Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1737120 Niet Meer Ongesteld

 • Auteur
  Berichten

 • serietje
  Bijdrager
  #2743122

  Hoi hoi meiden!

  Hoe is het met jullie en jullie kleine wondertjes/ doerakjes?

  Ik heb bijna 6 maanden borstvoeding kunnen geven, ik werd toen niet ongesteld. Toen ik stopte met de borstvoeding werd ik ongeveer een maand daarna wel weer ongesteld, maar nu zou ik drie weken geleden voor de 2e keer weer ongesteld moeten worden, maar tot nu toe nog steeds niks. Ik heb al een zwangerschapstest gedaan, maar die was negatief, dus dat is het niet. Ook ben ik al bij de huisarts geweest voor een anticonceptieafspraak en gevraagd wat dit kon zijn. Zij gaf aan dat het wel normaal was. Maar ja als ik niet ongesteld wordt kan ik natuurlijk ook niet met anticonceptie beginnen…Ik had dit bij mijn 1e helemaal niet, hooguit een paar dagen over tijd maar niet weken.
  Hoe is dit bij jullie???

  Groetjes Syreetha

  #4492479 Quote

  Toen ik minder borstvoeding ging geven (de kleine kreeg ’s nachts flesvoeding) ben ik ongesteld geworden. Precies 4 weken later heb ik weer een menstruatie gehad. Daarna niet meer, omdat ik weer zwanger ben.
  Het zou kunnen zijn dat je hormoonhuishouding nog op orde moet komen, waardoor je nu onregelmatig ongesteld bent.
  Als je zeker weet dat je niet zwanger bent, zou je als het goed is gewoon met anticonceptie moeten kunnen beginnen. Mijn gynaecoloog zei in ieder geval dat het niet nodig was op een menstruatie te wachten.
  Je hoort wel vaker van vrouwen die op een menstruatie wachten en dat deze niet komt, omdat ze tijdens het wachten weer zwanger zijn geraakt.

  #4492627 Quote

  Heb geen borstvoeding gegeven maar tussen 1e en laatste keer ongesteld worden na de bevalling zat bijna 3 mnd. Daarna (gepland) zwanger geraakt. Maar heeft dus ook best tijdje weer geduurd voor dat terug op gang kwam.


  serietje
  Bijdrager
  #4493039 Quote

  Ok, wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben!
  Ik begon me al wat zorgen te maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct