Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moet naar de gynacoloog… KAn iemand mij vertellen wat ze daar eventueel gaan doen???

 • Auteur
  Berichten
 • #1033532

  Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en mag naar de gyn. Ik ben al drie jaar niet ongesteld geweest en dit kwam door de prikpil. Hier ben ik nu mee gestopt en heb nog steeds geen bloeding gehad. Nu  heb ik  provera gerbuikt maar ook hier geen resultaat op gehad. Ik mag nu naar de gyn maar heb eigenlijk geen idee wat ze gaan doen. Iemand hier misschien ervaring mee???

  Groetjes Russell

  #2909984 Quote

  Hallo Russell,

  Wat spannend om naar de gynaecoloog te gaan, vooral als je niet weet wat je te wachten staat… Het ligt er een beetje aan naar wat voor een ziekenhuis je gaat. In academische ziekenhuizen wordt je vaak eerst gezien door de co-assistent (dat is een student geneeskunde, dus in opleiding tot arts). Je kunt ook met een arts-assistent te maken krijgen, dit is een arts die nog geen specialist is, of met de gynaecoloog. In alle gevallen zal met de gyneacoloog overlegd worden. In de eerste instantie zal de arts je veel vragen gaan stellen over je cyclus zoals die voorheen was. Ook vragen over je algehele gezondheid zullen aan bod komen. Waarschijnlijk zal er bloed geprikt worden (voor eventuele hormoonstatus) en er zal een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Bij het lichamelijk omderzoek wordt aan de buik gevoeld. Vaak doen gynaecologen ook een inwendig onderzoek. Dit gebeurd met een speculum, of te wel de eendebektang. Dit klingt enger dan het is. Het is een hulpmiddel om de vaginawand en de baarmoedermond te kunnen bekijken. Het doet geen pijn, voelt hoogstens wat koud aan. Verder maakt de gynaecoloog vaak een echo, meestal ook inwendig omdat de baarmoeder zich "verstopt" achter het schaambeen. Op de echo kunnen ze zien hoe dik het baarmoederslijmvlies is en of er bijvoorbeeld vleesbomen zitten.
  Succes bij de gynaecoloog!
  Groeten,
  Plio

  #2909995 Quote

  Hoi Russel,

  Toen ik voor de eertste keer naar de gyn ging, stelde ze heel veel vragen. Over mijn cyclus, maar ook over mijn achtergrond. Aan het einde van het gesprek kreeg ik een inwendige echo om te kijken of alles goed was daarbinnen. Elke 2 mnd moest ik terugkomen en kreeg ik een echo. Nu na 7 mnd bij de gyn te hebben gelopen heb ik  bij mij laatste ongi clomid geslikt en daarna nog 2 echo's gekregen om te kijken of mijn eitjes goed groeiden. Nou veel succes bij de gyn, laat ff weten hoe het was.

  Liefs Patricia

  #2910064 Quote

  Hoi Russel,

  Ik ben begin augustus naar de gyn geweest omdat mijn cyclus niet goed is. Ben in maart gestopt met de pil en nog maar 1 keer ongi geworden. Ik heb inderdaad ook allerlei vragen gehad en een inwendig onderzoek met een inwendige echo. Ik vond het eerst wel heel spannen want ik wist ook niet wat me te wachten stond maar het viel allemaal reuze mee! Ik moest na het onderzoek nog bloed prikken voor allerlei hormoonwaardes. 30 augustus moet ik weer terug voor alle uitslagen.

  Succes!!

  Liefs Taat

  #2910256 Quote

  He meiden

  Allemaal heel erg bedankt voor jullie reactie nu heb ik een beetje een beeld van wat me te wachten staat ben best wel zenuwachtig hiervoor je weet natuurlijk nooit wat er uit komt. Ik hou jullie op de hoogte ga nu eerst met vakantie en 11 september gaan we dan naar de gyn.

  Bedankt

  Groetjes Russell

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct