Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2 jaar en voorbereiden op geboorte broer/zus

 • Auteur
  Berichten

 • Amberle
  Bijdrager
  #10168343

  Hallo allemaal,

  Ik zoek praktische tips om mijn zoontje nu net 2 jaar voor te bereiden op de komst van zijn broer of zus binnen 3 maand.

  Ik laat hem regelmatig mijn buik zien en zeg dan dat er een baby inzit, maar hij begrijpt er niks van ;-)


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10168352 Quote

  Hi

   

  Er zijn van die boekjes in de bieb voor kindjes vanaf 2 jaar. Ik word grote broer/zus. Daar kun je m uit voorlezen. Prentjes met mama met dikke buik en dat baby er is. Mischien dat dat helpt? 

  Ik heb een app waar per week plaatjes van de baby in de buik staat. Mijn dochter is 3. Maar die begrijpt wel dat ze grote zus word. Maar dat jaar maakt ook wel uit denk ik. 

   

  Grtjs nvn


  KHCO
  Bijdrager
  #10168353 Quote

  Mijn zoontje was bijna 2,5 bij de geboorte rn vond zijn broertje maar eng en hij moest de hele dag in de box zodat hij alle aandacht kreeg🤣 nu vind hij zijn broertje wel lief en mag hij overal mee naar toe!


  W83
  Bijdrager
  #10168378 Quote

  Mijn oudste was 2 jaar en 3 maanden toen de jongstw werd geboren. We hadden het boek wat zit er in je buik mama en we namen haar mee naar de vk om naar het hartje te luisteren. Ook mee laten helpen met de babykamer spulletjes klaarzetten e.d. 

  Toen ik naar het ziekenhuis mocht, werd ze ook helemaal hyper. Die had wel door dat er iets aan het gebeuren was. Ze is de volgende dag naar het ziekenhuis gekomen en mocht als eerste haar zusje begroeten.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10168415 Quote

  Die van mij was al wat ouder (3 jaar en 3 maanden bij de geboorte). Hij ging mee naar de verloskundige en mocht naar het hartje luisteren en mijn bloeddruk meten. 

  Ik heb geen speciale boekjes gelezen, maar heb wel geprobeerd om geen jaloerse peuter te krijgen. Ik tilde hem niet meer omdat ik pijn in mijn rug had zei ik, niet vanwege de baby. Ik had geen pijn in mijn rug, maar toch, ik wilde de baby niet de schuld geven.

  Verder heb ik samen wat kleertjes voor de bavy gekocht. Hij mocht uitkiezen welke hij wilde geven wanneer ze geboren was. Ook de baby heb ik een klein cadeautje laten kopen voor haar grote broer. 

  En wat ik vaak heb gedaan toen de baby er eenmaal was, is tegen de baby zeggen dat ik even geen tijd had voor haar en dat ze even moest wachten, omdat het grote broer tijd was. Dan hoefde hij niet telkens te wachten op zijn baby zusje. 

  Dit is helemaal goed gegaan. Hij is geen enkel moment jaloers geweest. 

   


  gebruiker81603
  Bijdrager
  #10168455 Quote

  Mijn oudste moest nog twee worden toen de baby kwam. Veel boekjes gelezen. Vertellen waarom de buik van mama dik is, dat ze grote zus zou worden etc. De babyspullen zoals box ed. ruim van te voren klaargezet, zodat ze alvast aan de spullen kon wennen. Ze moest in die tijd ook van kamer verhuizen dus dat hebben we ook ruim van tevoren gedaan, zodat ze niet het gevoel zou krijgen dat ze plaats moest maken voor de baby. 

  De kraamhulp gaf als tip om bij de eerste kennismaking de baby in de wieg te laten liggen en niet vast te houden, dat zou minder bedreigend voor de oudste overkomen.

  Toen de baby er eenmaal was genoeg een op een momentjes pakken en laten helpen waar mogelijk en waar interesse was. 

  We hebben vrijwel geen jaloerse toestanden gehad. Ze gaan nog steeds super met elkaar om, het wordt alleen maar leuker omdat ze nu ook echt met elkaar kunnen spelen.

   

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct