geloof me!

  Hou je taai. Liefs Lynn. (nov/dec tweeling mama)

  #4468503 Quote

  Hoi Anna,

  Ik breek even in van het april forum. Lees hier graag mee, wie weet komt hier de kleine eerder en word ik toch een maart mama.

  Maar ik herken je pijn wel. Tijdens mijn vorige zwangerschap, met een peuter van 15 maanden rondkruipen/net lopend, had ik ook snel last van mijn onderrug. Ik ben toen naar de osteopaat geweest en kan je dit echt aanraden. Hij kan je ook een band aan laten meten die je kan dragen zodat je extra stevigheid hebt in je rug en onderbuik. En met jou werk zou ik dat zeker doen! Anders is er grote kans dat je straks thuis zit. Ik denk nl. niet, dat dit alleen je banden zijn. Daar heb je wel last van, maar niet dat je het hele weekend op de bank moet zitten met je voeten omhoog!

  Veel succes en snel naar de fysio of osteo!

  #4468752 Quote

  @Anna! Ja, een 1-eiige tweeling! Zijn jullie ukkies 1 of 2- eiig?

  Moet je eerlijk zeggen dat ik me eigenlijk nog geen moment goed heb gevoeld. Zal je de details besparen maar alles wat je kan ‘mankeren’ heb ik of heb ik gehad maar goed…..met de ukkies gaat het prima en dat is het belangrijkste. Ik sleep me er wel doorheen.

  Het is wel waar wat ze zeggen, dat je het met een tweeling dubbel zo zwaar hebt. Je maakt ook dubbel zoveel hcg aan (tot week 16)

  Heb je de fysio al gebeld? Wees zuinig op je rug, je wilt tenslotte na je bevalling wel je kindjes kunnen optillen etc….echt pas op de plaats doen hoor meid.

  Voel jij je goed verders? Liefs Lynn.

  #4468765 Quote

  We krijgen een twee-eiige tweeling!
  Tot nu toe verloopt de zwangerschap prima, heb het minimaal aantal klachten. Alleen wat moe geweest, dus mag in m’n handjes knijpen!!!
  Heb de fysio nog niet gebeld, wil eerst de echo afwachten. Het is alweer 4 weken geleden dat ik de kindjes heb gezien. Toen was ik ruim 9 weken. Ben zooo benieuwd!!!

  Balen dat je zoveel ongemakken hebt, maar alles voor de kleintjes, hè!

  Hou mijn rug extra in de gaten. Vooral op m’n werk is m’n instelling veranderd. Wat niet kan, kan niet. Geen discussie, jammer dan. Gelukkig zijn de ouders erg begripvol.

  Meis, sterkte met de ongemakken. Maar hoe gaaf, een tweeling!!!!! :))

  Liefs!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct