Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Combinatietest?

 • Auteur
  Berichten
 • #2759072

  Gaan jullie een combinatietest laten doen? Wij twijfelen nog. Ik ben 32, dus het ‘hoeft’ nog niet… Maar aan de ene kant geeft het natuurlijk wel een bepaalde zekerheid.

  Ben benieuwd naar jullie reacties.


  Bosbesje
  Bijdrager
  #4509388 Quote

  Hey

  Wij zitten ook te twijfelen.. zijn allebei 26 jaar, komt aan allebei de kanten van de familie niet voor.. en het blijft een kansberekening..

  Ben ook benieuwd naar andere reacties inderdaad.

  #4509408 Quote

  Hi Bosbesje,

  Wij hebben inmiddels besloten om de combinatietest uit te laten voeren. Een nicht van mijn man heeft een zoon met downsyndroom, dus vandaar. We vinden het ook gewoon prettig om te weten hoe groot de kans is. We weten nog niet precies wat te gaan doen als blijkt dat het inderdaad Down heeft. Maar we zijn ook gewoon een beetje nieuwsgierig… (Aard van ’t beestje)

  Groetjes,
  Elise

  #4509409 Quote

  Wij doen het niet. Het blijft een kansberekening, komt in de familie niet voor en we willen het geld liever in het kind zelf steken dan in die test

  #4509419 Quote

  heey dames,

  wij doen het ook niet komt ook niet voor in onze families dus vandaar
  #4510203 Quote

  Wij hebben de uitslag van de combinatietest binnen en alles is goed!

  Kans op Down: 1:2000
  Kands op Edwards en Patau: 1:5000

  Deze kansen zijn dus nihil en we zijn er erg blij mee en bovendien hebben we genoten van de extra echo. 🙂

  Groetjes,

  Elise

  #4510208 Quote

  Wat fijn!
  Hoe gaat de zwangerschap?


  NoraMae
  Bijdrager
  #4511080 Quote

  Hoi dames, altijd heb ik gezegd dat ik de combinatietest niet zal doen, omdat het om een kansberekening gaat… Nu het informatieboekje voor me en bijna 9 weken zwanger, ga ik toch twijfelen. Het komt bij ons in de familie niet voor en we zijn nog jong (26 en 27 jaar), maar ik denk ook zo stel dat het wel zo is, zou ik beter voorbereid zijn…. Twijfel twijfel… Weet iemand wat het kost als je er niet voor verzekerd bent?


  Bosbesje
  Bijdrager
  #4511102 Quote

  @nonna1988 ik heb dit stukje voor je gevonden op internet:

  De kosten voor een combinatietest bedragen tussen de 130 en 150 euro. Deze moeten door de vrouw zelf betaald worden. Alleen wanneer er sprake is van een verhoogd risico, dus voor vrouwen vanaf 37 jaar, wordt de combinatietest vergoedt door de zorgverzekeraar. Wanneer er sprake is van een verhoogd risico wordt het vervolgonderzoek vergoedt, onafhankelijk van de leeftijd van de vrouw. Een vervolgonderzoek kan bestaan uit een uitgebreide echo, een vlokken test of een vruchtwaterpunctie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct