Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

20 Wekenecho Niet Helemaal Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #10475507

  Hi allemaal!

  Ik ben gisteren naar het ziekenhuis geweest voor een uitgebreide 20 weken echo omdat ze bij de vorige echo echodense darmen hadden gezien en een placenta circumvallata. Bij de 20 weken echo bleken de darmpjes gelukkig weer normaal en ook de band van de placenta was bijna niet meer te zien. Dus dat was een hele opluchting. Echter werd ik later gebeld dat ze toch verhoogd perdicaalvocht hadden gezien bij het hartje. Elke baby heeft dat alleen normaal zit het in de kamers en bij ons kindje ook net iets daar buiten. De echoscopiste vertelde dat ze dit vaker zien en het meestal niks is maar om het echt zeker te weten dat het niks genetisch/afwijkends is we eventueel een vruchtwaterpunctie kunnen doen. Nou vind ik een vruchtwaterpunctie een heel eng idee en durf ik dit dus eigenlijk niet omdat er dan een kans bestaat dat je een miskraam krijgt. Maar soms ben ik ook wel heel erg bang dat er misschien iets mis is en kan ik nog steeds niet heel erg genieten van de zwangerschap. 

  Heeft iemand misschien ook zoiets gehad en wat was toen jullie besluit? Alvast heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhaal! 


  Zwindo
  Bijdrager
  #10475512 Quote

  Hoi gebruiker ik heb in maart met 16+ een vruchtwaterpunctie gehad. Dit was omdat onze nipt slecht was en die moest met een vlokkentest of vruchtwaterpunctie bevestigd worden. Vlokkentest lukte niet ivm de ligging van de placenta, dus toen uiteindelijk een vruchtwaterpunctie geworden. De punctie is goed gegaan en weinig last van gehad erna. Het was wel wat vervelend maar dat kwam omdat het vlies steeds voor de naald zat waardoor ze hem steeds weer een beetje erdoor moest duwen. De dagen erna gewoon rustig aan gedaan en geen dingen getild enz. De kans dat het fout gaat is ook erg klein maar snap de angst. Succes met het maken van je keuze.

  #10475592 Quote

  Hoi,
  Ik heb bij mijn vorige twee zwangerschappen beide keren een vruchtwaterpunctie gehad. 1x na een slechte 20 weken echo en de 2e keer na een slechte nipt.
  Het is geen pretje, maar het is ook weer zo gebeurd. De kans op een miskraam is aanwezig, maar deze is erg klein. Ze weten echt wat ze doen in het zkh.
  Het blijft een persoonlijke keuze. Wat ga je doen met de uitkomsten? Laat je goed voorlichten zou ik zeggen over de voors en tegens. Niet alleen vd punctie, maar ook mbt de uitkomsten. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je voor de moeilijkste keuze uit je leven kan komen te staan.
  Deze onzekerheid is echt de hel op aarde, i know.. Heel veel sterkte.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct