Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1753577 Ervaring Verhaal Delen

 • Auteur
  Berichten
 • #2759579

  Hallo forumleden,

  Ik heb al veel op dit forum gelezen maar nog nooit zelf gereageerd of een discussie- verhaal gedeeld dus bij deze….

  Ik ben 25 en sinds februari ga ik pilloos door het leven. We hebben de stap gezet en gaan ervaren wat moeder natuur voor ons in petto heeft.

  Mijn lichaam moest na 9 jaar ontzettend wennen. En nog steeds denk ik. Ik had zeker de eerste 2 weken allerlei klachten… Voornamelijk buikkrampen. Minder ontlasting, gevoelige borsten en meer vag afscheiding. Deze klachten zijn nu over gegaan in rugpijn, duizeligheid, hoofdpijn en moeheid. (vag afscheiding nog steeds)

  Een menstruatie heb ik nog niet gehad. (zit nu op +- 30 dagen) Dus heb geen idee hoelang mijn cyclus duurt en wanneer mijn vruchtbare dagen zijn… Hoelang heeft dit bij jullie geduurd? Hadden jullie snel een menstruatie… Ik weet dat er maar een klein percentage meteen in de eerste maand zwanger is. Dit zeg ik ook steeds tegen mezelf maar ik hoop stiekem dat het niet lang op zich laat wachten…

  Groetjes


  supertje
  Bijdrager
  #4515801 Quote

  Na 30 dagen zou ik er toch een test tegen aan gooien. Wie weet heb jij wel het geluk


  tuinier
  Bijdrager
  #4515804 Quote

  Mijn eerste cyclus duurde 42 dagen na 10 jaar pilgebruik. Kan best nog wel even duren dus. Geduld is een schone zaak 😉

  #4515806 Quote

  Ik wilde in ieder geval tot het weekend met een eventuele test. Heb ze al wel in huis gehaald.
  Maar denk zelf dat mijn menstruatie nog moet komen… Waarom weet ik niet, is een gevoel…
  42 dagen is ook lange cyclus. Dan heb ik nog even. Is jouw cyclus nu wel korter of nog steeds zo lang of onregelmatig?

  #4515807 Quote

  Ben na het stoppen met de pil tot aan de eerste zwangerschap helemaal niet ongesteld geweest. Zat 2maand tussen.


  MissM
  Bijdrager
  #4515808 Quote

  Hi,
  Mijn cyclus was voor dat ik zwanger werd van m’n eerste (na stoppen 10jaar pil) eerst 55 dagen, elke mand werd ie iets korter en binnen 4 maanden was ik gezegend met een zwangerschap.
  Na m’n bevalling kwam m’n cyclus niet opgang en ben ik uiteindelijk na 6 maanden begonnen met de pil. Hier had ik veel last van (hormonen) dus ben na 2 jaar gestopt met de pil. Vervolgens duurde het 6 maanden voordat m’n cyclus op gang kwam m’n gemiddelde cyclus was toen een dag of 35. Na 4 maanden was ik zwanger van een cyclus van 28 dagen bleek de echo. Je kon er dus geen touw aan vast knopen.
  Succes ermee. Mocht het te lang duren voordat je cyclus op gang komt kun je naar de huisarts voor een hormoon kuur. Ik testte terwijl ik niet ongesteld werd ongeveer elke 30/35 dagen wel. Had goedkope testen gehaald bij de action of Kruidvat. Voor de zekerheid.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  tuinier
  Bijdrager
  #4515816 Quote

  Ook bij mij duurde de cyclus steeds korter. Ik begon dus met 42 dagen, daarna 35, 29 en de 4e maand was ik zwanger binnen een cyclus van 28 dagen bleek uit de echo. 

  Het is even lastig de eerste maanden doordat je niet goed weet waar je aan toe bent of wanneer je NOD is. Hopelijk laat je lichaam snel merken in welk stadium je nu zit. Succes!

  supertje
  Bijdrager
  #4515818 Quote

  Ontpillen, premenstruele klachten en zwangerschapsverschijnselen, het lijkt allemaal op elkaar. Ik zou gewoon testen. Is ie negatief? Over een dag of 3 nog eens testen. Er zijn relatief goedkope testen te koop. 2 voor 5 euro van het kruidvat. Naar mijn mening de beste die er is ( en ik heb er heel wat uitgeprobeerd;-) )

  #4515828 Quote

  Dank jullie wel voor alle reacties, ben ik blij mee 🙂
  Mocht ik aankomend weekend nog niet menstrueren dan doe ik zeker test. Ik ben erg benieuwd. Want nu denk je ook, het zal toch al niet?! We hebben van te voren gezegd, we nemen al tijd, maar als je eenmaal de stap hebt gezet dan is geduld niet mijn sterkste kant.
  Hebben jullie tijdens de zwangerschap (indien jullie al een prachtig wondertje hebben) ook problemen ondervonden tijdens jullie werk? Ik moet soms wel aardig zwaar tillen en zit te bedenken hoe ik dat ga aanpakken straks…..

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen