Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

26 weken, bekkeninstabiliteit?

 • Auteur
  Berichten

 • Mimi
  Bijdrager
  #10142409

  Ik moet even wat frustratie kwijt over mijn lichaam hoor. Misschien herkennen jullie het en kunnen jullie me eens wat tips geven! 

  Ik ben nu 26+5 zwanger, super happy, eerste maanden niks geen kwaaltjes gehad (de ochtendmisselijkheid is gelukkig volledig aan me voorbij gegaan). Wel had ik altijd al een zwakke rug, met veel fysio en yoga/pilates was ik voor mijn zwangerschap een aantal jaar klachtenvrij, maar zodra ik wist dat ik zwanger was voelde ik de bui al hangen en ben ik me gaan voorbereiden: 2x in de week zwemmen, gewoon ouderwets baantjes trekken, en 1x in de week zwangerschapsyoga. Ik ben ook nog eens kleuterjuf, dat helpt natuurlijk ook niet bepaald. Al bij 15 weken kreeg ik wat last, onderrug en last aan de voorkant bij mn bovenbeen alsof er een zenuw klemzat ofzo, daarna ook eens boven in de rug, nogal divers dus en naar de osteopaat geweest die kon me gelukkig steeds goed helpen. 

  Maar nu sinds vandaag, terwijl ik helemaal niks geks heb gedaan, heb ik me toch opeens een pijn, ik kan helemaal niks! Heel laag in de onderrug (daar waar zegmaar een kuiltje zit aan beide kanten) ik kan mijn rug absoluut niet buigen dus bukken is super lastig, het is een constante pijn maar steeds als ik van positie wil wisselen is het erger.. dacht eerst zeker teveel gezeten dus ben eens een eindje gaan lopen, daar werd het alleen maar erger van, toen eens gaan zwemmen, idem alleen maar erger! Mijn man heeft mijn rug eens gemasseerd, dat hielp 5 minuten en nu weet ik even niet meer waar ik het zoeken moet 😪 Herkent iemand dit? Is het misschien bekken instabiliteit en zo ja, wat doe ik hieraan??


  Lisaaaaaaa
  Bijdrager
  #10142417 Quote

  Nou meid ik zou als ik jou was gauw een afspraak maken bij een goede osteopaat die ook vaker zwangeren heeft geholpen! Hoor daar altijd erg goede verhalen over!


  Mimi
  Bijdrager
  #10142426 Quote

  Ja ik kijk het nog heel eventjes aan denk ik.. ben er afgelopen donderdag nog geweest en toen ging het best goed dus juist eens geen nieuwe afspraak gemaakt.. en het wordt helaas niet meer vergoed door de verzekering 😞 ik kreeg maar 2,5 sessie vergoed(per jaar) en zit al op 4! Kan een fysio hier ook wat mee trouwens eventueel, heeft iemand daar ervaring mee? Gezien die volgens mij wel vergoed worden..

  #10142445 Quote

  Hoi Mimi,

  heb dit ook gehad, kon niets meer (een stap zetten deed al pijn) en ben op eigen houtje bij een gespecialeerde bekkenpraktijk geweest; ik ben nu 34 weken zwanger en geen last meer ervan. Ben maar 1 x geweest! Dit kostte mij €60,- 

  Ik zou niet te lang wachten, hoe langer je doorloopt hoe meer (blijvende) schade je kunt aanrichten. Zij zal je ook veel tips geven over de do’s en don’ts, ik slaap bijv met een kussen tussen mijn benen en zit/lig/sta max 1 uur in dezelfde positie. Als je je aan dit soort regels houdt dan is het goed vol te houden. 


  LarissaB
  Bijdrager
  #10142485 Quote

  Hoi,

   

  Ik heb ook bekkenklachten vanaf week 20 ongeveer. Ik ga wekelijks naar fysio, werk minder uur per dag en moet tussen rusten (plat liggen). Hiermee zijn de klachten zeker acceptabel en kan ik gewoon lopen etc. Als ik teveel doe merk ik het een paar uur of een dag later.

  Ik heb bij mij in de buurt een bekken fysio gezocht. Daar krijg ik oefeningen en ook massage van.


  Mimi
  Bijdrager
  #10142544 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, zie ik het toch weer iets minder somber door in! Ik had van veel kanten begrepen dat er weinig tot niks aan te doen is, kwestie van pech hebben en pijn lijden tot de bevalling.. maar jullie verhalen van succesvolle behandelingen geven zeker wel meer hoop 👍 toch maar even een gespecialiseerde praktijk zoeken dan..

  Ik werk trouwens sinds een week helemaal niet meer, kleine groeiachterstand dus de verloskundige vond het beter als ik niet meer werk tot de Kerst (ik sta voor de kleuters) en dan kijk ik na de vakantie weer. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Mimi
  Bijdrager
  #10142546 Quote

  Oh trouwens, LarissaB, wat ik me nog afvroeg : plat liggen, op je rug? Mag dat? Ik ben zo bang dat het niet goed voor de baby is, maar het is eigenlijk de enige houding waarin ik geen pijn heb en dus kan slapen.. 


  VRN
  Bijdrager
  #10142556 Quote

  Vervelend mimi! Ik herken wel veel in wat je verteld! Ik ben momenteel 25 weken dus loop gelijk met jou. Maar ik heb een vraagje aan jullie.. bekkeninstabiliteit, constateren jullie dit zelf of door de verloskundige? Ik heb zelf namelijk erge last van mijn onderrug en met opstaan erge pijn en snachts op mn zij liggen is ook geen pretje.. heb t al 2 keer aangegeven bij de controle bij de vk en zij zegt dat ik moet gaan slapen met een kruik..doe ik wel maar helpt niet goed moet ik zeggen. Dus ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. Ook ivm werk. Werk 4 volle dagen in een winkel en dit is vrij pittig.. de nachten zijn ook geen pretje momenteel. 

  Graag hoor ik jullie mening/advies!


  Mimi
  Bijdrager
  #10142560 Quote

  @chane

  Bij mij is het niet vastgesteld omdat ik dus ook nog geen gespecialiseerd consult heb gehad, ik heb gewoon de klachten eens opgezocht en dan denk je toch snel aan bekken instabiliteit.. het lijkt idd precies dat wij dezelfde klachten hebben ook. Tja die kruik is leuk maar daar heb je niet veel aan natuurlijk. Volgens mij kun je ook bij de huisarts terecht, misschien heeft die er meer begrip voor en kan je doorsturen naar een goede fysio? Mijn ervaring is dat verschillende medische begeleiders echt weer heel andere benaderingen hebben en de 1 past meer bij je dan de ander! Mijn gyn is ook nogal van het niet lullen maar poetsen principe maar de verloskundige heeft veel meer begrip voor mijn situatie., neemt ook meer de tijd..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct