Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e zwangerschap, toch spannend en angstig

 • Auteur
  Berichten

 • Kippiej
  Bijdrager
  #10097374

  hoi allemaal, 

  de titel zegt het al. Voor de eerste keer zwanger 😍 nu “pas” 5weken 4dagen. 

  Vandaag even langs de huisarts geweest voor medische indicatie en 13-8 de eerste echo. Vind het retespannend!

  Maar nu waarom ik dit topic start. Het is de eerste keer, en ik ben zo bang dat ik wat fout doe. Vriendlief zegt me al rust te houden wat nergens voor nodig is. Zelf ben ik wel bang om dingen te doen ondanks dat ik weet dat t geen kwaad kan. Bang om iets te eten of te drinken wat niet Goed is. 

  Ik wil zo graag ontspannen en nu al kunnen genieten. Maar dit is zo moeilijk. Wie heeft er tips of herkent dit?

  liefs Serena


  Dgam
  Bijdrager
  #10097377 Quote

  Herkenbaar! Niet zozeer dat ik bang was iets verkeerds te eten oid. Maar wel een enorme angst dat het mis zou gaan. Heb in het begin dan ook vaker een echo gehad dan gemiddeld zodat ik mijzelf weer “even” gerust kon stellen. Na elke echo dacht ik; als het nu goed is kan ik gaan genieten! Nou, niet dus. Ik geloof dat het pas rond een week of 30 kwam dat ik iets meet vertrouwen zou krijgen in een goede afloop. Maar eigenlijk pas vanaf het moment dat ik haar in mijn armen kreeg geloofde ik oprecht dat het goed was gekomen. De zwangerschap dan, want nu zijn er natuurljk weer nieuwe dingen waar ik mij (fijn 🙄) zorgen over kan maken. 

   

  Lang verhaal kort; zoals iedereen zou zeggen “probeer te genieten”. Lukt dat om welke reden dan ook niet, dat gevoel mag er ook zijn. Jij ervaart zorgen en die zijn voor jou echt. Een ieder die zegt dat het nergens op gebasseerd is mag even een blokje om. Probeer vertrouwen te hebben en te houden in je eigen lichaam en meer dan opletten wat je eet/drinkt en je rust houden als jij denkt dat dat nodig is kan je niet doen. Succes en ik wens je een goede, voorspoedige zwangerschap. 


  Stormgirl
  Bijdrager
  #10097386 Quote

  Hey,

  Gefeliciteerd!

  In het begin is er weinig wat je zelf kunt doen om te voorkomen dat er iets mis gaat. Hou je daaraan vast. Kwa eten is het vooral veel puzzelen in t begin. Als je wat verder bent is vermeiden wat niet goed is vanzelfsprekend geworden. 


  Mama van Lara
  Bijdrager
  #10097438 Quote

  Gefeliciteerd!! Ow heel herkenbaar 😉 ik ben gewoon heel veel informatie gaan lezen over wat ik beter niet kon eten bij zwangerschap en alles wat er verder bij kwam kijken bij een zwangerschap en dat stelde mij gerust. En daardoor kon ik dingen ook beter herkennen in de loop van de zwangerschap. Veel succes en plezier! 


  RoryL
  Bijdrager
  #10097513 Quote

  Allereerst gefeliciteerd!

  Zoals de dames hierboven ook al hebben aangegeven, heel herkenbaar. Ik ging ineens aan alles wat ik deed twijfelen of dat wel goed voor het kindje was. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heb ik een prachtige dochter van alweer 1,5 jaar rondlopen.

  Hoop dat je toch kan gaan genieten van je zwangerschap!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct