Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1753428 Prenatale Screening En Nipt Test

 • Auteur
  Berichten

 • shar1985
  Bijdrager
  #2759430

  Hiiiii!

  Ik ben even een nieuw onderwerp begonnen omdat ik eigenlijk vrij weinig kan vinden over ervaringen mbt de prenatale screening gevolgd door een NIPT test.

  Gister hebben wij namelijk de uitslag van de combinatie test gehad en deze gaf een kansverberekening van 1:96 voor trisomie 18 omdat de bloedwaardes laag waren. Zo bizar want net daarvoor de nekplooi meting gehad en deze was perfect 1.3 en een kerngezonde baby op de echo te zien! Komende dinsdag hebben we een afspraak bij de gynaecoloog voor de NIPT test.

  Ik heb het gevoel dat ik in een achtbaan van emoties terecht ben gekomen. En ik zie als een berg op tegen het wachten op de uitslag, ik wil het liefst gewoon NU weten dat alles goed is met onze kleine.

  Zijn er meer van jullie die dit hebben meegemaakt? En hoe hebben jullie je door die zenuwslopende weken heen geslagen?


  MissM
  Bijdrager
  #4514392 Quote

  He meid, he wat vervelend dat je zon uitslag heb gehad. Ik heb geen ervaring maar ken 2 mensen die ook een verkeerde screening hadden en uit de nipt test kwam dat er nix aan de hand was. De nipt test schijnt zo specifiek te zijn dat ze echt alles kunnen zien. Misschien geeft dit je een beetje hoop.? Heel veel sterkte!


  shar1985
  Bijdrager
  #4514448 Quote

  Wat lief, dank je MissM! Dat geeft indd een klein beetje hoop, want er is zo weinig over te vinden qua ervaringen. Dus het idee dat er bij meerdere toch een goede uitslag kwam scheelt weer even piekeren 😉


  MissM
  Bijdrager
  #4514466 Quote

  Wanneer krijg je de uitslag???


  shar1985
  Bijdrager
  #4514582 Quote

  Ze hebben gister bloed afgenomen. Dus binnen nu en 15 werkdagen krijgen we de uitslag. Duurt lang hè 🙁


  shar1985
  Bijdrager
  #4515067 Quote

  Gister de uitslag gehad en alles was gelukkig helemaal goed 🙂 Een ontzettende opluchting en nu eindelijk genieten!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  Vissen..
  Bijdrager
  #4515068 Quote

  Pff wat heb je lang in spanning gezeten, goed te lezen dat alles goed is; gefeliciteerd!!


  gebruiker829396
  Bijdrager
  #4516224 Quote

  Wij hebben gisteren de nekplooimeting laten doen op 12 weken en deze week blijkbaar wat af van de ‘norm’. Ik ben nog maar 29 dus in principe niet te oud. Nu wachtende op de uitslag van de tripletest. Het voelt allemaal nogal dubbel aan daar het eigenlijk enkel een risicometing is en dat het uiteindelijk nog niets zegt. Het is niet omdat de test niet ok is dat er ook effectief iets mis is. Blijkbaar blijkt 60-70% loos alarm te zijn. Ik weet niet goed wat ik ermee aanmoet, want als de uitslag echt slecht is moeten we richting punctie, en daar sta ik niet echt om te springen. De gyne sprak niet echt over de NIPT, mede omdat als die slecht is je uiteindelijk alsnog een punctie moet..
  Afwachten is de boodschap en dan kijken hoe de uitslag is en of we een eventuele verdere test laten doen. Je wordt wel even weer keihard met je voeten op de grond gezet met nieuws dat je eigenlijk helemaal niet wil horen.


  CHANTAL DANI
  Bijdrager
  #5651696 Quote

  Ik vind de combinatie test maar niks en uit onderzoek blijkt dat 95 procent een slechte uitslag krijgt en door gestuurd wordt voor nip en uiteindelijk een goede uitslag.
  Zo ook bij mij dus.. ruime nekplooimeting 3.1 maar zat niet boven het zorgelijke 3.5 bloedonderzoek ook niet goed en kans op down 1 op 40 doorgestuurd voor een nip test en na 9 dagen uitslag : test was goed kindje is gezond! Maar wel 4 a 5 weken lopen stressen..

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen