Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1753492 Bevallen In Belgie

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker813230
  Bijdrager
  #2759494

  Ik overweeg om in België te gaan bevallen: begeleiding en zorg schijnt er beter te zijn en meer keuzevrijheid voor ruggeprik of keizersnede. Heeft iemand ervaring met bevallen België? Kan je dit zelf bij een ziekenhuis aanvragen of heb je verwijzing nodig (van bijv huisarts)? En hoe zit het met wel/geen vergoeding van de NL zorgverzekering? 


  gebruiker742780
  Bijdrager
  #4515118 Quote

  Ik ben in België bevallen. Is me supergoed ‘ bevallen’. Kreeg de keus of ik een ruggeprik wilde of niet, werd niet moeilijk overgedaan.
  Hoe het zit met de vergoeding vanuit de verzekering weet ik niet precies (woon nl zelf in België) ik denk dat je dan het beste contact op kan nemen met je zorgverzekeraar. Die kan je dan ook uitleggen of je een verwijzing nodig hebt.

  Ben je onder controle bij een Nederlandse verloskundige? In België sta je meestal onder controle bij de gynaecoloog.

  Ben benieuwd. …… succes in ieder geval!!!!!!


  gebruiker813230
  Bijdrager
  #4515316 Quote

  Bedankt voor je reactie en fijn dat je zulke goede ervaringen hebt! Idd heb je in NL een verwijzing nodig voor de gynaecoloog. Van de zorgverzekering begreep ik dat ik de zorg sowieso kan afnemen, maar dat als ik het vergoed wil krijgen, ik wel een verwijzing nodig heb (als het meer kost dan bevallen in NL zou kosten).

  Hoe weet je eigenlijk welk ziekenhuis goed bekend staat? In NL zijn daar wel heel globale gegevens over bekend, maar die zijn niet uitgesplitst naar bijv. gynaecologie.

  Maar ik ga iig eens informeren in België, dank!


  gebruiker742780
  Bijdrager
  #4515395 Quote

  Voor iedereen is het verschillend welk ziekenhuis goed bevalt. In België is er idd geen zorgvergelijker zoals in Nederland. Wel was er in het ziekenhuis waar ik ben bevallen de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op de verlosafdeling. Hier zou je ook eens voor kunnen informeren bij verschillende ziekenhuizen. Dit gaat vaak wel met inschrijving.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen