Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1715487 5 Weken Oud

 • Auteur
  Berichten
 • #2721489

  Hoi, afgelopen voor het eerst met Suze naar het cb geweest. Ze woog iets meer dan 3800 gram en was in de afgelopen weken gemiddeld 200 gram gegroeid. Haar lengte was 52 cm. Ze is nu 5 weken oud en krijgt 6 x 120 aangeboden, maar drinkt dit meestal nog niet leeg. De nachten varieren van 6 uur doorslapen tot soms wel 8 uur (met dit laatste zijn we natuurlijk super blij :-)). ’s avonds is tussen de fles begin van de avond en rond 10 uur erg onrustig. Vaak ligt ze dan bij of m’n vriend en wordt dan rustiger. Na de laatste fles ’s avonds gaat ze we slapen. Ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie gaat?!

  #4470847 Quote

  Hoi,
  Jeetje wat gaat het snel…netjes dat de kleine meid zo goed groeit en al lekker doorslaapt…zou ik ook wel willen hihi Onze kleine man is morgen drie weken oud en heeft last van buikkrampjes meestal zo tussen zeven en tien is hij ook erg onrustig en huilderig en idd meestal ligt ie dan net zoals bij jou bij mij of mijn vriend en dan is het goed…hij zit net als jou kleine meid al op de 6 x 120 na overleg met het cb afgelopen dinsdag en meestal drinkt ie het wel op…

  groetjes

  #4471137 Quote

  Hey,

  Robin is ook 5 weken.
  Hier bv zonder ritme. We zijn nu begonnen met avondritueel, dus pyama aan, voeden op kamer, kruik in bed. En dan slaapt ze tussen 5 en 7 uur. Maar overdag om de drie uur en vanaaf ineens om het uur.
  Ze heeft wel heel veel last van krampjes, dis zijn nu gestart met infacol. Gaan morgen een inbakerdoek proberen.

  Liefs,

  T

  #4471209 Quote

  Hier werken we met een puckybaby. Werkt goed en gemakkelijk om de kleine in te leggen. Bij ons werkt infacol goed, hebben het na een week gebruikt. Nu af en toe nog eens.

  #4471218 Quote

  Suze doet het dus super goed!!!! en die onrustige avonden hebben we volgens mij allemaal wel toch?! Bij ons is de kleine meid onrustig vanaf een uurtje of 9 tot de laatste fles.

  #4471289 Quote

  Ow…
  Ben weer naar babygroep geweest en heb weer theorie van het slaaptreintje gehad! En ze doet het gelijk een stuk beter! Magisch!!!

  Liefs,

  T

  #4471305 Quote

  Slaaptreintje? Ik ben erg benieuwd?!

  #4471341 Quote

  Kindjes slapen in een cyclus van ongeveer 50 minuten.
  1e helft rem: dus dan dromen ze, maken ze bewegingen en geluid.
  2e helft nonrem: san zijn ze diep in slaap en liggen ze stil, volledig ontspannen. Kan lijkbleek zijn omdat bloed naar organen gaat voor spijsvertering.

  Als ze moe worden gaan ze bijv met handjes naar ogen of oren ( zijn nog veel meer kenmerken). Als ze dan niet gaan slapen missen ze de trein en kunnen ze pas weer de volgende pakken. Dus na 50 min.

  En dan kunnen ze ook dog indifferente slaap hebben, daarin kan het lijken of ze wakker zijn doordat ze ogen open hebben maar is niet zo.

  Als je ze wakker maakt tijdens zo’n cyclus moet te ook op de volgende trein wachten

  #4471356 Quote

  Hoi,

  Youri is nu 2,5 week jong,ben gisteren aar dB geweest voor hem te laten wegen.
  Hij was in de eerste week 100 gram aangekomen,we waren benieuwd wat hij afgelopen week was aangekomen.
  Youri weegt nu 2885 gram hij is 185 gram aangekomen.
  Ben trots op nze kleine vent.
  Ben wel begin deze week estopt met bv,want hij spuugde alles uit,met de flesvoeding gaat het goed..

  Hij blijft een klein mannetje,maar hij is gegroeid…

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen