Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Bij 20 wkn echo komen darmpjes er niet goed uit

 • Auteur
  Berichten

 • Ninke2013
  Bijdrager
  #2724770

  Hallo dames,
  Vorige week ben ik samen met mijn man (klinkt zo oud!) naar Star geweest voor de 20 wkn echo, alles was goed, we krijgen een meisje :), toch werden we dinsdagochtend door de verloskunsige gebeld dat de darmpjes niet goed beoordeeld konden worden door de arts en dat we gisterenavond terug moesten voor een 2de echo om ook naar de darmen te kijken. De darmpjes op de echo hebben net zo’n witte kleur als bot. Nu gaan we nog een keer voor een onderzoek naar het Erasmus MC waar een gespecialiseerde arts er naar gaat kijken. Het hoeft niks te zijn maar in combinatie met iets anders zou het ook wel wat kunnen zijn. Wie heeft hier ervaring mee? Ik maak mij hier best druk over!
  Groetjes Ninke


  xxnellekexx
  Bijdrager
  #4474560 Quote

  Hoi Ninke,

  Bij mijn 20 weken echo dachten ze ook dat ik witte darmpjes had (echodense darmen).
  Ik weet niet of jij al meer informatie hebt gekregen en of je al bij een specialist bent geweest?

  Het kunnen 5 dingen zijn:
  1. Niks (oorzaak onbekend)
  2. Dat je kindje bloed heeft ingeslikt (heb je een bloeding gehad vroeg in de zwangerschap?)
  3. Het kan zijn dat je een infectie hebt opgelopen, dat je kindje geïnfecteerd is (dit hoeft niet ernstig te zijn)
  4. Taaislijmziekte
  5. Syndroom van Down

  Die laatste 2 kunnen je bang maken dat snap ik! Ik zat ook behoorlijk in de stress, maar bij mijn 2e echo door specialist bleek het mee te vallen en waren de darmpjes wel normaal. Ze kunnen dit niet met 100% zekerheid zeggen, maar een vruchtwaterpunctie vonden zij in ieder geval niet nodig (de kans op een miskraam van een vruchtwaterpunctie 0,03% was net zo groot als dat ik een kindje zou krijgen met een van deze ziektes).

  Ik hoop dat je snel gezien zal worden door een specialist en ik hoop dat het mee zal vallen!!! Snap je ongerustheid!!
  Laat je even weten hoe of wat?! Ik ben van het december forum.

  Heel veel sterkte!

  Groetjes Nelleke


  Ninke2013
  Bijdrager
  #4474863 Quote

  Hoi Nelleke,

  Lief dat je op mijn berichtje reageert! Ik maakte mij zo’n zorgen, vooral omdat niemand in mijn omgeving dit had gehad of kende. Na je berichtje maakte ik mij minder zorgen aangezien ik niet de enigste ben met echodense darmen en het bij jouw goed afliep!
  Gisteren hebben we een afspraak in het Erasmus MC gehad op de afdeling Prenatale Diagnostiek, alles was in orde! De gynacoloog heeft ook nog gekeken en er was niks te zien wat de echografist zag. Het komt erop neer dat ik slank ben waardoor de geluidsgolven worden weerkaatst waardoor het lijkt alsof de darmpjes dezelfde kleur hebben als bot. Als ik wat zwaarder zou zijn geweest zouden de golven geabsorbeerd worden door het lichaamsvet. Gelukkig waren de darmpjes bij jou wel normaal! Gaat alles goed bij jou? Zo fijn dat je reageerde!!

  Groetjes Ninke


  muppet1903
  Bijdrager
  #4475242 Quote

  hey ninke

  ik ben morgen 26 weken zwanger en heb 6 weken geleden het zelfde mee gemaakt. alleen kijk ik niet meer zo vee op dit forum ivm de facebook pagina die we met zijn alle opgezet hebben. ik ben toen ook door gestuurd naar het erasmus en ook bij mij was er gelukkig niets aan de hand. een hele week stres voor niks. gelukkig is dit bij jullie ook zo! gefeliciteerd met jullie gezonde dochtertje.

  groetjes muppetje

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct