Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1714584 Zwanger Van De Tweede

 • Auteur
  Berichten
 • #2720586

  Hoi hoi iedereen,

  Ik weet sinds vorige week dat ik zwanger ben van de tweede, nu zijn we daar natuurlijk hartstikke blij mee vooral omdat we over de eerste 3 jaar hebben gedaan en de tweede gewoon 1 maand. Nu sloeg me vandaag gewoon even de angst naar de keel omdat er als de kleine geboren wordt 18 maanden tussen zit. Hoe maak ik mijn dochter duidelijk dat ze een broertje/zusje krijgt? hoe ga ik alles plannen? pff de hormonen maken het er ook niet makkelijker op want mijn humeur is tien x zo veranderlijker dan met de eerste zwangerschap en ik lijkt wel tig keer zo moe(wat een geklaag weer) haha maar goed moet af en toe..

  Iedereen alvast gefeliciteerd met jullie zwangerschap.

  ps ik weet dat het erg vroeg is om het te vertellen maar jullie ken ik allemaal niet en af en toe moet je gewoon even je verhaal kwijt.

  bedankt

  #4469961 Quote

  Gefeliciteerd!! lekker van genieten nu

  #4470000 Quote

  Alles gewoon op je af laten komen. Plannen kun je niks. Ik zou voorlopig niet eens proberen uit te leggen dat ze een broertje of zusje krijgt. Tussen mijn kereltjes zit 14 maanden. Toen ik een dikke buik had (dat is bij mij heel laat im de zwangerschap) zei ik, mama heeft een baby in de buik. Iedere dag aaide hij er over en zei dan aai lief. Op deze leeftijd weten ze binnen een week niet beter dan dat er 1 bij is. Voor jaloezie zijn ze nog te klein. Ze wennen er veel sneller aan. Neem lekker je rust als je de kans krijgt. Gefeliciteerd in ieder geval en probeer je niet te druk te maken. Geniet van je wondertje.

  #4470020 Quote

  Hoi ben je ook uitgerekend in mei? Ik zit op het mamaclubs forum. Mischien vind je het ook leuk om daar mee te praten? Oja gefeliciteerd.
  Gr.

  #4470121 Quote

  Hoi Hoi,

  Gefeliciteerd….Ook ik ben zwanger van de tweede.
  Ik ben uitgeteld op 3 mei 2013…

  Jullie?

  Eerste echo 18 september a.s.
  Jullie?

  Spannend, vooral omdat ik een miskraam heb gehad afgelopen april.

  Gr.

  #4470126 Quote

  Hoi gefeliciteerd!
  Ik zou idd nog wel ff wachten met het vertellen aan je eerste, voor kinderen duren 9mnd heeeeeel lang… Toen ik zwanger was van de tweede ben ik op een gegeven moment prenten boekjes gaan voorlezen over zwanger zijn en het krijgen van een baby. “”de buitelende baby in mama’s buik”” is bv een leuk boekje om voor te lezen. Zo bereid je je dochter langzaam voor op het krijgen van een brusje.

  Liefs,

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  Zeeuwse mama
  Bijdrager
  #4470139 Quote

  Het boekje ‘Bobbi wordt grote broer’ is ook een echte aanrader!!! Onze dochter heeft hem verslonden!!

  #4470142 Quote

  Ja,

  Wij wachten ook nog met het tegen onze zoon te vertellen…
  Hij is een ontzettend mamma kindje… Hij zegt ook altijd “mijn mamma”… 🙂 lief natuurlijk, maar wel erg jalours als ik met een ander kindje/baby bezig ben.

  Als ik afstand hou, dan is hij heel lief en zorgzaam voor kleinere kindjes, dat weer wel…

  Onze zoon is 3 en zal bijna 4 jaar zijn, als de kleine wordt geboren. Dus ik hoop dat we hem er straks goed op voor kunnen bereiden. Maar laten we maar eerst de 1e echo afwachten.

  Gr. Smeeke

  #4470226 Quote

  Hoi! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik weet ook net dat ik zwanger ben van nummer 3. Ik herken je angst wel over hoe we dat allemaal gaan regelen en plannen straks :))
  Mijn kindjes zijn bijna 5 en 2,5 en van de komst van de jongste heb ik geleerd het gewoon lekker op zijn beloop te laten en de dingen af te handelen in volorde van binnenkomst of prioriteit, haha. Daar leren allebei de kindjes heel snel van op hun beurt wachten. Idd wordt je af en toe gillend gek en de volgende keer gaat het allemaal zo soepel dat je een kwartier te vroeg de deur uit bent.

  Ik heb het destijds wel vrij snel verteld, hij was toch nog te klein om het verder te vertellen en het zei hem niet zoveel. Hij was er ook niet echt mee bezig. Vond het alleen bere-vervelend dat ik hem niet meer kon dragen enzo. Deze keer wacht ik wat langer met vertellen omdat ze het nu wel verder kunnen kwekken ik we eerst even de echo’s willen afwachten om te zien of het allemaal goed blijft gaan.

  Geniet lekker van je ukkie!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen