Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

zwangerschap afbreken

 • Auteur
  Berichten
 • #1289423

  Mijn vrouw is 9 weken (gepland) zwanger. Na een periode van vreugde is dit omgeslagen in een zeer negatief gevoel over de zwangerschap. Zo erg zelfs dat ze de zwangerschap wil afbreken.
  Ik heb op internet gekeken onder prenatale depressie, en het lijkt heel erg daarop. Ik heb erg veel moeite met haar beslissing en wil alles in het werk stellen om het niet te aborteren. Wie heeft ervaringen met zulke depressies en gedachten en kan mij en mijn vrouw adviseren wat de beste aanpak is?

  #3077917 Quote

  Goedemorgen,

  Ik kan jullie situatie natuurlijk niet beoordelen, maar het lijkt mij
  dat het inroepen van professionele hulp geen kwaad kan. Ik zou in elk
  geval contact opnemen met m'n huisarts zodat die je/jullie eventueel
  kan doorverwijzen. Bij een echte depressie heb je alle hulp nodig die
  je kunt krijgen, dan kun je als partner niet in je eentje aan.

  Ik wens je veel sterkte en succes en wijsheid!

  Paulette

  #3077922 Quote

  Hoi!

  He das echt wel balen. Het enige dat ik weet is dat je eerst een echte intake krijgt waarom je een abortus wilt. En dan sturen ze je weer weg om nog na te denken. Tenminste zo ging het bij een vriendin van mij. Zij heeft nu dus een geweldige zoon van 3 weken.

  En het lijkt me zeer verstandig om inderdaad je huisarts even te bellen en het alvast te bespreken.

  Heel veel sterkte,

  groetjes Renske

  #3077926 Quote

  Ha Rieskuh,

  Een advies van mij kant is hetzelfde als de vorige meiden…
  Bel of ga naar een dokter en praat hierover. Hij kan jullie vast en zeker doorsturen naar een specialist. Niemand kan dit beter als een specialist om hier achter te komen wat er door het hoofd speelt van je partner. Ik zou er ook vaart achter zetten als ik jou was. Anders is ze verplicht om nog heel snel een beslissing te nemen ook. Misschien komt de angst voor het onbekende wel hoog boven…
  Ik wens jullie beide veel succes en sterkte toe.
  Groetjes J

  #3077931 Quote

  Ik sluit me aan bij de dames hierboven: ga naar de huisarts voor hulp. Internet is leuk, maar zal je niet verder helpen!

  Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie eruit komen!

  Groetjes Brenda

  #3077940 Quote

  Hallo Rieskuh,

  Wat een moeilijke situatie zeg! Wat is de reden dat je vrouw er nu zo anders over denkt?
  Is ze bang voor alles wat gaat komen of is ze er nog niet aan toe?

  Ik denk dat de reden heel belangrijk is voor de aanpak.

  Alfie

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3077942 Quote

  Hoi Rieskuh,

  Ik zou zeker hulp zoeken. Ikzelf ben nu 32 weken zwanger en heb vanaf het begin ook een prenatale depressie. Ben zelf pas met 24 weken hulp gaan zoeken en wordt nu heel goed begeleid. Ik heb anti depressiva gekregen,  seroxat, deze schijnen het minst schadelijk te zijn. Wat zijn de symptonen van je vrouw? Bij mij  uitte het zich in  o.a. spijt hebben van mijn zwangerschap,geen gevoel hebben voor het kind, het kind uit mijn buik willen. Voor jullie duurt de zwangerschap nog even, dus ga naar de huisarts. Als dit een goede is , zal hij jullie doorverwijzen.

  Sterkte!!

  #3077952 Quote

  Bedankt voor jullie berichten. Ik heb inmiddels contact opgenomen met de huisarts en we gaan daar vrijdagmiddag naartoe.

  #3078036 Quote

  Hallo,
  Tja een hele moeilijk situatie, een vriendin van mij maakte hetzelfde mee en ik kan me herhinneren hoe moeilijk dat was. Ook hier werd overwogen de zwangerschap te beeindigen. Met een goede intens psychische begeleiding en heel veel steun van familie en vrienden is ze er toch doorheen gekomen en toen haar zoontje er eenmaal was kon ze haar geluk niet op. Ik hoop dat het voor jullie ook een happy end wordt.
  Heel veel sterkte

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct