Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

20 weken zwanger groei achterstand

 • Auteur
  Berichten

 • L muziek
  Bijdrager
  #5714241

  Hoi allemaal,  hier mijn verhaal over een baby met groeiachterstand op de 20 weken echo…


  Even zo een appje om alles uit te leggen. Want gaat niet zo goed met de baby.  Woensdag 20-weken echo gehad.  Kind algeheel gezond en compleet (5 vingers, alle organen zijn er, hartje doet ’t goed etc..).


  Maar het loopt zeker 2 weken achter in groei, hersenen zijn wel juiste groei maar de rest van de ledematen, hoofd, buik allemaal niet.


  Doorverwezen naar het ziekenhuis.


  Donderdag in het VU uitgebreide echo gehad. Kindje is inderdaad veel te klein. Echo’s lieten verder geen afwijkingen zien in organen of hart. Ze hebben vandaag bloed afgenomen bij zowel Mijn man als bij mij om afwijkingen te kunnen concluderen op al onze 46 chromosomen (DNA). Dit noemen ze een Array-onderzoek. Daarnaast hebben ze ook een vruchtwaterpunctie gedaan. Hiermee wordt er gekeken of het kindje een virus heeft opgelopen of een chromosoom afwijking of iets dergelijks heeft.


  Over 2 weken wordt er een nieuwe echo gemaakt om de groei weer te meten.


  Voeding vanuit placenta is sowieso niet goed = rust en hopelijk uitzitten tot 30 weken. Bij 26 weken MOET het 500 gram zijn anders…..


  Echter, de vraag blijft nu dan nog: hoe groot zijn de opgelopen achterstanden dan en heeft het wel een gelukkig leven?


  Daarnaast moet ik per direct stoppen met werken en bedrust.


  Algeheel gezien: slecht nieuws dus maar we kunnen pas uitsluitsel geven over 2 weken. En anders over 4 weken. Dan zijn we 24 weken onderweg en moet er misschien wel een heftige beslissing genomen worden.


  Allemaal niet zo leuk dus…


  iemand bekend met zo een situatie? En hoe is dat afgelopen? Ook op lange termijn?


  Suzanne Wind
  Bijdrager
  #5714670 Quote
  1. Met mijn zwangerschap liep mijn dochtertje zelf 6 weken achter met de groei en haar buik om vang zelfs 8 weken met 27 weken kreeg ik een zwangerschaps vergifteging en werd met 38 weken ingeleid, mijn dochter woog 1800 gram en was 40 cm met de geboorte  nu is ze 5 maand 53 cm en 4,4 kilo ! Ze is nog wel klein voor haar leeftijd maar qua motoriek en mentale ontwikkeling zit ze zelfs in de 90% ( loopt ver voor)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct