Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1753680 Dochter Gebeten Op Kdv

 • Auteur
  Berichten
 • #2759682

  Hoi allemaal,
  Mijn dochter van anderhalf is vrijdag op het kinderdagverblijf gebeten..
  Ze waren buiten aan het spelen. De peuterspeelzaal zit naast het kdv en normaal gesproken hebben ze verschillende tijden waarop ze naar buiten gaan zodat de groepen gescheiden blijven.

  Vrijdag was het zulk mooi weer dus hebben ze een uitzondering gemaakt.
  Zoals mij vertelt is door de leidster stond mijn dochter in een hoek om een fietsje te pakken, een jongetje van de peuterspeelzaal van bijna 4 jaar liep op haar af en heeft haar keihard in haar neus gebeten. De leidster heeft hem echt van haar af moeten trekken, toen bloedde het al enorm.

  Een paar uur later ben ik gebeld door de leidster dat onze dochter gebeten is maar dat ze weer vrolijk was en goed gegeten had. Ik vond het prettig dat ik gebeld werd.

  Later ben ik onze dochter dus op gaan halen en ben enorm geschrokken hoe ze toegetakeld is. Enorme wond in haar neusvleugel en kras over het midden van haar neus. (Ik hoop dat ik een foto bij kan voegen).

  Ik heb de leidster aangegeven dat ik het toch wel heel heftig vond. Ik snap dat kinderen bijten en gebeten worden, maar er zit wel een verschil tussen bijten en bijten en dit gaat echt ver!
  We hebben gesproken over hoe het gegaan is(staat hierboven al een beetje) het jongetje werd dus van haar afgetrokken en kreeg een standje. Hier was hij wel van geschrokken. De moeder is aangesproken en heeft haar excuses aangeboden aan de leidster. De jongen is niet bekend me bijten, volgens de peuterspeelzaal juf.
  Leidster heeft ook excuses aangeboden en me nog geadviseerd goed in te gaten te houden of het gaat ontsteken en dan de huisarts te bellen.

  Savonds thuis ben ik op internet gaan lezen, overal staat dat bij een mensenbeet de huisarts moet kijken.
  Na twijfel dus de huisartsenpost gebeld ( het was inmiddels vrijdagavond). Daar gaven ze aan dat de leidsters van een kdv moeten weten dat een huisarts hier naar moet kijken! Ik moest ook langs komen met m’n dochter.
  Huisarts daar gaf aan dat het op en gevaarlijke plek zit (bij doortrekken zit het al snel in ogen en hoofd). Ze moet preventief antibiotica gaan gebruiken.
  Inmiddels een paar giften gehad en nu heeft ze ook nog eens verhoging! Waarschijnlijk dus nog terug..

  Eerst kom ik het allemaal nog wel redelijk relativeren, maar eigenlijk zijn mijn man en ik behoorlijk geschrokken en ook boos!! Dat een kind zoiets doet bij zon klein meisje!
  Ik weet niet goed hoe ik het verder moet aanpakken, maar wil het hier eigenlijk ook niet bij laten zitten.. De gevolgen zijn behoorlijk voor mijn dochter..

  Wat zouden jullie doen??

  In mijn omgeving zeggen mensen in ieder geval dat we de kosten van de ha post en antibiotica bij de ouders kunnen verhalen?


  supertje
  Bijdrager
  #4516603 Quote

  Ik zou wel rustig met die ouders gaan praten. Maar de kosten verhalen? Dat betaald je verzekering toch? Mij tweede beet ook. Het is een greep van onmacht. Ik praat het niet goed hoor, maar het is iets wat heel lastig aan te pakken is. Toen hij naar de peuterspeelzaal ging voor het eerst heb ik het wel gezegd dat hij dat deed bij zijn oudere broer. Die overigens ook een keer door een ander kind is gebeten op de peuterspeelzaal. De tweede heeft het gelukkig alleen thuis bij zijn broertje gehouden, maar alsnog hou ik hem wel in de gaten met andere kinderen. Ik snap dat je heel erg geschrokken bent en dat je niet goed weet wat je er mee moet, maar veel meer dan een gesprek aangaan met die ouders kun je niet.

  #4516617 Quote

  Wat naar dat dat gebeurd is. Ik snap goed dat jullie erg geschrokken zijn en het is erg vervelend dat ze er zoveel last van had. Ik zou op kdv nog wel aankaarten dat ze met haar naar de huisarts hadden moeten gaan.

  Kinderen bijten om veel verschillende redenen. Vaak zijn ze niet agressief maar kunnen ze zich simpelweg niet uiten. Dit jongetje mag dan 4 zijn maar kinderen zien leeftijdsverschil niet. Ook zijn ze nog erg egocentrisch en gericht op vervullen van eigen behoeften. Waarschijnlijk wilde hij ook met die fiets spelen. Of er was iets anders en hij wist niet hoe hij zich moest uiten wat vaak bij (autistische) kinderen voor komt. Tuurlijk mag hij niet bijten maar ik ga er vanuit dat hij dat toch wel al een aantal keren die dag heeft gehoord. Het is voor je gevoel natuurlijk heel lastig en vooral omdat het jouw kind overkomt, maar kinderen maken fouten en leren daar weer van hoe ze met elkaar om moeten gaan.


  UmmNourayah
  Bijdrager
  #5655823 Quote

  Wat een verschrikkelijk verhaal!!

  Ik zou inderdaad verhaal halen bij die ouders ze zijn toch verzekerd!? Dan kunnen ze mooi de voor de kosten opdraaien belachelijk dat dat kind gebeten heeft en dat de kdv leidster niet heeft gezegd dat je naar een HA moet daar leert ze toch voor hoe is zij afgestudeerd vraag ik me dan af .. Ja sorry dat het allemaal zo vel klinkt maar heb zelf vroeger een incident gehad waarbij en dan wel is waar op een auto is gekrast en toen moesten mijn ouders het ook betalen via de verzekering wat maakt dit geval anders?? Jou dochter heeft hier een hele lange tijd last van je zegt zelf dat ze aan de antibiotica zit, verhoging heeft en dat je nog terug moet komen ook door de verhoging..

  iig heel veel sterkte met je kleine meisje

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct