Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe is het met onze peuters?

 • Auteur
  Berichten
 • #2726737

  Lieve meiden,

  Allemaal de 2e verjaardag overleeft? Nog leuke of originele cadeautjes gekregen? Want ja, het is zo weer 5 dec voor je t weet :). Doe graag ideeen op….

  Vandaag met Julia een fotoshoot gedaan bij de v&d. Ga waarschijnlijk me rot schrikken van de prijs van de foto’s, maar oke, is toch wel weer leuk om mooie foto’s van haar te hebben ;).

  Verder alles ok hier, gaan volgende week lekker op vakantie voor 2 weekjes. Heerlijk even bijkomen.

  Dikke kus,
  Marit

  #4476233 Quote

  Hi!

  Hier een drukte van jewelste! Warren is een echte peuterpuber op dit moment en hebben onze handen er soms vol aan!

  Nee! Mijn! Uit! Zijn stopwoordjes en er gaat geen dag voorbij zonder een flinke huil- of driftbui.
  Daarentegen is hij ook ontzettend knuffelig en vaak ook heel zoet, sociaal en geconcentreerd. Eigenlijk komt dus iedere dag alles wel voorbij…
  Hij kwebbelt soms de oren van je hoofd, en is dan ineens weer heel stil.

  Verjaardagscadeaus die het goed deden:
  Zijn 3wieler (mét duwstang en bakje achterop), het boek ‘Monkie’ (zonder tekst dus ideaal als je -zoals wij- je kind 2 talig opvoed) en potloden en een mooie houder+tekenpapier op een rol (van ikea!, superding!)
  En tot slot een mooie ton met blokken.

  Op het Sinterklaas/Kerstlijstje staat de Duplotrein (2e hands via Marktplaats, anders echt onbetaalbaar).
  Die hebben we met mijn schoonouders samen gekocht en krijgt hij in delen. Dus wat voor Sint, wat voor Kerst etc.

  X
  Evje

  #4476283 Quote

  Hier ok een flink driftende Peuter

  #4476348 Quote

  Yep, herkenbaar :). En dank voor de tips!!

  #4476415 Quote

  Onze kleine meid is inderdaad ook lekker bezig. En ze praat je oren van je hoofd. Nu klinkt het wel zielig want ze heeft een schoren stem. Verder doet ze het heel goed.

  #4476499 Quote

  Hey,
  Hier ook verjaardag overleefd. Ze heeft hoop geld gekregen zodat wij spullen voor in de tuin konden kopen. Heb via marktplaats zo’n speel huisje van little tikes gekocht met keukentje erin; super!!
  Verder is bij haar de dokterskoffer favoriet, net als inderdaad de fiets met zijwielrjes en duwstang en de koffer met boekjes erin.
  Verder gaat het zo leuk! Vanochtend was ik nummer twee aan het voeden, ging ze ook poppie eten geven aan de borst. Maar eerst moest ze haar pads weggooien en kolven… 😀 😀 zo lief die fantasie en dat geklets…

  Liefs,

  T


  Vissen..
  Bijdrager
  #4476647 Quote

  Wij hebben zaterdag de verjaardag. Ze krijgt van ons een peuterbed. Nog geen groot bed, deze konden we heel goedkoop overnemen van m’n oude buren, zag er nog heel netjes uit en kreeg er alles bij, lakentjes en dekbed enzo.
  Verder is ze heel druk met mij nadoen. De ene keer is ’t een schat, de andere keer een krengetje.
  Vorige week vertelde een vriendin van mij dat ze zwanger is. Ging ze dat geluidje nadoen van het hardje, van de controles. Haar broertje is ondertussen al een half jaar, bijzonder dat ze dat nu nog weet. Ik stond er versteld van!
  Liefs

  #4476648 Quote

  Hier ook een heerlijke peuter. Ook Diedje kan heel goed zelf spelen, is dol op spelen met andere kindertjes en ook hij heeft dagelijks wel ergens een ‘dwars’ moment. Soms weet ik het onheil af te wenden, maar soms ontaard het ook in een driftbui en/of huilbui en ach, dat klaart dan ook weer de lucht. Daarna heb ik vaak een superlief en mak ventje ervoor terug.

  Het enige dat ik weleens lastig vind, is dat hij zich soms in de winkel als een vaatdoek op de grond laat vallen. Daar kan ik maar niet aan wennen.

  Waar ik echt enorm van geniet is dat hij volop kletst, het is net een papegaaitje en zegt alles na. Ook leuk dat je hem nu echt kleine opdrachtjes kan geven en dat hij het leuk vindt als hij snapt wat de bedoeling is!

  #4476662 Quote

  Hier ook alles goed met onze kleine peuter!Kyandro is een echte doener klimt zonder moeite de trap op naar boven en weer beneden,is dol op zijn nieuwe scooter(gehad voor verjaardag)en hij kan heel goed rijden en sturen,praten begin nu eindelijk een beetje te komen maar het blijf nog bij woordjes en geen zinnen.is enorm dol op zijn kleine broertje en Rivano op hem,(knuffelen wat af)
  verder heeft ie enorm graag zijn zin,en vind ook moeilijk om zijn speelgoed te delen met zijn zus
  en soms gaat juist weer super(wisselend dus)
  verder blijft ie een beetje tobben met de oortjes en slaapt ie erg onrustig(veel wakker worden)

  liefs jootje

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct