Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1722863 Urineverlies

 • Auteur
  Berichten
 • #2728865

  Hoi mama’s,

  Het is nu 6.5 weken na de geboorte van mijn zoon en ik heb soms last van urineverlies, wat ik erg irritant vind. Ook moet ik vrij vaak naar de wc om soms maar hele kleine beetjes te plassen. Nu weet ik wel ik niet een eenvoudige bevalling had (ruim 60 uur…), heb een epidural gehad, en ben na ruim 6 uur persen ingeknipt, dus het is niet gek dat het niet meer is zoals het was voor de bevalling daar ‘down under’.
  De midwife zei me maandag dat ik oefeningen moet doen om de spieren weer aan te sterken (spieren aanspannen alsof je je plas ophoudt). Dat doe ik ook wel, maar na 6 weken verlies ik soms nog steeds urine.
  Ik vroeg me af ben ik de enige die last heeft van dit ongemak?


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4478235 Quote

  Hey meid,

  Je bent echt niet de enige met dit probleem. Ik heb vooral last als ik ren en heel veel moet niezen. Ook springen kan ik niet zonder urineverlies. Maar zo spontaan heb ik het niet.
  Er is speciale bekkenbodemfysio voor dit soort problemen en het moet heel goed te verhelpen zijn. Vraag het dus eens in je omgeving of vraag de huisarts voor een goed therapeut. Je hoeft hier niet mee te leren leven, je kan je bekkenbodem met goede oefeningen weer een stuk sterker maken!

  Succes!

  #4479108 Quote

  Hey,

  Ik heb er ook last van met niezen vooral,ik moet dan eerst mijn bekkenbodem spieren aanspannen en dan pas niezen.
  Je kunt de bekkenbodem altijd en overal aanspannen het helpt echt.
  Ik heb er al last van vanaf dat mijn dochter is geboren en dat is nu al bijna 5 jaar geleden.
  Met sporten is het heel vervelend,ik heb Zumba gedaan en als ik veel moest springen had ik er ook heel veel last van…

  Vraag anders eens aan een fysio die gespecialiseerd is in de bekkenbodem die kan je verder helpen,maar erg veel is er niet tegen te doen…

  P.s hoe is het met de kleine??

  #4501367 Quote

  Hoi USAmom, ik was na maanden weer eens even op dit forum aan het lezen. Ik ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat en ik hoop dat je geen last meer hebt van urineverlies.
  Ik heb zelf in mei 2010 mijn 1e kindje gekregen en in juli 2012 mijn 2e. Na de bevalling van de 1e had ik er ook last van. Bij de controle na een week of 6 gaf ik dit aan bij de VK.zij heeft me doorgestuurd naar een bekkenfysio. Ik heb ongeveer een jaar therapie gehad (bij 2 verschillende therapeuten) maar niks hielp. Ik bleef er echt heel veel last van houden en het belemmerde mij enorm in mijn dagelijks leven. Ik kon echt niet zonder dik tena lady verband de deur uit 🙁 Ik ben toen bij de gynaecoloog geweest en die vertelde dat hij mij kon helpen dmv operatie, maar dan moest mijn gezin wel compleet zijn. Ik was blij dat er iets in het vooruitzicht was! Na de zwangerschap van de 2e ben ik dan ook terug gegaan naar de gynaecoloog en hebben we de operatie gepland. Ik ben in december 2012 geopereerd (tvt operatie, dan plaatsen ze een soort bandje die de boel een beetje lift, zodat je niet ongewild urine verliest) Na een herstel van 4 tot 6 weken, wat niet altijd gemakkelijk was. Niet mogen tillen met een baby van 5 maanden en een peuter van 2,5jr, ben ik er echt vanaf! Ik heb Tena de deur gewezen! 🙂
  Ik was in mijn omgeving heel open over mijn probleem, merkte dat er niet veel herkenning was. Ik zocht mensen die hetzelfde hadden, maar kwam die niet tegen. Als ze er al last van hadden, was het een beetje met niezen oid en een gewoon inlegkruisje was genoeg. Nee, bij mij was het duidelijk veel erger dan dat!
  Je schreef dit berichtje in oktober 2012, we zijn inmiddels bijna een jaar verder, dus ik hoop voor jou dat je er nu geen last meer vast hebt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct