Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

20 weken echo

 • Auteur
  Berichten

 • Kletskopje
  Bijdrager
  #10118860

  Ik ben zó zenuwachtig voor de 20-weken echo!! Ben er al paar dagen ziek van. Lijkt me verschrikkelijk als je 20 weken bent en dan te horen krijgt dat er iets mis is 😔

  Nog iemand die zó zenuwachtig is/was?!

   


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10118872 Quote

  Is er een reden voor dat je zo bang bent dat er iets mis is?

  De 20 weken echo blijft spannend, ik ben nu 31 weken zwanger van de 2e en ook ik heb er best wel tegenop gezien.

  Ik denk dat iedereen er wel huiverig voor is.

  Probeer het toch maar een beetje over je heen te laten komen, en dan zal je zien dat alles goed is.

  Heel veel succes! 

  Groetjes Siska.


  Wila
  Bijdrager
  #10118880 Quote

  Jahoor ik zag er ook tegenop. Week lang nachtmerries van gehad ook, maar alles was helemaal in orde gelukkig. Het hielp mij overdag wel om te denken ; je weet het niet dus je kan er ook nog niks tegen doen. En ook deze gedachte dat niet gelijk alles heel erg zou zijn heeft mij geholpen. Tegenwoordig is medisch gelukkig veel mogelijk. 

  Maar goed, snachts had ik er geen controle over en gingen mijn dromen alle kanten op. 

  Mag je al bijna? 


  Kletskopje
  Bijdrager
  #10118894 Quote

  Jahoor ik zag er ook tegenop. Week lang nachtmerries van gehad ook, maar alles was helemaal in orde gelukkig. Het hielp mij overdag wel om te denken ; je weet het niet dus je kan er ook nog niks tegen doen. En ook deze gedachte dat niet gelijk alles heel erg zou zijn heeft mij geholpen. Tegenwoordig is medisch gelukkig veel mogelijk. Maar goed, snachts had ik er geen controle over en gingen mijn dromen alle kanten op. Mag je al bijna?

  Over 6 weken pas haha maar heb er nu al angst voor.. terwijl tot heden alles goed is. We hebben wel over 5 weken de geslachtsbepalingsecho dus als dan nog alles er goed uit ziet is miss ook beetje geruststelling.


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10118962 Quote

  Wat heb je de geslachtsbepalingsecho dan laat. Als dat maar 1 week voor de 20 weken echo is. Kun je die niet wat naar voren halen? Zou al vanaf 16 weken moeten kunnen, en het kan eerder te zien zijn als je geluk hebt.


  Kletskopje
  Bijdrager
  #10118972 Quote

  Wat heb je de geslachtsbepalingsecho dan laat. Als dat maar 1 week voor de 20 weken echo is. Kun je die niet wat naar voren halen? Zou al vanaf 16 weken moeten kunnen, en het kan eerder te zien zijn als je geluk hebt.

  Geslachtsbepaling echo bij 17 weken en paar dagen en de 20-weken echo bij 19 weken.

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  pegg
  Bijdrager
  #10119072 Quote

  Ik had  vandaag mijn 20 weken echo en vond het ook super spannend… maar het was zo fijn om ons kindje weer te zien op het scherm! Ondanks dat je miss regen op ziet …probeer er ook van te genieten dat je je kleine weer kan zien:)


  Sammmy
  Bijdrager
  #10119116 Quote

  Misschien is het verstandig om je angsten met je verloskundige, huisarts of psycholoog te bespreken? Je maakt namelijk wel enorm veel topics aan waarin je je angsten beschrijft. Denk dat je je ook wat prettiger voelt als je er met iemand over kunt praten.

   


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10119263 Quote

  Ja ik denk dat je die angsten beter kunt bespreken met een professional. Best zonde om je hele zwangerschap zo te focussen op alles wat mis zou kunnen gaan terwijl het zo’n mooie tijd is.

  Misschien helpt dit. Ik denk altijd: het heeft geen zin om angst te hebben voor dingen die niet aan de orde zijn. Dan kun je overal wel bang voor zijn en thuisblijven. Maar thuis kan er ook vanalles mis gaan. Laat het een beetje op je afkomen. Je hebt er nu geen invloed op, behalve zo min mogelijk stressen want juist die stress is ook niet gezond. En als er toch iets mis gaat, deal je daar dan wel mee. Maar het is zonde om je daar nu al druk om te maken. 

  Heb je een reden waarom je zo bang bent? Is het al ooit misgegaan? Dat wil ook niet zeggen dat deze keer misgaat. Maar ik zou niet met je angsten rond blijven lopen, straks is je kind geboren en heb je nergens van kunnen genieten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct