Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

medicijngebruik tijdens zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #1285200

  Hallo,
  zijn er mensen die net als ik medicijnen gebruiken waar ze niet zomaar zonder kunnen en zwanger zijn?
  wat zijn jullie ervaringen?

  #3055533 Quote

  Ik slik al een aantal jaar het medicijn stilnoct. Dit is een slaappil dit slik ik i.v.m slaapstoornis. Ik ben (nog) niet zwanger, maar weet dat het slecht is om dit medicijn te slikken tijdens zwangerschap, maar er van af komen wordt nog moeilijk denk ik. Ik ga binnekort proberen om het af te bouwen!

  Groetjes

  #3055534 Quote

  het ligt eraan wat voor medicijnen het zijn. Ik heb een behoorlijk vervelende allergie waardoor ik heel veel jeuk had waarvoor ik medicijnen slikte. Daar ben ik mee gestopt toen ik wist dat ik zwanger was, maar zag erg op tegen 9 mnd lang elke dag vreselijke jeuk. Echter onder invloed van de hormonen verdween mijn allergie als sneeuw voor de zon en heb ik er nu 4.5 mnd na mijn bevalling alleen nog zelden last van en zoals het er nu naar uitziet hoef ik die medicijnen niet meer te gaan gebruiken. Zo zie je maar: niet alleen een baby maar ook nog van de allergie af.

  gr sandra

  #3055535 Quote

  Ik zou het voor de zekerheid aan je ha of de apotheek vragen! Je weet maar nooit.

  #3055536 Quote

  Ik slik al vanaf mijn geboorte medicijnen voor mijn schildklier, die moet ik blijven slikken. Ik krijg nu extra controle van de specialist en mijn medicijnen moeten regelmatig aangepast worden, omdat dit hormonen zijn.
  Groetjes

  #3055537 Quote

  ik slik al 7jaar antidepressiva tegen paniekstoornis. ik ben afgebouwd tot een half pilletje per dag. dit kon geen kwaad…

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3055538 Quote

  Omdat ik reuma heb hoor ik eigenlijk ibuprofen 800 te slikken, maar dat mag nu dus niet..
  Het maakt de zwangerschap wel wat zwaarder….maar mijn kindje gaat voor! 😀

  #3055539 Quote

  Hoi, ik slikte altijd Ibuprofen 600 i.v.m mijn chronische rugpijn. Maar toen ik zwanger werd ben ik meteen overgestapt op Paracetamol 500 (en dan hooguit een paar per week, vaak minder, dan maar wat meer pijn). Verder had ik altijd Claritinetabletten tegen hooikoorts. Van mijn apotheker hoorde ik dat er geen preventieve hooikoortsmedicijnen bestaan die je met zwangerschap mag gebruiken. Dus nu noodgedwongen aan neusspray van dr. Vogel. Helpt lang niet zo goed helaas.. Maar dat is dan even niet anders, nietwaar>

  groetjes, Maria2

  #3055540 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Gebruik zelf ook halve tablet seroxat tegen angst en paniekstoornis, kan volgens de gyneacoloog geen kwaad, maar blijft toch moeilijk, je wilt het liever niet. Maar het is fijn te horen dat meer vrouwen met dit probleem zitten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct