Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

4 jarige zoon blijft aan piemel frunniken

 • Auteur
  Berichten
 • #2759158

  Mijn 4 jarige zoon blijft maar aan zijn piemel frunniken help wat moet ik doen


  sollune
  Bijdrager
  #4511585 Quote

  Het schijnt niet erg te zijn, ze zijn zichzelf aan het ontdekken.
  Ik heb dit gevonden over kleuters. En heb het inderdaad vaker gehoord:

  Juist als ze jong zijn, staan ze nog onbevangen tegenover seksualiteit. Dus benut deze fase goed door erover te praten. Leg iets kort en simpel uit. Wees niet bang dat het antwoord te moeilijk zal zijn. Het kind neemt in zich op waar het aan toe is en zal de rest naast zich neerleggen. Het kan ook leuk zijn om een boekje te lezen over dat onderwerp. Voor kleuters zijn er al veel leuke boekjes.
  Sommige dingen doe je niet in het openbaar, zoals windjes laten, neuspeuteren en aan je piemel of spleetje zitten. Dit kun je je kind nu leren. Het mag allemaal wel, maar dan als het kind alleen is. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik snap dat je het fijn vindt om aan je piemel te zitten, maar je moet het niet doen als we aan tafel zitten. Doe het maar op je kamer.’ Keur het gedrag niet af, maar wel het moment en de plaats.

  #4511602 Quote

  Mijn zoon heeft dat ook een hele tijd gedaan. Is heel normaal en hoort bij de ontwikkeling. Ik heb tegen mijn zoon gezegd dat het niet netjes is als er andere mensen zijn en dat hij dat dan niet mag doen. Het houdt vanzelf op.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct