Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e prikken

 • Auteur
  Berichten

 • Afrankeh
  Bijdrager
  #10142460

  Vanmiddag zal onze zoon van 8 weken zijn eerste prikken krijgen. Wat zijn jullie ervaringen? Hadden jullie zoontjes/dochtertjes veel last van de prikken en zoja hoe uitte zich dat? Hebben jullie verder nog tips?


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10142462 Quote

  Onze zoon huilde heel kort toen die t prikje kreeg. Verder nergens Last van gehad. Sliep wat meer dan normaal maar geen koorts of zo gehad. Als t een harde schijf word waar geprikt is kan t helpen om vsm vallen en stoten creme/gel erop te smeren. 


  Lalana
  Bijdrager
  #10142463 Quote

  Mijn zoontje had wat verhoging en hij moest na zijn fles overgeven. Heel zielig 🙁 De verhoging duurde gelukkig niet lang. Hij had er zelf weinig last van volgens mij, was verder gewoon vrolijk. 

  #10142464 Quote

  Mijn dochter heeft ze 2 weken geleden voor het eerst gehad. Ze had hier wel last van kreeg wat verhoging 38 graden. Ze was continue aan het huilen, je mocht niet aan der beentjes komen dan gilde ze het uit zo zielig. Ook wilde ze minder van der flesjes drinken. Hier had ze een paar dagen last van daarna was ze weer haar vrolijke zelf. Ik weet niet of je je kindje inbakerd? Dit mag namelijk niet na een vaccinatie. Onze dochter slaapt echt absoluut niet als ze niet ingebakerd ligt, hier uiteindelijk dus in haar luier gelegd en toch ingebakerd en heel vaak gaan kijken of ze geen hoge koorts kreeg.

   

  Maar ieder kind reageert anders ik hoop dat die van jou er weinig tot geen last van heeft. Succes!


  Marma
  Bijdrager
  #10142465 Quote

  Behalve dat ik het ontzettend zielig vond, vielen de eerste prikjes wel mee. Mijn zoontje was wel huilerig, heb hem lekker veel bij me gehouden. Volgende dag was het over.

  ik heb meteen na de prik de plek op de beentjes gemasseerd zodat er geen harde schijf kwam. Je kan ook van te voren (en later) arnica zalf smeren. Dan krijgen ze niet zo’n spierpijn. 

  Succes vanmiddag! 


  PM
  Bijdrager
  #10142467 Quote

  Hallo,

  Ze vinden de prikjes meestal niet leuk, ze schrikken en huilen.. ik gaf toen borstvoeding en heb er een beetje mee geschoven qua tijden zodat ik haar meteen kon voeden.. dat gaf voor haar rust en troost.. 

  Ik kreeg de tip om meteen na de prik fiets bewegingen met haar beentjes re maken, dan verdeeld de prik zich sneller waardoor ze er minder snel spierpijn van hebben..

  Je kindje zal zich gewoon niet zo op zijn gemak voelen.. wij hebben de prik dagen ingesteld als de extra knuffel dag, dus meer knuffel en bij ons op de borst/in de armen slapen (overdag)..ook geen andere afspraken, visite, boodschappen doen o.i.d. gewoon lekker in alle rust thuis

  Ze mogen eventueel ook paracetamol zetpil van 60 mg.. deze dosis is niet bij Kruidvat te koop, wel bij sommige Etos maar je kan ze ook gewoon bij de apotheek halen..(voor je zetpil geeft, deze even onder de kraan houden, dan gaat ie er makkelijker in)..

  Verder deed ik niet moeilijk met kleertjes, gewoon romper en zo’n boxpakje, gaat snel en makkelijk aan waardoor je dus ook zo min mogelijk handelingen hoeft te doen en gauw naar huis kan waar alles vertrouwd is..

  Volgens mij had ons dochtertje alleen last van wat verhoging en veel slapen maar kan het me niet meer zo goed herinneren (ben toen zij 3 maanden was zelf heel ziek geweest, 2.5 week hoge koorts met antibiotica, heb 2 kuren gehad.. er zijn dus dingen die daardoor naar de achtergrond verdrongen zijn)..

  Succes, probeer er zo ontspannen mogelijk mee om te gaan.. waarschijnlijk zal er een ander ritme zijn vandaag maar maak je er niet druk om.. vaak kunnen kindjes nadat ze ziek zijn geweest iets nieuws bijv. Op naam reageren,rondkijken,brabbelen,je volgen etc. (Ons dochtertje, nu 8 maanden, kon nu ineens kruipen, zelf op haar billen of knieën gaan zitten) altijd leuk om te merken

  Succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10142490 Quote

  We hielden de dagen erna rustig (geen vermoeiende uitstapjes), hij had ook wat verhoging en hij was ook niet lekker, veel knuffelen en aandacht geven en vooral voorzichtig met z’n benen. Zelf rustig blijven en we planden ook geen (kraam)bezoek. Hij sliep verder wel goed.

  qua kleertjes bekeken we steeds per keer  of hij warm voelde/verhoging had. Voor bij het aan- uitkleden na de prikjes op het cb deden we vooral makkelijke kleding die zo min mogelijk belastend waren voor zijn beentjes. 


  Esssss
  Bijdrager
  #10142497 Quote

  Me zoon had echt zere beentjes, niemand mocht zijn benen aanraken. Verder nergens last van.


  BiHo
  Bijdrager
  #10142498 Quote

  Hier begin van de middag gehad tot 5 uur had ze nergens last van, toen begon ze een beetje te jengelen. Ze heeft heerlijk bij ons oo de borst geslapen, ‘s avond om 20.09 uur konden we haar zo wegleggen in bed! En vanaf toen nergens geen last van gehad volgens mij. En anders is ze erg stoer dat ze niks laat blijken haha 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct