Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e X Ongesteld Na Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • BlauweMuis
  Bijdrager
  #10467909

  Hallo!

  9 weken geleden ben ik bevallen en nu ben ik voor het eerst weer ongesteld geworden. Direct op de 1e dag ben ik begonnen met de pil slikken. Voor de zwangerschap gebruikte ik ook de pil met hoofdreden dat ik dan veel minder zwaar ongesteld was, minder pijn had en het met 5 dagen weer voorbij was. Nu ben ik dus weer met de pil gestart maar ik ben nu al 9 dagen ongesteld en verlies veel meer bloed in vergelijking met voor de zwangerschap. Ook heb ik weer veel meer pijn, krampen. Meer mensen die dit herkennen?


  Taps
  Bijdrager
  #10467919 Quote

  Vooral het stukje heftig herken ik. Gelukkig was dit alleen de eerste keer en daarna gewoon weer ongesteld zoals ik dit was voor de zwangerschap. Hopelijk geld die voor jou ook.


  WBM
  Bijdrager
  #10467921 Quote

  Hoi, ja ik herken dit ook. Ik werd na 12w voor t eerst weer ongesteld en ook veel meer bloedverlies, kon m’n kraamvervand bijna wel weer gebruiken. En ook meer last van kwaaltjes. Nu de 2de keer nog steeds heviger bloedverlies gehad wel minder kwaaltjes dus even afwachten. Ik herkende dit niet van mijn eerste kind.


  BlauweMuis
  Bijdrager
  #10467926 Quote

  Aah fijn om herkenning te horen, geeft hoop! 🙂

  #10467928 Quote

  Had ik ook na me 2e kindje. Na de 1e ook gelijk met 1e menstruatie weer gestart met pil en toen iedere maand gewoon zoals altijd. Nu 2e al 3 maanden te vroeg of te laat terwijl gewoon pil slik. Me huisarts zegt dat dat ook wel 9 maanden mag duren voordat weer normaal is zoals je gewend bent

  #10467970 Quote

  Dat is wel heel normaal na een zwangerschap, ook als je de pil slikt is je menstruatie heel heftig de eerste maanden.

  Ik heb 2 zwangerschappen en bevallingen gehad, bij allebei pas bewust na 2 menstruaties beginnen met de pil. Zodat m’n lichaam de eerste 2 menstruaties (die echt heftig waren) even zelf kon opruimen zonder pil-hormonen in m’n lijf. Die eerste 2 maanden met condoom gevreeën.

  Na die 2 maanden wist ik dat m’n lichaam alles weer een beetje op orde had, ik werd steeds keurig na 4 weken weer ongesteld en toen ben ik weer begonnen met de pil. Maar toen nog waren de komende 4 menstruaties best heftig. Pas zo’n 6 tot 8 maanden na de bevalling werd alles weer normaal. Je lichaam heeft gewoon nog maanden tijd nodig om alles weer te regelen en het bloed af te voeren!

  #10468040 Quote

  Had ik de eerste keer ook na me zwangerschap. Na 11 weken werd ik ongesteld zo heftig dat ik kraamverband indeed omdat ik door de maandverband heen lekte. De 2e keer was stuk minder en normaler. Denk dat het gewoon hoort.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct