Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e verjaardag vieren met lactosevrije taart

 • Auteur
  Berichten

 • Femfems
  Bijdrager
  #10400192

  Mijn zoontje wordt over drie weekjes één jaar oud. Dat willen we graag met een mooie verjaardagstaart vieren, maar onze zoon heeft een koemelkallergie dus een slagroomtaart valt af. Helaas zijn veel taarten zonder zuivel veel te hard voor zo’n knulletje van één jaar oud om te eten. Heeft iemand suggesties?


  Meisie
  Bijdrager
  #10400198 Quote

  Zelf een kwarktaart maken met lactosevrije yoghurt/kwark?


  Meisie
  Bijdrager
  #10400199 Quote

  Zelf een kwarktaart maken met lactosevrije yoghurt/kwark?


  PM
  Bijdrager
  #10400202 Quote

  Je kan eigenlijk als je zelf taart maakt de melk vervangen door sojamelk en je hebt ook plantaardige margarine (is even zoeken maar ze liggen wel in het koelschap).. dan kan je zelf kiezen wat voor taart je maakt.. 

  Je kan ook een (lactosevrij) cake bakken en die versieren met glazuur (is volgens mij melkvrij maar check dat even) en wat gekleurde hagel o.i.d.

  Zoeken op vegan alternatieven, ik weet dat een nichtje dat doet..

  Mijn schoonzus maakt ook wel eens plaattaart.. dat is ook niet hard en kan je “vullen” met allerlei dingen (ook hier sojamelk/plantaardige boter)..

  Multivlaai/limburgia heeft ook wel iets in het assortiment volgens mij maar dar zou je moeten googlen (ook of ze wel open zijn ivm corona)


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10400243 Quote

  Wij maakten altijd de taartmix van Peaks free from… en deden we altijd appelmoes in {2 eetlepels) dan bleef hij smeuig. Anders werd het zon droog ding. Als hij klaar was sneed ik hem overdwars door hup een dikke laag jam ertussen, glazuur derop en hopla lekker taartje. Kleine meid was dr altijd blij mee ☺️


  MamaRenee
  Bijdrager
  #10400255 Quote

  Ik weet niet of Hema gebak bezorgd in Corona-lockdown? Wij hadden daar voor ons zoontje een VEGAN appelkruimeltaart gehaald.

  Lees ook: Hoeveel groente en fruit moet een kind eten?

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10400264 Quote

  Je kan toch even langs de bakker om het te vragen? Die kunnen vast van alles voor je maken


  Creamamma
  Bijdrager
  #10400268 Quote

  Zou inderdaad lekker zelf wat maken. Weet je ook wat erin zit 🙂 heb zelf ook een zuivel allergie en maak zelf allerlei dingen. Even google en je vind genoeg (mist hij wel tegen soja kan, kan ik helaas ook niet wat het nóg wat lastiger maakt)
  Bakse!


  Femfems
  Bijdrager
  #10400357 Quote

  Thnx voor alle tips, ik ga waarschijnlijk zelf maar iets maken inderdaad, als ik daar tussen alle bedrijven door nog puf voor heb 🙂 Die kwarktaart is wel een handig idee, of cake bakken en zelf een vulling/ topping; ik heb lactosevrije slagroom op internet gevonden die ze ook bij mijn supermarkt verkopen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct