Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

volgen van het kindje

 • Auteur
  Berichten
 • #1289431

  men zegt dat je het kindje kunt laten volgen als je met je hand de buik wrijft.het kindje zou dan reageren op deze beweging door zelf naar je hand toe te komen of te schoppen.nu 35 weken zwanger is mij dat nog niet gelukt.hebben anderen hier ervaring mee dat het kindje dit wel of juist ook niet doet.
  groetjes

  #3077973 Quote


  Hay Peggy,

  ik ben nu 30w en 3d zwanger en heb idd ook gehoord dat je baby je volgt wanneer je je hand op bv je rechterkant vd buik legt. Maar ook bij mij is dit nog niet gelukt hoor. Denk ook niet dat dat altijd zo moet zijn. Althans, ik maak me er niet druk om eigenlijk. Voel de baby goed verders namelijk.

  Nou, doei doei,

  groetjes Cody

  #3077974 Quote

  Hoi!

  Bij mijn vorige zwangerschap is het wel gelukt. Was erg leuk. Ik drukte een beetje mijn buik in tot ik een reactie kreeg (erg handig als je al weet dat hij/zij wakker is, hoef je hem niet wakker te maken) en ging dan naar de andere kant toe van mijn buik, drukte daar een beetje en wachtte dan tot ik een reactie kreeg. Houd er wel rekening mee dat je kleine nog wat traag van begrip is dus er wat langer over doet om te reageren.

  En soms lukte het ook niet hoor, dan had hij geen zin ofzo.

  groetjes Renske

  #3077978 Quote

  De ene keer doet ie het wel en de andere keer weer niet. Nu ik tegen het einde aanloop lijkt hij/zij vaker op mijn handen te reageren. Ik merk wel dat de baby vaak sterk reageert op de handen van mijn man. Ook de kat blijkt erg interessant te zijn. Wanneer deze spinnend bij me ligt reageert de kleine ook maar weer heel anders dan op handen. De handen van een vreemde vind ie maar niks!

  Jinny (39+5)

  #3077980 Quote

  dat die kleine naar je hand zou zwemmen is mij ook ng nooit gelukt. Wel voel ik nu steeds aan een kant voetjes. Als ik daar licht duw, dan schopt ie soms tegen mijn hand terug. Maar lang niet altijd   en soms duw ik en dan duwt hij niet terug, maar trekt zijn voetjes juist in.
  Wel is het gek dat iedere keer als ik iemand wil laten voelen, dat hij zich dan helemaal stil houdt. Onbegrijpelijk wondertje.
  groetjes
  greet

  #3077992 Quote

  het kan zijn dat je placenta aan de voorkant ligt en je het dan moeiloijker kan voelen, ook kan het erg moeilijk zijn bij 35w omdat je kind dan al zo groot is en het weinig beweegingsruimte heeft…als je het maar gewoonlijk wel voelt is er niets aan de hand
  enjoy!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3077994 Quote

  Ik ben helaas nog niet zover dat het kindje al te voelen is. Vind ik wel jammer, maar dat komt vanzelf. Ik vond het wel eng toen de misselijkheid voorbij was, toen had ik ineens het gevoel alsof er niks aan de hand was.
  Maar goed, mijn buik groeit goed, dus het zal wel goed zitten

  groetjes barbara

  #3078078 Quote

  Volgens mijj zwangerschap boek "veilig zwanger", is het bewezen dat het kindje niet reageerd op aanrakingen van de buik.
  Er schijnen testen geweest te zijn ondere vele zwangere vrouwen en hun haptonoom. Terwijl hun de buik betasten werd er ook een echo gemaakt, daar uit bleek dat de kindjes niet reageerde op de aanrakingen.
  Wel schijnt het kindje vanaf een bepaalde leeftijd licht en donker te kunnen onderscheiden, dus misschien een lamp erop???
  Ik laat mijn kindje in ieder geval met rust.

  Gr. Ris

  #3078110 Quote

  He hoi,

  Je leest hier zoveel tegenstrijdige berichten over! Ik denk dan ook dat het bij iedereen anders is. Die van mij reageert de ene keer wel op een aai en de andere keer lekker eigenwijs juist niet. Het zullen wel toevalstreffers zijn. De ene dag is mijn uk druk aan het bewegen en is de kans groter dat als ik mijn hand op mijn buik leg hij/zij daar tegenaan schopt. De andere dag is weer een rustdag, het gaat echt met pieken en dalen. Ik denk dan ook dat hij/zij eigenlijk niet op aanrakingen reageert, maar vind het zelf leuk om mijn buik te strelen. Wat wel klopt is licht en donker, uk beweegt nooit in het licht (bij een blote buik) maar altijd lekker onder een laag kleding of dekens. Ik ben nu 20 weken en 6 dagen, en voel de bewegingen nu al zo'n drie weken. Ze worden wel steeds sterker. Blijft een bijzonder gevoel!!

  groetjes, Jootje

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct