Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2 Jaar En 7 Maand Bezig En Nog Niet Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • KayMelis
  Bijdrager
  #10087119

  Hallo,

  Mijn vriend en ik zijn nu ruim 2 jaar en 7 maanden bezig om in verwachting te raken, maar tot zover geen succes. In februari hulp gezocht en allerlei onderzoeken inclusief kijkoperatie gehad. Er werd alleen verminderde zaadkwaliteit bij mijn vriend gevonden, maar niet zo slecht dat we niet spontaan zwanger zouden kunnen raken. Hij heeft ook al 2 kinderen en bij de verwekking daarvan geen problemen gehad dus het was verbazend dat ze bij mij niks vonden en bij hem wel iets. 

  Nu heb ik mijn kijkoperatie 5 juni gehad en rondom mijn ovulatie nu wel meer pijn ervaren dan gebruikelijk en ook een ovulatiebloeding die ik nooit heb gehad. Geen idee of dat dan een goed teken is. We beginnen in juli met de eerste IUI poging. 

  Iemand goede ervaringen met IUI als de reden van het uitblijven van een zwangerschap niet echt duidelijk is? 

   


  PM
  Bijdrager
  #10087184 Quote

  Hallo,

  Totaal andere situatie bij ons maar we waren ook heel lang bezig..

  Ik heb pcos en dus wel verklaarbaar.. ik kreeg clomid om te weten wanneer ik een eisprong had (had er soms anders maanden geen)

  Ik kreeg op een gegeven moment een bloeding op een ander moment dan ik zou moeten menstrueren, was een doorbraak bloeding.. ik was toen erg gestresst en zat er helemaal doorheen..

  We besloten even te stoppen met clomid.. die maand allemaal leuke dingen gedaan samen zoals dierentuin etc. Mijn verjaardag gevierd, konijnen gekregen waar ik blij van werd om te zorgen.. en wat gebeurd er.. spontaan zwanger.. inmiddels een dochter van 11 weken..

  Wat ik hier mee wil zeggen is, hoe groot je kinderwens ook en hoe moeilijk ook, probeer er psychisch niet continue mee bezig te zijn en te ontspannen.. en ja ik weet hoe ontzettend moeilijk dat is en dat het misschien als een dooddoener klinkt maar zwanger worden heeft ook met hormonen te maken, als je ontspant geef je de hormonen hun kans om te doen wat ze moeten doen wat de kans vergroot..

  Ik hoop heel erg dat het voor jullie bij 1 poging blijft en je snel zwanger mag worden… 

   


  KayMelis
  Bijdrager
  #10087245 Quote

  Bedankt voor de reactie. De eerste anderhalf jaar waren we er niet teveel mee bezig omdat we geen haast hadden en het naar ons idee wel zou gebeuren als het goede moment er is, maar nu leef je toch wel naar elke ziekenhuisafspraak toe omdat je dan voor je gevoel weer een stap verder wordt geholpen.

  Maar het beïnvloed ons niet erg in negatieve zin. We doen volop leuke dingen samen en zijn ook met andere dingen bezig. Alleen dat ik moest horen dat mijn schoonzus de eerste maand direct zwanger was en dat ze aan het bevallen was zijn twee momenten geweest waarop vooral ik het wel even moeilijk had. 

  Ik ben erg blij te horen dat het bij jullie uiteindelijk gelukt is.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10087258 Quote

  Bij mij en m’n man was het ook onduidelijk waarom het niet lukte na jaren zelf proberen . Helaas heeft iui bij ons niet gewerkt en moesten we voor ivf. 

  Bij een vriendin van mij is ook de reden niet duidelijk en die is nu voor de 2e keer zwanger dmv iui. Allebei in de 3e ronde. 

  Dus hopelijk voor jullie ook binnenkort! 

   

   

   


  Lammetjes
  Bijdrager
  #10087289 Quote

  Geen ervaring, maar ik wil je wel veel succes en sterkte wensen! 


  KayMelis
  Bijdrager
  #10088274 Quote

  Bedankt voor de fijne reacties. 

  Ik ben vandaag langs het ziekenhuis geweest vanwege de bloeding en het is in ieder geval geen menstruatie. Er waren restanten van een eisprong te zien dus mogelijk een ovulatiebloeding. Ik moet nu afwachten tot ik normaal gesproken ongesteld moet worden en als ik dan niet ongesteld wordt een zwangerschapstest doen. Als deze negatief is weer opnieuw naar het ziekenhuis om te kijken hoe mijn cyclus ervoor staat. 

   

   

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Lammetjes
  Bijdrager
  #10088388 Quote

  Pff. Sterkte met wachten. Ik hoop zo op positief nieuws voor jullie! 


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10088438 Quote

  Wat lijkt dat mij verschrikkelijk moeilijk. Zelf gelukkig geen ervaring mee. Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur? Ik was gelijk zwanger en heb een super zwangerschap en bevalling gehad. Ik ben nu bijna 3 maanden gestopt met de pil, maar als ik in september nog niet zwanger ben ga ik weer acupunctuur doen (en ook mocht ik eerder zwanger zijn).

  Ik zou je adviseren om de website van Gilles Stoop (www.acupuncturist.nl) te lezen. Hij is gespecialiseerd in vruchtbaarheid. 

  Heel veel succes! Ik hoop voor je dat je snel een positieve test in handen mag hebben. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct