Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2.6 jaar en zindelijk worden

 • Auteur
  Berichten

 • Daniëlle Vdb
  Bijdrager
  #10400515

  Mijn dochter vertikt het gewoon om op het potje te gaan zitten zelfs als je zegt dat ze na het potje wat lekkers ofzo krijgt.

  Woensdag ben ik een paar dagen vrij en wil ik der luier uit doen en dan alleen een onderbroek aan ( vuilniszakken met handdoeken op de bank, Just in case ) kijken hoe dat dan gaat 

  Iemand nog goede tips zodat ze zelf motivatie krijgt om wel op het potje of de wc te gaan?

  #10400518 Quote

  Nog even wachten. Blijkbaar is ze er nog niet aan toe

   

  #10400523 Quote

  Het klinkt alsof ze er nog niet aan toe is. Ik zou nog even wachten en kijken of ze over een tijdje wel interesse heeft in het potje of de wc. 2 1/2 jaar is ook nog wel erg jong!


  Nodes
  Bijdrager
  #10400526 Quote

  Er is denk ik maar 1 tip… Luier aan houden en over een tijdje weer proberen. Ze geeft zelf aan er niet klaar voor te zijn. Forceren heeft en geen zin en werkt alleen maar averechts. Ze is ook nog maar 2.5. Rustig aan, tijd zat.

  Anders eens een wc verkleiner proberen. Mijn zoon vindt dat heel leuk om op te zitten en plassen lukt bijna altijd wel. Zo’n potje heb ik ook wel staan, maar daar gaan papa en mama toch ook niet op zitten…? (hij is net geen 2, maar verre van zindelijk en dat hoeft ook niet) 


  LEvB
  Bijdrager
  #10400528 Quote

  Dan is ze er nog niet aan toe.

  Hier ook geprobeerd toen mn dochter 2 jaar en 6 maanden was en met 2 jaar en 9 maanden opnieuw. Beide keren geen succes. Poep lukte een enkele keer, maar plas nooit. Ze snapte het gewoon niet. Terwijl ze super slim en pienter is. Ik dacht haar even snel zindelijk te krijgen, maar zo makkelijk ging het niet. Het was moeilijker dan Ik dacht.

  Met 3 jaar en 1 maand logeerde ze drie nachtjes bij oma en belde ze ineens op: Ik heb op de wc geplast! En hoppa, ze was in 1 klap zindelijk. Later dan ik zou willen, maar ach… dit was blijkbaar haar timing 😉

  Je kan het niet dwingen… je kan het proberen deze week, maar anders gewoon weer luier om en over 3 maanden weer eens proberen. Geen stress, geen druk, geen haast!


  Daniëlle Vdb
  Bijdrager
  #10400542 Quote

  Bedankt voor jullie reacties

  Ik denk idd dat ik dan nog maar even ga wachten

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Mabesi
  Bijdrager
  #10400565 Quote

  Wij hadden ook wat boekjes (bobbi op het potje), dit vond mijn dochter reuze interessant. Wellicht kan dat motiveren, dat ze dan ook zelf wil. 


  LEvB
  Bijdrager
  #10400601 Quote

  Ja, Ik heb ook veel Bobbi op het potje en Saar op de wc gelezen. Zijn goede boekjes!


  Daniëlle Vdb
  Bijdrager
  #10400744 Quote

  Ik heb ondertussen een stuk of 5 boekjes maar helaas motiveert het niet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct