Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

schildklier

 • Auteur
  Berichten
 • #1285226

  He haloo!
  Weet er iemand (Daantje?) of je borstvoeding mag geven als je medicijnen slikt voor je schildklier? (thyax) Moet pas over 2 wkn naar de specialist, ik dacht misschien kunnen jullie mij helpen??je weet maar nooit!
  Bedankt alvast,
  marieke b

  #3055664 Quote

  Hoi, ik denk dat het niet kan, medicijnen en borstvoeding, je kindje krijgt dit dan namelijk ook binnen.

  Maar goed, ik ben geen specialist natuurlijk.

  Groetjes

  #3055665 Quote

  Hoi,

  Ik gebruik zelf ook thyrax en je kunt dan wel borstvoeding geven. Thyrax is een lichaamseigen hormoon en daarom gelijk aan de hormonen die je lichaam aanmaakt. In ons geval dus iets te weinig. Laat je gedurende de zwangerschap wat extra controleren, want over het algemeen heb je een iets hogere dosis nodig dan normaal. Daarnaast is het slim om ook eens de waarde van TSI te laten bepalen als er in het verleden antistoffen in je bloed zijn aangetoond tegen je schildklier.
  Dit heb ik vanochtend moeten laten doen.

  Daarnaast wil ik nog even reageren op de reactie van anoniem. Er zijn heel veel medicijnen die je kan slikken tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding. Het is dus niet standaard zo dat dat schadelijk voor je kindje is. Alleen is het wel zo dat geen medicijnen nog altijd de beste optie is. Helaas, ontkom je daar niet altijd aan als moeder. Ik slik zelf o.a. prednison en mag wel (als ik dat zou willen) borstvoeding geven.

  Groeten, Gijs

  #3055666 Quote

  Hai Gijs,
  Bedankt voor je reactie!!
  Ik ben al onder extra controle bij de internist, hij prikt me nu ook op suiker. Stom dat ik echter nooit aan hem gevraagd heb hoe het zit met borstvoeding He??
  Als je dit nog leest, mag je ook gewoon onder controle bij de VK blijven of moet je naar de Gyn.???
  Ik hoor het graag!
  Bedankt he?
  gr. Marieke (16/10)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct