Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

22 Weken Maagpijn En Overgeven

 • Auteur
  Berichten
 • #10484121

  Hoi allemaal, Ik ben vandaag 20 weken en 1 dag zwanger van mijn eerste kindje. Tot nu toe hele goede zwangerschap gehad. Alleen aan het einde van het eerste trimester misselijk geweest maar nog geen enkele keer hoeven overgeven. Vannochtend werd ik wakker met steken in mijn buik, vooral boven mijn navel waar mijn maag zit en in mijn rechterzij. Net werd de pijn zo erg dat ik niet meer wist hoe ik moest liggen of zitten. Uiteindelijk net over gegeven. De pijn wil nog niet echt weg trekken. De steken blijven aanhouden. Ik heb de verloskundige gebeld maar die zegt dat het waarschijnlijk mijn darmen zijn en de groei van de baarmoeder. Ik maak mij toch zorgen. Zwangerschapsvergiftiging is toch het eerste wat gelijk in mij opkomt 🙁 Hebben jullie ervaring met plotselinge hevige buikpijn en overgeven in het 2de trimester?     

  #10484128 Quote

  Hoi.

  Ik herken dit. Ik heb dit sinds week 12. En ze zijn er uiteindelijk door een altvleesklier ontsteking achter gekomen dat ik galstenen had. Elke keer die intense pijn, niet weten hoe je moet zitten, staan, liggen, etc. Volop in je maagstreek en rechterflank. 

  Je komt erachter door een buikecho te latwn maken. Bij mij is de de galsblaas met 24w eruit gehaald dmv een kijkoperatie. 2weken later was ik weer volledig hersteld en van alle klachten af.

  Hier ook dus 12w gesukkelt voordat ze er achter kwamen. En een altvleesklier ontsteking kan best gevaarlijk zijn, deze raakte ontstoken doordat er een galsteen voor de afvoer zat.

  Succes, ik hoop dat ze er snel achter komen wat het is!


  Yima
  Bijdrager
  #10484146 Quote

  Mocht je niet even langs komen voor bloeddrukmeten en urine testen? Dat hebben ze zo ter plekke gedaan. 

  Mijn eerste gedachte is: misschien buikgriep? 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen