Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

We weten het geslacht!!!…

 • Auteur
  Berichten

 • Jinthe
  Bijdrager
  #2752405

  Ongelooflijk zeg…gingen voor de nekplooimetingen, en uiteraard was dat ook het belangrijkste…onze 2 kindjes zijn helemaal gezond, van top tot teen bekeken en niks afwijkends gezien.
  En toen…zeiden we gekscherend dat het ongetwijfeld nog te vroeg zou zijn om het geslacht te zien, maar m’n verloskundige deed regelmatig een gok op basis van de nub-theorie, waar 75% het bij het rechte eind heeft.Deze arts houd het bij en zei dat ze op 85% zit.Dus hup…even kijken..maar het was duidelijk, wij zagen het ook…wij krijgen eind februari 2 zonen!!!


  mabelien2
  Bijdrager
  #4501757 Quote

  gefeliciteerd dat ze gezond zijn , dat is altijd fijn om te weten. wij hebben voor ons zelf de keuze gemaakt om het niet te weten want ik zou niet weten wat ik moest doen als het niet gezond is.
  Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar het geslacht maar ik twijfel nog.
  Zelf heb ik 3 dochters.


  76Femke
  Bijdrager
  #4501814 Quote

  Gefeliciteerd! Fijn dat alles goed is, nu nog beter genieten

  Ik mag maandag heen en wordt nu al gek van de spanning (heb in jan in zwangerschap moeten afbreken met 23 weken).

  Wij doen alleen de nekplooimeting en geen combitest/vlokken. Hebben zoiets van als dat goed is, moet de rest ook wel goed zijn en de ervaring heeft ons helaas geleerd dat er nog genoeg andere dingen kunnen zijn… Aan een onduidelijke kansberekening hebben wij niets, dus vandaar onze keuze

  #4501820 Quote

  Fijn dat het allemaal goed is, en wat leuk twee jongens! Als ik het goed gelezen heb, kom je dan op 3 jongens en drie meisjes, toch? Mooi verdeeld.
  Weet je al of het één- of twee-eiig is?


  ButterflyJess
  Bijdrager
  #4501912 Quote

  Jongetjes zijn veel makkelijker te herkennen dan meisjes. Wij wisten het toen ook al met 14 weken maar dat was omdat meneer z’n pielemuis gewoon al in stijve toestand had staan. Was toen erg grappig. Nu wachten we tot de pretecho met 17 weken. Maar gefeliciteerd met jullie 2 gezonde mannetjes!

  #4501946 Quote

  wat ontzettend leuk ik laat mijn kindjes niet testen ookal zouden ze niet gezond zijn zou ik ze toch laten komen 10 okt weten we het geslacht


  Jinthe
  Bijdrager
  #4502075 Quote

  Dank allemaal!
  Ja, ik geloof ook dat jongetjes sneller te herkennen zijn ButterflyJess, alhoewel..we hebben ook een paar meisjes en zo vaak echo’s gehad…zou die ook kunnen herkennen gok ik haha!
  @76Femke, ik heb ook niet zoveel met de combi test, maar ja..een enkplooimeting is er een onderdeel van, wij zitten in een groot academisch ziekenhuis en hebben een enorm uitgebreide test gehad.De nekplooimeting an sich was maar ene klein onderdeel ervan.Niet te geloven hoeveel punten ze kunnen bekijken zo vroeg in de zwangerschap om aan te kunnen tonen dat Down en andere evt. afwijkingen uit te sluiten vallen…Eerst de nekplooimeting gedaan (1 mm en de ander 1.4 mm, vanaf 4 mm kans groot op Down) toen keek ze naar het neusbruggetje (bij Down niet of nauwelijks aanwezig), toen de stand van de vingertjes, (dicht tegen elkaar aan is grote kans op Down, uitelkaar staande vingers=gezond), vorm van het hoofdje (ond=down, ovaal=gezond) en toen..poe….ze wilde de bloeddruk in het vaatje opmeten wat van het hartje van de navelstreng loopt.Dat is dus een vaatje van 3 mm doornsee!En dat met zo’n redelijk breed apparaat op mijn buik!Vind het prachtig om te zien hoe de techniek zoch ontwikkelt, en hoe wij er gebruik van kunnen maken om zo onze kindjes te kunnen zien en vast te kunnen stellen dat ze gezond zijn!(M’n vorige had een slechte combi uitslag..maar lag simpelwek aan afwijkende uitslag van m’n bloed)Dus toen de arts zei dat alles er goed uit zag, maakte het mij niet meer uit wat er als berekening uit het sommetje kwam…Ben nog lang geen 40, en dat m’n bloed iets anders zou beweren dan de arts nu aan de kindjes gezien heeft maakt me toch niet meer onzeker.
  Uiteindelijk een mooie score van 1:3000, dus laat m’n angst nu lekker los en stort me op het verzamelen van alles x2 haha!
  Ik was nog wel erg geinteresseerd waarom het nu zo grondig werd gecontroleerd en sowieso dat er zoveel meer kan worden gecontroleerd in de afgelopen jaren..zei ze dat dit ziekenhuis die bloedtest op Down scherp afwijzen, omdat er tijdens een uitgebreid nekplooimetingsonderzoek 10 keer meer afwijkingen kunnen worden ontdekt dan een simpele bloedtest waarbij nog niet eens onomstotelijk bewezen is dat het kan wat een echo allemaal kan.
  Helaas ben ik nog onder de 36 dus kan de onderzoeken zelf betalen, maar heb dat er graag voor over.
  Lang leve de techniek van deze tijd!


  76Femke
  Bijdrager
  #4502118 Quote

  @Jinthe: zoals elders hier ook aangegeven heb ik afgelopen maandag ook een kleintje 20weken echo gehad ivm voorgeschiedenis. (ben dan wel 36, maar dat was geen reden voor dit onderzoek, wel de afwijkingen die zijn gevonden bij onze dochter)

  En tuurlijk: als de uitslag 1 op 3000 is, maak je je niet meer druk. Maar wat als deze 1 op 150 is? Dan beginnen ze gelijk over verhoogde kans, vlokkentesten etcetc. Ik zal er helemaal kriegel van worden. te meer vanwege de voorgeschiedenis.

  Fijn in ieder geval dat bij jullie ook alles goed is.


  Jinthe
  Bijdrager
  #4502191 Quote

  Ja precies Femke, en daarom hebben wij dit onderzoek dit keer weer laten doen..want…ja je wordt kriegel als de uitslag slecht is.kunnen wij uit eigen ervring helaas zeggen ja…Maar…ik denk dat je even helemaal kriegel wordt als je kindje niet gezond is…Vind je vast ook wel en uitweg in, maar..’t is maar hoe je erin staat..wij willen graag het onderzoekje van 3 kwartier eondergaan als daar tegenover staat dat ik al bij 13 weken hoor dat ze allebei hardstikke gezond zijn…
  Bij onze vorige was de uitslag 1:100 was..en das toch net even iets anders dan de 1:5000 van het kind vóór hem. We hebben een vruchtwaterpunctie laten en hij bleek hadstikke gezond te zijn!
  Het waren even stress-weken..eer de uitslag er was, maar hemaal waard geweest, want tja…ieder heeft zo z’n eigen kijk en keuze op een kindje laten komen met Down..maar..doe het maar eens..zo makkelijk gezegd dat je nog nooit in een situatie hebt gezeten waarin je er serieus over moet nadenken…
  Gelukkig kregen we tijdens dit onderzoek vorige week keer op keer te horen dat onze kindjes gezond zijn, ik vind het wel de moeite waard.Alle stress in 1 keer weg nu…zó’vroeg in de zwangerschap al opgelucht adem halen..heb ik wel een paar uurtje ‘kriegel’ worden voor over hihi!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct