Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie wil weten wat het wordt???

 • Auteur
  Berichten
 • #1289389

  Hoi!

  Ineens zat ik te denken wie wil er weten of het een jongen of een meisje is? En heb je daar een speciale reden voor? Of waarom wil je het niet weten?

  Lekker nieuwsgierig he…

  Groetjes Renske

  #3077697 Quote

  Hoi Renske,

  ik ben nu 27 weken en 3 dagen zwanger van de 2e en ook van deze weten we wat het wordt. Bij de eerste wisten we het en vonden het erg makkelijk om dingen aan te schaffen, baby kamer was al klaar voordat we het wisten. Maar we konden zeker voor de geboorte al aan de naam wennen, want dat vond ik nog best raar. En nu met de 2e kunnen we de eerste erop voor bereiden en die naam, ja daar zijn we nu wel aan gewend. Maar ik vind dat het voor ons nog steeds een verrassing blijft, mensen weten dan wel wat het wordt maar daar hebben ze altijd wel hun zegje over en als het geboren is dan blijft het toch altijd "ik wist het wel". Maar dat is net wat je leuk vind en je kan van te voren kleertjes kopen, beetje voorpret.

  Groetjes Carreen

  #3077704 Quote

  Hoi Renske,
    
  Ik ben nu 34 w zwanger van de derde en ook deze keer wil ik weer niet weten wat het wordt. Vind dit iets wat bij de bevalling hoort.Mijn persoonlijke mening hoor.
  Ben natuurlijk wel nieuwsgierig ! Heb nu ook al een dochter en een zoon, dus wat er ook bij komt we zijn er heel blij mee.
  Vind wel dat ze tegenwoordig veel kleding echt voor meisjes of echt voor jongens hebben. Ook al in de kleinste maatjes. Maar ja, kleding is zo weer aangeschaft en meestal krijg je ook nog veel cadeau.
  Mijn man had bij de vorige 2 trouwens wel een heel sterk gevoel wat het werd. Dit klopte ook in beide gevallen. Nu heeft hij dat weer, dus geloof ik hem nu wel. Dus een beetje weet ik het wel, maar dit is natuurlijk geen 100 procent.Het was de vorige keren zelfs zo erg dat we bij mijn dochter alleen een meisjesnaam hadden en bij mijn zoon alleen een jongensnaam.
  Dit is nu dus weer het geval. Mijn dochter (12 jr) zei al, ik ga echt lachen als het van het andere geslacht is en jullie geen naam hebben.
  Dus het blijft spannend voor ons. Nog maar 4 weekjes, want de kleine wordt bij 38 w1d ingeleid ivm zwangerschapsuiker.
  Groetjes,
  Sandra

  #3077706 Quote

  Dag Renske,

  Ook wij weten al wat het wordt.. Mijn tante maakt pretecho's, dus daar zijn we regelmatig langs geweest voor een kijkje in de buik, en wij hadden dus zoiets van: als zij het weet, willen wij het ook weten! Bovendien vinden we het nu al leuk om de baby bij naam te noemen..

  groetjes
  Manky

  #3077712 Quote

  Hallo,

  Nee wij willen het absoluut niet weten. Het moet echt een verassing blijven.
  Echt een reden hebben we niet hiervoor, maar we vinden het wel spannend zo.

  groetjes

  #3077713 Quote

  Hoi Renske,

  Wij wilden wel weten wat het wordt. Waarom? We hoorden verhalen dat je bij de bevalling veel meer bezig bent of de baby gezond is en dat het geslacht dan toch meer  van ondergeschikt belang is. Met 28 weken hebben we een pretecho gedaan en wij waren toen heel nieuwsgierig  en hebben het toen dus gehoord. Voor de omgeving houden we het wel geheim en ook de babykamer en kleertjes houden we neutraal. Het is gewoon ons geheimpje….en dat is toch ook wel erg leuk. Maar goed, je hoort verhalen dat ze er toch wel eens naast zitten dus we hebben wel gewoon 2 namen. Binnenkort zullen we het zeker weten!!

  Groetjes Alice

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3077715 Quote

  Hoi Renske,

  Wij zijn zwanger van ons eerste kindje en laten volgende week het geslacht bepalen tijdens een pretecho. Aangezien wij geen echo van de verloskundige kregen (haddden 'm via gynaecoloog al  gehad ivm mijn pco)  en we alleen een echofoto hebben van toen ik 8 weken zwanger was, vonden wij het leuk om nog een echo te laten maken. Bij 8 weken is het zo'n friemeltje en bij 11 weken was mijn vriend er niet bij. We wisten niet dat er toen nog een echo gemaakt zou worden in het ziekenhuis en ik was zo stom geen foto te vragen ;-(
  We hadden zo iets van dan vinden we het wel leuk om meteen te laten kijken of het een jongen of een meisje wordt. We hebben al namen en hebben het idee dat het dan wat meer gaat 'leven' voor ons en dan kunnen we hem/haar ook al bij de naam noemen. Verder vinden we het ook handig bij het aanschaffen van spulletjes, want zoveel spullen zijn zo jongens- of meisjesgericht.
  En een verrassing blijft het toch wel vind ik, want we weten niet wanneer hij of zij precies komt en hoe het bevallen zal gaan. Ook hebben we geen idee hoe hij of zij er uit zal zien en daar zijn we erg nieuwsgierig naar.

  groetjes,
  Jackje

  #3077718 Quote

  wij zijn op zich wel nieuwsgierig, maar hebben nog geen echo laten maken. Maar als er een gemaakt moet worden, dan willen we ook wel weten wat het wordt. Maar eerlijk gezegd ben ik nieuwsgieriger naar wie het is, dan naar wat het is; op wie lijkt het, wat voor karaktertje heeft het en is dat meteen herkenbaar, herken ik iets terug van de bewegingen in mijn buik en dat soort dingen. Kleding en het kamertje zijn  mn turkoois met felle kleurtje, dus dat kan voor beide wel. Ik ben nu eenmaal dol op turkoois en ben dus erg blij met de mode op dit moment.
  groetjs
  greet

  #3077721 Quote

  Hallo,

  Ik ben nu 26 weken zwanger! Wij weten nu 6 weken wat we krijgen. Helemaal in de wolken zijn we er door. Ik wilde het graag weten omdat ik sowieso graag op alles voorbereid ben, maar ook omdat ik gewoon erg nieuwsgierig ben. Verder weet niemand het. Dat maakte voor mij niet zoveel uit, maar mijn man wilde het graag voor ons zelf houden. Nu dat zo is is dat erg leuk, iedereen om ons heen zegt wel je verspreekt je toch wel. Maar goed, dan nog weten ze niet of ik me versproken hebben. Voor dat wij wisten wat  het  word had iedereen toch al wel z'n eigen mening of 't een jongen of een meisje word, en tot dat het geboren wordt weet niemand  meer over 't geslacht dan voor dat wij de echo lieten maken, want zeker weten doet iedereen 't pas na de geboorte.
  Ik vind het heel leuk dat ik het weet, want ben toch wel heel gericht kleertjes aan 't kopen. Dat is echt geweldig! Maar goed, het blijft op letten of je niks rond hebt slingeren wat er op wijst wat 't wordt en als er mensen komen die de babykamer niet hebben gezien moet de kast toch voor een deel even leeg gehaald worden.
  groetjes kirsten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct