Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e ronde

 • Auteur
  Berichten

 • Libelletje
  Bijdrager
  #10174758

  Hallo dames,

  Ik ben in december gestopt met de pil toen een ontrekkingsbloeding gehad. Momenteel zit ik in de 1 e ronde. Dat wil zeggen: eerste keer “natuurlijk” ongesteld geweest (3 feb)

  Ook heb ik mijn piek gezien op 20 februari met clearblue blue digitaal. Gemiddeld gezien word je 14 dagen na je piek/eisprong ongesteld. Dat zou inhouden dat ik as woensdag 6 maart ongesteld zou moeten worden. Vandaag een vroege zwangerschapstest gedaan en die was negatief. Had beter kunnen wachten tot ik overtijd ben maar je raad het al ONGEDULDIG…. Het zou ook te mooi zijn als het meteen al de 1e ronde zou lukken, droom maar lekker verder haha. Maarja, had gekund! Ben ik woensdag nog niet ongesteld dan doe ik ak vrijdag weer een test. Aangezien ik mijn cyclus lengte nog niet weet.

  Nu was mijn vraag: in welke ronde zitten jullie? Het lijkt me leuk om ervaringen te delen en te zien wanneer het bij jullie lukt.

  PS: was het ontpillen bij jullie ook zo’n drama? Wat heb ik een pijn gehad bij mijn eierstokken zeg :(


  BenB
  Bijdrager
  #10174765 Quote

  Hoi! Spannend allemaal hè?! Er is een topic met NOD maart 2019. Daar kun je zien wie in welke ronde zit en wanneer de NOD is. Kun je ook kletsen en vragen stellen. Ik zit zelf in ronde 2 voor ons derde kindje (onze tweeling is overleden. Het is dus voor een derde, en misschien wel vierde kindje. Eerste levende kind/kinderen en tweede zwangerschap. Lekker ingewikkeld 😉 )

  Ik heb zelf een spiraaltje gehad. Ik had al heel snel een regelmatige cyclus gelukkig. 

  Succes! 


  Libelletje
  Bijdrager
  #10174775 Quote

  BenB:

  Tjonge, heftig zeg! Dit gun je niemand.. Hoop voor je dat het snel lukt.

  Ik ben nooit zo bezig geweest met zwanger worden tot nu!Maar zie nu pas in dat er heel wat bij komt kijken. En dat je maar 15-20% kans hebt per maand om zwanger te worden (gezond stel) Als je het aantal kinderen ziet wat rond loopt dan zou je niet zeggen dat het eigenlijk best veel moeite kost om raak te schieten. En dat je toch al snel 6 maanden tot een jaar bezig bent..Als ik dat eerder had geweten was ik eerder gestopt met de pil en hadden we het een tijd veilig gedaan. Aangezien het ontpillen ook nog wel tijd nodig heeft..


  Carolienovs
  Bijdrager
  #10174798 Quote

  Ik was gestopt met de pil, daarna niet eens normaal ongesteld geworden, maar gelijk zwanger. Dat ontpillen gaat dus niet voor iedereen op. Succes! 🙂


  Libelletje
  Bijdrager
  #10174817 Quote

  Dat is wel veel geluk hebben! Mag ik vragen wat je leeftijd is? Ik ben 33 en heb bewust gewacht met zwanger raken omdat ik nog lekker vrij wou zijn. Maar ken ook vrouwen van 36 of 38 die snel zwanger waren, dus ook dat zegt niks.. Ik ben al lang blij dat ik geen maanden moet wachten op mijn 1e natuurlijke menstruatie. Soms lees je dat het maanden kan duren voordat vrouwen weer gaan menstrueren na het stoppen met de pil.. 

  je kan er ook geen touw aan vast knopen! 

  -de een moet lang wachten op zn NOD na ontpillen, de ander niet.

  -de een heeft veel kwalen tijdens de zwangerschap, de ander totaal niet

  -de een heeft meteen een regelmatige cyclus, de ander niet.

  Ben benieuwd hoe het bij mij gaat verlopen..

   


  Carolienovs
  Bijdrager
  #10174820 Quote

  Ik was net 31 toen ik zwanger raakte en zit nu op de 19 weken. Ik dacht dus ook dat het heel lang zou duren voordat ik ongesteld zou worden, dat hoorde ik wel om mij heen. Het enige waar ik last van had was vermoeidheid, maar dat kon ook een bijwerking zijn van stoppen met de pil. Toen toch maar een test gedaan en die was dus positief. 

  Zo zie je maar weer, bij iedereen loopt het anders. Vergelijken heeft weinig zin 🙂 Ik ben benieuwd hoe het bij jou verloopt!

   

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Libelletje
  Bijdrager
  #10174828 Quote

  Gefeliciteerd meis! Je hoort veel ellende om je heen dus je mag je handjes dichtknijpen als het zo snel lukt en alles ook nog goed gaat. Wel zeggen ze dat het boven de 35 lastiger kan worden om snel zwanger te worden. Maar ook dat geldt lang niet voor iedereen. Veel factoren spelen mee: sport je, drink je niet, roken, gewicht, eetpatroon etc etc.

  waarschijnlijk word ik ak week gewoon ongesteld en anders doe ik over 4 dagen weer een test. Ik weet mijn cyclus lengte dus nog niet. Alleen dat ik 20-21 feb mijn eisprong heb gehad.. Maar zag in het forum dat sommige vrouwen pas in week 5,5 een positieve test krijgen. Eigenlijk is de enige betrouwbare indicatie het niet ongesteld zijn en weten hoeveel dagen je over tijd bent.. Maar dat weet ik dus niet in ronde 1 haha. Maar t zal echt niet zo snel raak zijn ben ik bang…Pff, spannend. 


  Sharonnnn
  Bijdrager
  #10174928 Quote

  Hoi Roxana,

  Ik loop iets achter je aan!

  23 feb Voor het eerst ongesteld geworden na mijn ontrekkingsbloeding. Dit was 30 dagen na mijn onttekkingsbloeding. Bijna 10 jaar aan de pil geweest! Maar pff wat heb ik ook een last gehad van het ontpillen. Ik stond op met extreme hoofdpijn en daar ging ik ook weer mee naar bed. En wat een krampen in mijn buik zeg! Nu heb ik nergens last meer van gelukkig. Heb jij nog last van het ontpillen?


  Libelletje
  Bijdrager
  #10174949 Quote

  Hi Sharon,

  haha ja wat een drama he?! 4 a 5 dagen na mijn eisprong kreeg ik hevige pijn bij mijn eierstokken. Ik werd wakker ( zonder pijn) ging vervolgens naar de wc om te plassen en boem daar was het! Pijn die je voelt bij menstruatie ( eierstokken) alleen dan 100 x erger.

  Echt krampen met uitstraling naar de flank. Het hield 1 hele dag aan en was bijna naar de huisartsenpost gegaan. Op een punt werd ik zo misselijk vd pijn dat ik boven de wc hing en alles eruit gooide. Het was op een zondag en moest de volgende dag gewoon werken. Ik dacht: als ik dit morgen nog heb kan ik niet werken. Halve avond/nacht wakker gelegen vd pijn en smorgens stond ik op en was het weg!😳 Heel vreemd..

  Wat kan het zijn: geen eisprong, want die was al geweest ( zag ik op ovulatietest) OND ook niet aangezien ik pas deze week moet worden. Blijft nog ontpillen of innestellingspijn over. Zal t eerste wel zijn.. Vandaag dus een vroege test gedaan maar negatief. Als ik as woensdag nog geen NOD heb dan donderdag maar weer testen..Los van dit geval heb ik al vanalles gevoeld sinds ik ben gestopt met de pil. Pijn tijdens menstruatie valt mee. Wel verlies ik nu meer bloed ( wat logisch is) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct