Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik weet dat het een taboe is maar ………………..

 • Auteur
  Berichten
 • #1289967

  Hoi,

  Ik weet dat het niet mag, dat ik misschien wel kritiek over me heen haal, maar vooruit ik lanceer nog maar een vraag;
  HEBBEN JULLIE OOK STIEKUM VOORKEUR VOOR HET GESLACHT VAN JE BABY???????????????????
  Ik weet dat het niet hoort en zal het ook niet hardop zeggen in mijn omgeving, als mensen mij vragen zeg ik dat het me niet uitmaakt, maar stiekum hoop ik wel ergens op, wat zal ik dus maar niet zeggen.
  Als het anders is zal ik ook heel veel van de baby houden, dat doe ik nl al, maar ik zou toch wel heel graag een .. willen.
  Best moeilijk om dat voor jezelf te hebben, ik vind dit nu ook spannender dan de vorige keer.
  Ik hoop op jullie (positieve) reacties.

  Groetjes Brenda

  #3080921 Quote

  Hoi Hoi,

  Ik denk dat iedereen wel een voorkeur heeft. Zelf heb ik dat ook. Maar dat wil niet zeggen dat als het anders is dat ik dan minder van de kleine ga houden. In tegendeel het is toch iets van je eigen en het enige dat het ertoe doet is dat hij of zij dadelijk gezond en wel in de wieg ligt.

  Groetjes aafje

  #3080923 Quote

  een lichte voorkeur mag toch wel…… hebben mijn man en ik okk hoor… en allebei andersom…

  We zien wel wat het wordt…. we willen het niet van te voren weten… we zijn na ruim 2 ½ jaar en 4 iui pogingen al dolgelukkig dat we pappa en mamma mogen worden….

  Liefs Lill

  #3080926 Quote

  Hoi hoi,

  Hier is nog niet zo heel lang ook al een behoorlijke discussie over geweest omdat de een zei dat het wel zou mogen en de ander was het daar absoluut niet mee eens!
  Nou, ik vind dat je dat best een beetje mag hebben!! Je moet je er zelf inderdaad natuurlijk wel bewust van zijn dat als het toch van het andere geslacht is dat je er net zo gelukkig mee zal zijn en dat je je niet helemaal alleen maar focust op dat het een meisje of dat het een jongen "moet"worden! Ik kende iemand die zwanger was van een tweeling en die riep de hele zwangerschap: er MOET echt een meisje bij zitten hoor!!!!! Nou, dat vind ik zelf wel erg ver gaan, maar je mag toch best aangeven: ik zou het wel heel erg leuk vinden om een meisje te krijgen, maar wordt het een jongen….net zo welkom!
  Gewoon lekker vinden en denken wat je zelf wilt, als het maar een klein beetje binnen de perken blijft!!!
  Geniet ervan en ik hoop  ook voor je dat het een…. wordt!!!

  Groetjes Mellow

  #3080928 Quote

  Hoi Brenda,

  Ik ben het wel eens met de anderen dat de meesten waarschijnlijk een voorkeur hebben. Had ik ook. Het leek me leuk dat het een meid zou worden. Vond mezelf echt een meidenmoeder. Maar je raad het al, het is een knul geworden. We zagen het bij de screeningsecho met 19 weken. Het was niet te missen! Meneer lag wijdbeens voor de camera! Ik had zoiets van: Ok, even omschakelen. Maar een knul is net zo welkom! Dat hij gezond was vond ik eigenlijk belangrijker dan het geslacht. (wij zijn erfelijk belast, vandaar) Inmiddels is het een heerlijke knul van 2,5 jaar. We zijn bezig voor een tweede. En stiekum hoop ik weer zo'n zalige knul te krijgen. (een meisje is ook welkom hoor!)  Maar dat mag ik vast niet zeggen!

  Groetjes, Kat

  #3080932 Quote

  Hoi Brenda,

  Het is echt niet zo raar om een voorkeur te hebben, er wordt wel eens raar op gereageerd. Tuurlijk wens je ook dat het gezond is en alles goed gaat, maar ja diep in je hart wil je een jongen of een meisje….

  Ik ben nu voor de tweede keer zwanger en de eerste keer hoopte ik echt op een meisje, dat is het ook geworden en hoe egoïstisch het ook klinkt ik had zoiets van zo ik heb haar vast binnen. Voor diegenen die moeilijk of geen kindjes kunnen krijgen begrijp ik heel goed dat deze uitspraken hen erg moeilijk valt, sorry daarvoor!

  Nu voor de tweede keer zou ik graag een jongen willen krijgen, maar een meisje is ook geweldig en ik zeg maar weer, we hopen dat het goed gaat en dat hij/zij gezond is.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3080939 Quote

  Hoi Brenda,

  Ik zit hier met koude rillingen te lezen…..ik herken mezelf in het verhaal… Ook ik heb een enorme voorkeur in het geslacht van ons kindje. Bij mijn eerste kindje hoopte ik ook al op een zoon en dat werd met 19 weken even de grond in geboord door een pretecho, ik ben toen echt even van slag geweest omdat ik me even geen raad wist met een dochter….Gelukkig wist ik het vroeg zodat ik kon wennen aan het idee dat we een dochter kregen. Nu ze er is zou ik haar met geen mogelijkheid meer kunnen missen en ben ik dolgelukkig met haar. Toch heb ik mijn man gezegd dat ik nu heel graag een zoon zou krijgen, niet alleen omdat het me zo leuk lijkt maar ook omdat de familienaam dan verder gaat(ik weet dat het ego is).

  Nu was ik vorige week op de jonge gezinnen beurs en daar heb ik een echo laten maken, ik vroeg de mevrouw dat als ze wat zag ze het me mocht zeggen….nu was ik op dat moment net 14 weken en dus wel erg vroeg. Maar de mevrouw zei met een blijde stem: Ik kan voor 95% zekerheid zeggen dat het een meisje is……Ik heb daar echt liggen slikken om mijn teleurstelling niet te laten zien. Erg he??

  Nu was ik met mijn zusje die na een ivfpoging uiteindelijk een 2ling heeft gekregen(twee jongens) en zij snapte mijn teleustelling niet…ik moest blij zijn met wat ik kreeg en hoe ik zwanger ben geworden(niet met hulp) Ik snap haar reaktie wel maar toch ben ik er nog steeds ondersteboven van. Voor mijn dochter is het heel leuk om een zusje te hebben maar ik had toch zo graag….

  Ik wacht nog even met een tweede pretecho tot ik 20 weken ben en het duidelijker is, maar ik verwacht eigenlijk geen ander bericht…

  Het spijt me vreselijk dta ik er zo over denk, zeker voor diegene die er alles aan moeten doen om zwanger te raken of te blijven, maar ik voel me nu eenmaal zo…Uiteindelijk zal ook dit kindje haar plekje in ons gezin krijgen en zijn we dolgelukkig met haar.

  Terwijl ik het schrijf voel ik me zo slecht!! Ik moet blij zijn met wat ik krijg en niet zo egoistisch zijn! Nou ja gelukkig ben ik niet de enige met een sterke wens en zal uiteindelijk het belangrijkste zijn dat het kindje gezond ter wereld komt.

  #3080945 Quote

  HI,

  Ik heb er 2 jaar over gedaan om zwanger te worden en uiteindelijk is het gelukt om zwanger te worden mbv IVF. En je kan je niet voorstellen hoe het voelt om dan toch zwanger te zijn!!!
  Ik snap best dat je voorkeuren hebt maar dat je teleurgesteld bent omdat het geslacht iets anders is dat je had gewild… Weet je waar je teleurgesteld van wordt?? Elke maand ongi worden als je al jaren bezig bent om zwanger worden!! Dat is pas erg. Ik heb vriendinnen waarbij het nog steeds niet is gelukt om zwanger te worden en die zouden er alles voor over hebben om een gezond babietje ooit in hun armen te kunnen omsluiten, jongetje of een meisje.

  gr
  Marielle
  6w5d

  #3080946 Quote

  Zolang je voorkeur niet leidt tot extreme teleurstelling of zelfs antipathie richting je kind, dan kan je eenvoorkeur hebben. Ooit zei iemand hier op het forum: "Emoties zijn altijd waar, die staan niet ter discussie". Ik vond dat mooi gezegd.

  Als je echt extreem reageert omdat het kind niet van het juiste geslacht is, dan is dat ook heel vervelend voor jezelf, en daar moet je dan echt mee aan de slag.

  Ergens op hopen is toch iets anders, dan het andere perse niet willen.

  Ik heb twee meiden, en voor deze derde heb ik helemaal geen voorkeur. En dat snapt ook niemand. Iedereen vind dat ik een jongetje moet willen en krijgen. Terwijl ik alleen maar heel graag nog een kindje wil.

  Miep

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct