Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

slapen…..

 • Auteur
  Berichten
 • #2739067

  hallo,

  ik ben benieuwd hoeveel jullie kindjes slapen.stan op het moment 2 uurtjes in de ochtend en dat was het dan…….

  hier gaat rond 19 uur naar bed tot de volgende ochten 7.30 dan zo rond 10 uur naar bed dan slaapt hij 2 uurtjes de rest is hij wakker.

  stan is nu 6,5 maand

  groetjes

  #4488418 Quote

  hoi hoi. Stan slaapt dus wel door? Dat is op zich wel lekker. Overdag is wel weinig in vergelijking met mijn kleine, maar die slaapt s nachts nog niet door. Ik weet niet wat het gemiddelde is hoeveel ze nu slapen, maar de ene heeft nu eenmaal minder slaap nodig dan de andere.

  Sam gaat om 20 uur /20.30 uur naar bed. Wil dan om 03.30 ongeveer nog eten en wordt dan (als we zelf niet vroeg op hoeven) om 8 uur ongeveer weer wakker. Dan slaapt hij om 10 uur/half 11 weer tot ong. 12 uur. vervolgens weer een middagdutje van 14 uur tot 15 uur. Om 17 uur/17.30 gaat hij in bad, nog een klein flesje en weer slapen totdat we hem wakker maken voor voeding van 19.30.

  maar ook niet altijd zo hoor. vandaag bijvoorbeeld heeft hij in totaal uur misschien anderhalf geslapen


  juudje86
  Bijdrager
  #4488424 Quote

  Ik breek even in vanuit het juni forum.
  Isabella is 30 juni geboren maar ik was 15 juli uitgerekend.

  Isabella slaapt nog behoorlijk veel.
  Ze krijgt nog steeds borstvoeding en slaapt snachts eindelijk sinds 2 weken door.

  4.30 voeding en slapen
  7.30 voeding en slapen
  9.00/9.30 wakker en fruithap tegen 10.30
  11.00 weer naar bed voor 1 1/2 uur
  13.00 voeding en korstje brood
  14.00 slaapt ze weer 1 1/2 uur
  16.00 groente hap
  18.00 voeding en naar bed
  22.00 voeding en slapen

  #4488494 Quote

  hoi hoi

  ja stan slaapt wel door! gelukkig maar dat doet hij al van af 6 wkn. het is echt overdag altijd al moeilijk geweest bij hem. gaat het een tijdje goed en dan ineens heeft hij der geen zin in wil die spelen. hij is vrolijk dus ja…..
  maar soms een uurtje slapen is voor mama ook fijn hihi. maar goed kan volgende week zomaar anders zijn


  rollie85
  Bijdrager
  #4488573 Quote

  Hoi,

  Bij Roos (bijna 6 maanden) is het wisselend. Zo rond 7 uur krijgt ze de eerste fles. Om 9 uur gaat ze weer slapen tot 11 uur en dan de tweede fles. Rond 13 uur samen met haar grote zus naar bed een uur/anderhalf uur slapen en om 15 uur weer drinken. Soms slaapt ze aan het eind van de middag (uur of 17) ook nog een uurtje. Hangt er vanaf hoe moe ze is. Om 19 uur de laatste fles.
  Der ochtendslaap pakt ze eigenlijk altijd wel, bij haar middagslaapje is ze soms eigenwijs. En ze heeft ook wel eens van die dagen dat ze eigenlijk helemaal niet wil slapen, hoe moe ze ook is… dan zijn we al blij met drie kwartier.
  Voor de avondfles kregen we haar nooit wakker, dus daar zijn we mee gestopt en hebben de andere flessen groter gemaakt. ’s Nachts wordt ze nog wel wakker, maar niet om te eten.

  @quinnie: Rond deze leeftijd zouden ze wel een beetje door moetn kunnen slapen. Weet je zeker dat het honger is ’s nachts of is het een soort gewoonte geworden? Bij mijn andere dochter zijn we ’s nachts de speen gaan geven in plaats van een fles, en na even wennen was dat ook goed.

  #4488578 Quote

  @Rollie85

  Sam is altijd een hele slechte eter geweest en zo ongeveer continu ziek. Nu heeft ie weer een buikvirus en eet maar zo’n 500 ml per dag. Die voeding ’s nachts kan dus niet echt kwaad om er maar wat in te krijgen. We hebben echter de laatste paar keren wel gemerkt dat hij ’s nachts maar heel weinig eet, soms maar 50 ml. Dus we hebben maar besloten hem ’s nachts gewoon te laten, geen eten geven. Afgelopen nacht ging dat best goed. Een speen hoeft hij niet, zijn duim ook niet. Heeft hij gewoon geen behoefte aan denk ik. (vindt mama helemaal niet erg :-).

  Probeerde gisteren overigens een klein stukje brood aan Sam te geven maar die kokte hij weer uit…soms lijkt Sam express kokbewegingen te maken als hij eet en gaat dan spugen.

  #4488655 Quote

  Joël kan ik de ene nacht goed de speen geven en dan slaapt hij verder.
  Andere nachten is het een echte ramp en krijst hij rond 4/ 5 uur echt van de honger. Krijgt dan een best dikke papfles van 200cc dat het nog net door stand 3 van de papspeen kan en wilt dan eigenlijk nog meer…maar leg hem dan terug in zijn bedje.
  Dan spenen we nog een half uur verder en valt hij weer in slaap.
  Nu ik zwanger ben van de 2e vallen mij die nachten dat hij dus veel wakker is best zwaar en putten ze mij heel erg uit!

  #4488656 Quote

  Oja en joël is morgen 6 mnd


  NikkyR
  Bijdrager
  #4488675 Quote

  Als je kleintje overdag niet veel slaapt, maar ’s nachts wel is mijn advies: Lekker zo laten!
  Wij zijn met het consultatiebureau bezig geweest om Thiago overdag meer te laten slapen. Op een gegeven moment heeft hij dat goed opgepikt, maar ging toen ’s nachts slechter slapen.

  We beginnen nu weer een prettiger ritme te krijgen. Als ik hem niet wakker maak, slaapt Thiago tot 7 of 8u. Dan wil hij graag een fles en slaapt vervolgens nog even lekker tot 10u ongeveer (soms lekker bij mij op bed. Genieten is dat!).
  Om 10u krijgt hij fruit en daarna spelen we lekker en doen we oefeningen.
  Rond half 1 krijgt hij dan een snee brood en een fles. Daarna kijken we even tv of speelt hij in de box. Meestal doet hij dan ook nog een dutje.
  Om 16u krijgt hij nog een fles en doen we nog wat oefeningen en rond half 7 groenten en een fles.
  Meestal is hij daarna goed moe, dus wil hij graag naar bed en slaapt dan tot half 12 ongeveer.
  Om half 12 krijgt hij een papfles. Daarna wil hij nog even kletsen en knuffelen. Dan slaapt hij tot half 4. Meestal wordt hij wakker omdat hij een schone luier nodig heeft. Na de verschoning gaat hij meteen terug naar bed, waar hij nog een half uurtje kletst en vervolgens slaapt hij tot de volgende ochtend.

  Maar hij heeft ook nog dagen dat het ritme volledig omgooit. Gisteren hebben we onderzoeken gehad in het ziekenhuis en daar was hij nog zo moe van dat hij vandaag dwars door zijn fruithap en lunch heen geslapen heeft. Toch wil hij ’s avonds dan wel op tijd naar bed 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct