Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Evaluatie gehad

 • Auteur
  Berichten

 • Wenser
  Bijdrager
  #2750229

  Dinsdag bleek dat de derde IUI ook was mislukt. We hebben eergisteren een telefonische evaluatie gehad. Het blijkt dat mijn mans zaad slechter is dan gedacht (1,5-2,5 mln per keer). Ze vroeg aan ons wat we nu verder wilden. We mogen nog 3 IUI behandelingen doen, maar met deze aantallen mogen we ook uitwijken naar IVF of zelfs ICSI had ze het over. Dat was dus wel heftig, omdat wij er eigenlijk van uit gingen dat veel werd veroorzaakt door mijn stress/burnout ipv het zaad. We zijn nog niet klaar voor deze volgende stap, dus willen toch eerst nog 3 pogingen IUI proberen. De kans is ongeveer 7% per keer, dus weinig.

  Voorwaarde was dan wel dat een kijkoperatie uitgevoerd zou worden, en ik durf niet onder narcose. Omdat dat extra psychische klachten kan opleveren, gerelateerd aan mijn burnout. We zijn er uiteindelijk op uit gekomen dat ik een hysteroscopie onderga, dat lijkt een beetje op een HSG, ook daar werken ze met vloeistof, die mogelijke kleine verklevingen kan oplossen. Ze gaan dan met een kleine camera mijn baarmoeder in om te kijken of alles daar goed is. Het is zonder narcose, alleen wat pijnstilling.

  Daarover ben ik dus wel een beetje opgelucht, maar tegelijk voelt het wel als nog maar heel weinig kans, en ik zie ons toch op IVF afkoersen. Pffff. Nu eerst een maand rust, rond 2 augustus de ingreep, dan waarschijnlijk nog een maand rust ivm onze vakantie en dan weer IUI.

  De afgelopen dagen heb ik me erg rot gevoeld. Nu probeer ik maar weer positief verder te kijken, maar het is niet makkelijk.

  Wenser


  Daycey
  Bijdrager
  #4499580 Quote

  Wat zal dat tegenvallen idd, als je zelf een andere oorzaak in gedachten had!

  Ook wij hebben exact zo’n evaluatie gehad, maar dan voor IVF gekozen. Ik snap heel goed dat je dat nu even niet ziet zitten, net als de narcose. Nu maar hopen dat ze niets vinden en je alsnog onder geopereerd moet worden.

  Heel veel succes, bij ons was de 4e IUI meteen de laatste! 😉
  En wie weet doet de vakantie tussendoor ook veel goeds net als bij ons! Het klinkt erg cliché, maar bij de gelukte IUI waren wij ontspanner dan ooit. Gedeeltelijk omdat we er totaal niets meer van verwachtten, gedeeltelijk omdat we daarvoor een heerlijke vakantie hebben gehad! (En mijn vriend deed de IUI zelf, wie weet waar dat goedvoor is geweest 🙂 )

  Nogmaals heel veel succes!

  Liefs Daisy


  Sparkle
  Bijdrager
  #4499589 Quote

  Lieve Wenser,

  Veel om weer in je op te nemen…
  Fijn dat ze goed met je meedenken en nu weer een nieuw plan hebben. Heel veel sterkte en succes! Wel even slikken…IVF en ICSI klinkt gelijk weer heel anders als je je op IUI aan het richten bent…

  Heel veel liefs van hier!
  Sparkle


  cu2heleen1
  Bijdrager
  #4499590 Quote

  Wat een tegenvaller. Echter wel fijn dat er nog opties over blijven om te kunnen proberen.

  Vakantie kan veel doen met je lichaam op positieve wijze. Dus wie weet!

  veel liefs,
  heleen


  Wenser
  Bijdrager
  #4499593 Quote

  Dank jullie alledrie.
  Daisy; wie weet idd.. Ik heb in de afgelopen twee jaar echt al momenten gehad dat ik er minder mee bezig was. ik ben er sinds mijn burnout sowiezo minder op gefocust. We hebben al een kindje, en ik wil meer van haar en mijn leven genieten. Dat maakt het gemis van een tweede wel iets kleiner en acceptabeler.

  We gaan t zien.
  Liefs
  Wenser


  Daycey
  Bijdrager
  #4499608 Quote

  Of je een eerste, tweede of derde kindje wilt, maakt voor de wens niets uit, volgens mij. Het kan hooguit het gemis acceptabeler maken, zoals je zelf al zegt.

  Laat de vakantie lekker zijn werk doen, geniet van je gezinnetje!

  Alvast succes!

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  Wenser
  Bijdrager
  #4499614 Quote

  Thanx!
  En t klopt wel wat je zegt 😉

  #4499620 Quote

  Hey wat balen zeg.
  Probeer idd ook te genieten van wat je hebt.

  Wie weet wat de vakantie met jullie doet.
  Geniet vooral en succes

  #4499635 Quote

  Jeetje meid. Heftige keuzes. Houdt moed. Er zijn nog opties.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct