Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

26+ zwanger maagzuur

 • Auteur
  Berichten

 • HBloempje
  Bijdrager
  #10383092

  Hi dames,

  Sinds het begin van me zwangerschap heb ik al last van maagzuur. En ook al een slokdarmonsteking gehad. Van de huisarts omeprazol gehad en dat ging binnen een week weg. Ik neem nu nog steeds omeprazol ivm de maagzuur. Over het algemeen gaat het goed tot vannacht pff.. ik weet niet of het kwam door het geen wat ik had gegeten maar wat een lelijk gevoel in je slokdarm/keel.

  Iemand die dit ook zo heeft en nog tips heeft?


  Lalana
  Bijdrager
  #10383096 Quote

  Afschuwelijk gevoel he! Ik heb ook beide zwangerschappen omeprazol moeten gebruiken. En kreeg van de huisarts ook sucralfaat. Zijn van die zakjes met een soort poeder wat even kalmeert. En rennies bleef ik er ook bij gebruiken. Verder hielp een hap vanillevla soms een klein beetje. En met m’n hoofd hoger liggen in bed, dus extra kussen onder t matras. En dan nog hielp t niet helemaal. Na de bevallingen was t op slag weg gelukkig, maar verder was t dus echt uitzitten helaas. Sterkte!


  HBloempje
  Bijdrager
  #10383103 Quote

  Oh thanks voor je bericht! Klinkt stom maar ben blij dat ik dus niet de enige ben.

  Niet gek dus dat omeprazol niet voldoende helpt? Hopen dat t na de bevalling snel verdwijnt!


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10383125 Quote

  Ik zou even aan je huisarts vragen of je 2x per dag omeprazol mag gebruiken..

  Of evt antagel er bij..


  HBloempje
  Bijdrager
  #10383130 Quote

  Helaas zit ik al op de max van 40mg


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10383163 Quote

  Ik heb het dan niet zo extreem als jou, en geen medicatie nodig, maar als ik las heb van maagzuur drink ik een kop warme melk en ga ik op me linker zij liggen. Dat werkt bij mij heel goed. En eventueel Rennie.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  IkJijWij
  Bijdrager
  #10383164 Quote

  Wat vervelend! Bij mijn zwangerschap werkte het om 1 lepel vanille-vla te nemen. Las dat ergens en dacht baat het niet dan schaadt het niet. Hielp voor enkele uren!!! Enige, met die hormonen vond ik het ineens zo lekker (at het nooit) dat ik moest oppassen niet een schaaltje te nemen want meer werkt aafrechts


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10383233 Quote

  Ik heb precies hetzelfde niks werkt ik heb afgelopen week antagel gekregen van de huisarts dat is een drankje en dat werkt bij mij wel.

   

  Sterkte 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10383393 Quote

  Ik heb het bij de eerste zwangerschap gehad en nu weer (22 wkn). Geen medicatie voor gebruikt. Maar antagel en rennies. Ik heb het vooral snachts. Ik neem half kopje vla voor het slapen. En de vorige zwangerschap toen het aan het eind steeds erger werd at ik geen vet voedsel meer. Dat scheelde erg veel!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct