Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

bij wie gaat het WEL goed.

 • Auteur
  Berichten
 • #1289352

  vaak hoor je op t forum dat mensen miskramen krijgen of andere vervelende dingen. dit is ontzettend erg voor deze mensen en willen dit graag kwijt op t forum wat de normaalste zaak is van de wereld.
  maar…..
  ik zou zo graag ook willen weten bij wie het allemaal wel in 1 keer goed is gegaan. ik wordt soms een beetje onzeker en angstig als ik t allemaal lees. (en natuurlijk zijn er ook goede verhalen bij)
  dus…..
  bij wie ging of gaat het allemaal in 1 keer goed. (dus geen miskraam of andere vervelende dingen)

  #3077510 Quote

  Liefste,
  Ik begrijp dat je je zorgen maakt als je de verhalen hoort, leest. Helaas is dat de harde realiteit. Gelukkig mag ik mezelf bij de gelukzakken prijzen die van de eerste zwangerschap een prachtige dochter dochter kreeg. Geen zwangerschapskwaaltjes, geen vermoeidheid, geen complicatie. enkel extra opvolging owv een een ziekte die ik voor de zwangerschap ook had. Mijn eerste wonder is bijna 2 en een tweede is onderweg. Ben nu 9 weken en met een wat moeilijkere start, lijkt ook dit goed te komen. Dus het kan. Wanneer moet je bevallen? Ik zelf ben actief op het februariforum, 4-2-2006.    Succes Natje

  #3077511 Quote

  Hoi Jarnos,
  Bij mij was het in een keer raak en eigenlijk het enige waar ik last van heb mede omdat ik al lenig ben van mezelf( zij de fisio) zijn mijn banden en daardoor mijn bekken een beetje, maar ik heb daar door de fisio tot nu toe weinig last van gehad.
  Ik had een kleine buik en kom niet tot nauwelijks aan.
  Groetjes Tina

  #3077512 Quote

  Hoi,

  Ja, dat is het risico van lezen op een forum: je leest ook de erg vervelende verhalen van meiden bij wie het misgaat….
  Maar bij mijn eerste zw.schap ging het allemaal super! Was de eerste maand al zwanger (totaal onervwacht, want je hoort altijd dat het wel 6 tot 12 maand kan duren), ben alleen moe geweest, maar verder geen kwaaltjes ofzo.
  Had echt een topzw.schap, waarbij alleen de bevalling een beetje tegenviel (3 dagen voor de uitgerekende datum werd ik ziek en uiteindelijk ingeleid) maar dit leverde wel ons geweldige zoontje op die nu net een jaar is!

  Nu ben ik 11 (of 12) week zwanger van de 2e en het gaat ook weer hartstikke goed. Ben deze keer wel  misselijk geweest en veeeeel vermoeider, maar verder lijkt het prima te gaan. volgende week de eerste echo om te kijken bij ons kleine wonder!!!

  Probeer te genieten meid!
  Marije

  #3077513 Quote

  Hoi,

  Ik snap dat je onzeker wordt van die verhalen, een zws is ook erg bijzonder en erg spannend vooral die eerste 12 weken!
  Helaas ben ik er dus 1tje bij wie het niet in 1 keer goed is gegaan. Bij mijn 1ste zwangerschap (waarvan ik dus in de 1ste ronde al zanger was) ging het met 6 weken al mis. Maar 4 maand later was ik dus weer zwanger en van die zws heb ik de eerste 10 weken ook niet echt kunnen genieten door de angst. Maar alles ging goed en ik ben toen bevallen van een gezond jomgetje die nu alweer bijna 13 maand is!! En ik ben nu dus weer zwanger (weer in 1 ronde raak) al wel weer 33 weken.
  Ondanks dat   je weet dat het mis kan gaan, is het toch het beste hierdoor niet je zws te laten beinvloeden. De tijd is zo weer voorbij en dan mag je je kindje in je armen sluiten. Dus geniet ervan en ik wens je een goede zws.

  #3077514 Quote

  Hoi Jarnos!
  Ik begrijp heel goed wat je hebt geschreven. Ik zat ook vanaf een week of 2 nadat ik wist dat ik zwanger was op het forum alles te lezen, alles in me op te nemen. En ja, erg veel verhalen van de meiden bij wie het mis ging. Maar er gaan er ook zo heel erg veel goed!
  Misschien schrijven de meiden bij wie het "gewoon" goed gaat er niet zo vaak over. Ik zit op het oktoberforum en in de eerste 3 maanden waren er best wat verdrietige verhalen.
  Ik heb zelf een paar weken niet gekeken op het oktoberforum, totdat ik mijn echo bij 12 weken had gehad. Toen voelde ik me wat zekerder.
  Bij mij is alles goed gegaan, ik ben nu ruim 27 weken zwanger en ik mag echt niet klagen! We krijgen een jongen en ik geniet er elke dag van. Laat je alsjeblieft niet gek maken door alle nare verhalen want dat zegt niets over jouw zwangerschap!
  GENIET!
  Groetjes,
  Taatje27w3d

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3077519 Quote

  Hoi,

  bij mijn zwangerschappen is het allebei goed gegaan, de 1e is nu 19 maanden en daarbij was helemaal niets aan de hand, ben wel door Hellp-syndroom ruim 4 weken te vroeg bevallen. En nu zwanger van de 2e, 26 weken en 5 dagen en ook geen probleem gehad, wel een soort bloeding maar dat was snel over en er is niets aan de hand.

  Als je die verhalen leest besef wel dat er nog vele vrouwen zijn die iedere dag moeder worden en dat deze verhalen omdat ze bijzonder zijn je meer bijblijven.

  Succes

  groetjes carreen

  #3077521 Quote

  Het is heel vervelend en vaak het laatste wat je wilt horen, maar het gaat nu eenmaal regelmatig mis. Bij 1 op de 8 vrouwen eindigt de zwangerschap in een miskraam. Dat is iets waar je maar beter rekening mee kunt houden, hoe vervelend ook. Eerlijk gezegd heb ik ook een miskraam gehad. Wij hielden er geen rekening mee en het sloeg in als een bom. De tweede keer wel rekening mee gehouden en toen ging het wel goed. Nu kan de kleine er ieder moment zijn. Om je gerust te stellen: ik ben de enige in de hele familie die het ooit is overkomen. Als je er geen rekening mee houd is de schok alleen maar groter en ben je langer aan het herstellen. Achteraf denk ik wel eens dat ik me eigenlijk veel te druk erom heb gemaakt en mezelf onnodig gekweld heb met het feit dat het misgegaan is.
  Ik heb nu een fluitende zwangerschap. Alleen in het begin misselijk geweest maar zelfs nu voel ik me uitstekend!

  Jinny
  (37+4)

  #3077523 Quote

  Hoi Jarnos,

  Ik ben een voorbeeld waarbij de hele zwangerschap heel voorspoedig is gegaan zonder tegenslagen. Ik ben me daar ook van bewust en ben ook heel erg dankbaar dat het allemaal zo goed gaat. Want ja ook in mijn omgeving ken ik veel mensen waarbij ten eerste het zwanger worden al een probleem is maar waar miskramen ook bijna aan de orde van de dag zijn. Je mag jezelf dus ook echt gelukkig prijzen als alles soepel verloopt.
  Ik weet alleen niet of mijn verhaal je nu echt geruststeld. Persoonlijk heb ik de zwangerschap niet als een zorgeloze en onbekommerde tijd ervaren, steeds ben je wel een beetje op zoek naar geruststelling.  De zwangerschap heb ik in fases ervaren : eerst heb je de fase waarbij een miskraam behoorlijk op de voorgrond staat, dan wordt er op een gegeven moment gevraagd of je die kansberekening op Down wil laten doen (vond ik nogal confronterend)……en zo komen er steeds onderwerpen voorbij die je aan het denken zetten. De zwangerschapstijd is een hele mooie tijd, vooral wanneer je het kindje voelt bewegen maar ook zeker een tijd waarbij je met de neus op de feiten wordt gedrukt.
  Ik moet nog heel even geduld hebben (ca.2 weken)  voordat ik ons wondertje (hopenlijk gezond en wel) op de arm kan houden…….dan ben ik gerustgesteld. Een hele fijne zwangerschap toegewenst…..en als deze zonder problemen verloopt…..wees je dan bewust dat je je dan echt gelukkig mag prijzen!

  Groetjes Alice

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct