Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1753203 Slechte Drinker

 • Auteur
  Berichten
 • #2759205

  Mijn dochter is nu ruim 12wk maar heeft een onregelmatig drinkpatroon. Ze gebruikt fv hypoallergeen ivm verhoogde kans op koemelk allergie.
  Ze drinkt gemiddeld 6-7 x per 24 uur. Heel soms laat ze er s nachts iets meer dan 4-5 uur tussen.
  Het gekke is dat ze haar fles van 150ml water (maakt 165 ml) zelden tot nooit leegdrinkt. Terwijl dit op haar leeftijd best verwacht kan worden. Soms drinkt ze hem bij uitzondering wel leeg, maar ik kan hier geen patroon in vinden. Laatst was ze zo goed aan het drinken dat ze 200ml dronk maar 3-4 uur hierna had ze weer trek. Ze drinkt nu gemiddeld 125-130ml per keer.
  Om 23:00/23:30 krijgt ze haar laatste fles.

  Iemand tips of adviezen om haar meer en regelmatiger te kunnen laten drinken?


  supertje
  Bijdrager
  #4512165 Quote

  Als ik even snel reken is 7x 165 ml ook teveel. (7x 165 = 1155 ml. ) En voor deze leeftijd is het maximaal 1000 ml. Het minimale is haar gewicht in kilo’s maal 150 ml per dag. Dus als ze nu 4 kilo weegt heeft ze 600 ml per dag nodig. Maar dat is de theorie. Mijn tweede zoontje dronk heel slecht en groeide op 500 ml gemiddeld. Zolang ze dus goed groeit, krijgt ze genoeg binnen en is het zeker geen must dat ze haar fles leegdrinkt. De regelmatigheid moet je er zelf in brengen. Dus een tijdje laten huilen als het nog geen tijd is voor haar fles. Ga op een rustig plekje zitten, zonder tv of radio aan. Zelf vooral niet te gestrest zijn, dat voelen ze haarfijn aan en reageren erop. Je moet even proberen hoe dat ze het rustigste drinkt. Ik moest de 2e zachtjes wiegen en zingen, anders dronk hij helemaal niet. Het werd een heel ritueel, maar hij dronk anders zo slecht dat hij vaak op het randje van uitdrogen zat.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen