Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kilo’s

 • Auteur
  Berichten

 • Hvlily
  Bijdrager
  #2743890

  Hoi meiden,
  Hoe gaat het met de kilo’s? Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik ruim 25 kilo aangekomen (veel te veel gesnoept en gesnackt…). Normaal sta ik eigenlijk altijd op ‘rantsoen’ omdat ik Sonja Bakker doe om op gewicht te blijven en niet te gaan jojo-en, maar als je zwanger bent mag dat natuurlijk niet. Dus tijdens die zwangerschap ging ik lekker genieten van wat ik normaal allemaal niet mocht…
  Inmiddels was ik die kilo’s fijn weer kwijt, en ik dacht: dat gebeurt me een volgende keer niet meer!
  In het begin van deze zwangerschap lukte dat best goed, maar na een tijdje ging ik toch weer chips, chocola en toastjes eten. Balen!
  Nu ben ik 6,5 kilo aangekomen en dat worden er de komende vier maanden vast nog veel meer, maar eergisteren ging wel de knop om: dat laat ik verdorie toch zeker niet meer gebeuren?! Tuurlijk, ik snap dat ik nog veel zwaarder ga worden, maar vanaf nu alleen maar door gezond eten en gezonde tussendoortjes! Laat de lente maar komen: fruitsalades met yoghurt, lange wandelingen en fietstochten maken, …
  En nu maar hopen dat ik het volhou 🙂
  Ik ga de komende tijd nog wel twee keer een weekend weg: 1x met mijn man, en 1x met mijn moeder naar Londen. Daar ga ik natuurlijk wel heerlijk van genieten, maar niet overdreven, en daarna weer gewoon goed gezond eten. Misschien dat ik mezelf dan na de zwangerschap snel kan belonen met een nieuwe garderobe!


  meagain
  Lid
  #4493259 Quote

  ooh zo moeilijk he? dan ben je zwanger..en kan je eten wat je wil..(goed excuus) komen die stomme kilo’s dr weer bij.. dat is waarom ik de weegschaal negeer.. t ding helemaal weggestopt..haha.. maar nou heb ik ook geen recht van spreken.. zit nu nog 6 kilo onder mn startgewicht.. bij mn eerste 2 kindjes was ik 10-12 kilo lichter na de bevalling dan voor ik uberhaupt zwanger was..(ik kan wel wat lijden wat dat betreft hoor..haha)

  en na de zwangerschap een nieuwe garderobe kan nooit kwaad! veel plezier met je weekendjes weg.. lekker genieten!


  Jdw
  Bijdrager
  #4493268 Quote

  Ik zit nu nog 1,5 kilo onder mn startgewicht. Ik ben al wat steviger van mezelf en ben blij tot nu toe nog niet te zijn aangekomen. Ikblaat me ook wegen bij de verloskundige, dat creert voor meer mij een stok achter de deur dat ik in ieder geval niet uitgebreid ga snaaien.

  Aankomen tijdens mn zwangerwchap prima, maar liever 10kg dan bijv. 20kg.

  #4493274 Quote

  ik ben zwanger van de 2e en begon bij deze zwangerschap met hetzelfde gewicht als bij de 1e 😉 was dus binnen paar weken na de bevalling al mijn overtollige kilo’s kwijt alleen niet mijn flubber buikje hahahaa.
  Nu is de kleine vandaag 8 maanden en ben ik vandaag 16 weken en ben gelukkig nog geen kilo aangekomen.
  Wel heb ik al een buikje en een wat ingevallen gezicht en dat laatste baal ik echt verschrikkelijk van!!!


  NikkyR
  Bijdrager
  #4493301 Quote

  Ik zit nu 5,5 kilo onder mijn startgewicht, maar denk dat er binnenkort wel wat kilo’s bij zullen gaan komen. Ik ben vooral in de laatste week en de eerste maanden na de bevalling van de vorige aangekomen, doordat ik in het ziekenhuis heb gelegen (en daar verwend werd en ook uit verveling ben gaan eten). De eerste maanden na de bevalling kon ik slecht vooruit doordat ik nog ziek was, dus geen lichaamsbeweging, maar wel lekker eten.
  Ben deze zwangerschap dan ook heel wat zwaarder begonnen dan de vorige, dus hoop dat ik nu niet zo veel aan kom. En als ik weer in het ziekenhuis kom te liggen (wat ik uiteraard zeker niet wil) zorg ik dat ik alleen gezonde snacks in mijn laatje heb liggen…

  #4493326 Quote

  Het snoepen en snaaien ken ik. Bij mijn vorige zwangerschap moest ik er niet eens aan denken. Gelukkig word t snoepen nu minder, heb er ook minder trek in. Kijk idd ook uit naar lente/ zomer, lekker weer die fruitsalades en andere gezonde lekkere dingen. Mijn vorige zwangerschap was ik bijna 20 kilo aangekomen, maar dit kwam door dat ik vochtvasthouden, binnen 2 weken zat ik alweer op mijn oude gewicht. Nu zou ik niet weten hoeveel ik ben aangekomen ( weegschaal is ingepakt ivm verhuizing) dus moet een keer even bij iemand wegen. Doen ze niet in het ziekenhuis, wat ik raar vind, ga daar volgende keer ook naar vragen. Normaal hoor ik dat iedereen bij controle moet wegen.Probeer nu ook echt wel goed op mijn eten te letten, probeer ook niet veel lekkers te kopen.


  meagain
  Lid
  #4493386 Quote

  bij onze verloskundige wegen ze ook niet hoor! al jaren niet (mijn oudste zoon is bijna 3.. en bij hem werd ik ook niet gewogen) ze vinden het geen meerwaarde, medisch gezien is het niet nodig en de meeste vrouwen letten zelf wel op hoeveel ze aankomen. daarnaast vinden veel vrouwen het helemaal niet prettig om elke keer op de weegschaal gezet te worden. en om eerlijk te zijn, als het medisch gezien niet nodig is heeft ook niemand anders wat met mijn gewicht te maken.. de kleine neemt toch wel wat ie nodig heeft!


  NikkyR
  Bijdrager
  #4493395 Quote

  De zwangere meiden die ik ken worden wel allemaal gewogen, dus denk dat het per gynaecoloog / verloskundige verschilt.
  Op zich houdt iedereen het zelf wel in de gaten denk ik, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de vorige zwangerschap de weegschaal heb gemeden. Als ik dat niet had gedaan, had ik misschien eerder in de gaten gehad dat ik abnormaal veel vocht vast hield. Ik denk niet dat ziekenhuisopname te voorkomen was geweest, maar dan waren we er misschien iets eerder bij geweest. Dus wat dat betreft is er ook wel wat voor te zeggen om het gewicht goed in de gaten te houden…
  Ik sta niet graag op de weegschaal, maar ga het deze zwangerschap toch regelmatig doen.

  #4493406 Quote

  Hoor ook steeds om mij heen dat ze moeten wegen. Dacht misschien ligt het eraan dat je in het ziekenhuis loopt dat dat dan niet hoeft, maar wissel dat af met de verloskundige in het ziekenhuis en daar hoefde ik ook niet.
  Bij mijn zoontje 3 jaar geleden hoefde ik ook niet in het ziekenhuis te wegen.( toen alleen controle bij gynaecoloog) En ook niet echt zelf thuis regelmatig gewogen. Mijn zus hield heel veel vocht vast en dat ging gewoon goed. Ik kreeg dat ook dus ging ook gewoon daarvan uit, maar bleek hellp te hebben.
  Dus nu let ik ook wel beter op. Zal er is naar vragen volgende keer.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct