Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

goed gevoel/spastische darm

 • Auteur
  Berichten
 • #1290014

  hallo meiden,

  We weten nu een week dat ik zwanger ben. Vanavond gaan we het aan onze ouders en broer vertellen. Aangezien ik mijn mond niet kan houden. Weten eigenlijk al te veel mensen dat ik zwanger ben, hahhaha. Maar ik heb er een heel goed gevoel over. Ik voel me ook goed en heel soms lichtelijk misselijk. Heb meer last van hoofdpijn en duizelingen.

  wie kan mij wat informatie geven wat de dokter mij gaat vertellen. En heeft iemand ervaring met zwanger zijn en een spastische darm hebben?

  In ieder geval bedankt

  liefs maddox

  #3081192 Quote

  Hoi,

  Gewoon lekker vertellen als je dat wil. Wij hebben de eerste keer ook verteld toen ik 8 weken zwanger was. Er zijn altijd mensen die reageren: "Je mag het nog niet vertellen, wat als het misgaat". Ik vind dat zo'n onzin, mis gaat het dan toch wel verteld of niet en na die tijd vertel je als nog dat je zwanger was. Mij is dat dus overkomen maar ook dat heeft me er niet van weerhouden om het de volgende keer gewoon weer met 8 weken te vertellen. Dus ik zou zeggen, deel je gelukkige gevoel van dit moment met iedereen waar je het mee wilt delen.
  Wat de dokter je gaat vertellen? Als je de huisarts bedoeld, als er een verloskundige praktijk bij jou in de buurt is hoef je inprincipe niet eens naar de huisarts toe. Als de huisarts als je verloskundige optreed dan zal er een afspraak gemaakt worden voor rondom je 12de week. Dan gaan ze allemaal dingen met je doornemen zoals, voor welke kinderziektes je ingeent bent, met name rode hond. En of er erfelijke ziektes in de familie voorkomen. Je bloeddruk wordt gemeten, je hb-gehalte en misschien wordt je wel gewogen. Ook worden er 2 buisjes bloed afgenomen, die testen ze op een aantal ziektes waaronder hiv en kijken ze gelijk welke bloedgroep je hebt. Althans dat neem ik aan wat doet de verloskundige allemaal wel.

  Veel plezier met vertellen aan je familie!   Ik vond dat heel bijzonder.

  groetjes kirsten
  39w4d

  #3081193 Quote
  quote: maddox80 schreef document.write(friendlyDateTimeFromStr('17-10-2005 11:58:24'));


  hallo meiden,

  We weten nu een week dat ik zwanger ben. Vanavond gaan we het aan onze ouders en broer vertellen. Aangezien ik mijn mond niet kan houden. Weten eigenlijk al te veel mensen dat ik zwanger ben, hahhaha. Maar ik heb er een heel goed gevoel over. Ik voel me ook goed en heel soms lichtelijk misselijk. Heb meer last van hoofdpijn en duizelingen.

  wie kan mij wat informatie geven wat de dokter mij gaat vertellen. En heeft iemand ervaring met zwanger zijn en een spastische darm hebben?

  In ieder geval bedankt

  liefs maddox


  Hoi Maddox,
  van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Het is inderdaad erg lastig om zulk nieuws voor je te houden..!
  Mijn ervaring met de dokter (huisarts) is dat ik zelf heb gebeld voor een afspraak en toen had ik al een test gedaan die positief was..de dokter feliciteerde mij alleen en heeft mij op  een aantal verloskundigen in de buurt gewezen. Verder stelde het  eigenlijk niet veel meer voor.
  Ik heb zelf gebeld met de VK voor een afspraak.  Daarvan kreeg ik van te voren veel informatie over wat  er zou gebeuren tijdens het eerste onderzoek. Verder kun je ook op internet op diverse sites lezen wat de Vk zoal onderzoekt tijdens je eerste bezoek.
  Verder heb ik zelf ook een spastische darm, dat betekende voor mij dat ik vaak lucht en daardoor krampen in mijn buik had voor de zwangerschap. Deze ben ik nu helemaal kwijt! (hoop dat het zo blijft) Maar volgens mij kun je met een goed eetpatroon al een hoop klachten verhelpen. Wel heb ik toen ik de baby moest gaan voelen, lang getwijfeld of ik nou toch lucht in mijn buik had of dat het 'plopjes' van de baby waren. Dit laatste bleek het geval. Nu beweegt mijn kleine meid volop en ik geniet met volle teugen.

  ik wens je nog een fijne zwangerschap toe..
  Groetjes,
  Siona 29weken

  #3081219 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap.

  Ik heb zelf ook een spastische darm.
  Ik heb hier op zich niet meer last van nu ik zwanger ben als normaal.
  Wat idd wel lastig is is dat ik nu steeds tijwfel of ik mijn kindje voel duwen of mijn darmen voel borrelen.
  Maar dat zal vanzelf wel duidelijker worden denk ik.

  Liefs,
  Mandy

  #3081227 Quote

  Haai meiden,

  Allereerst bedankt voor jullie reactie!! Ik ben bij de dokter geweest en inderdaad die verteld je niet zo veel. Wel heb ik wat vragen gesteld en heeft ze antwoord op gegeven. Was spannend.

  Ik had onze ouders uitgenodigd. En tegen ze gezegd dat onze nieuwe meubels gebracht zouden worden. (is ook zo) Dus ze waren er niks vermoedend.
  Om half 10 hadden ze de laatste lamp opgehangen en toen heb ik de beschuit met muisjes op tafel gezet. Nog hadden ze niks door. hahahahaha erg grappig. Toen werd ik heel zenuwachtig want toen moest ik het gaan vertellen. En ja hoor ze vonden het in 1 woord geweldig. Het was leuk en ze waren erg nieuwsgierig. Het is hun eerste klein kind dus dat is wel leuk natuurlijk.

  O ja en ik ben trouwens bijna 7 weken en ben 10 juni uitgerekend. Dus het is echt nog vers van de pers maar goed. Iedereen mag het weten en trouwens het is toch van mijn gezicht te lezen. Dus langer had ik het niet verborgen kunnen houden.

  Ik heb nog een lange maar hele leuke weg te gaan. En als ik vragen heb weet ik waar ik terecht kan.

  Bedankt meiden.

  liefs Maddox

  #3081285 Quote

  Hoi allemaal!

  Wat herkenbaar! Ik kreeg van de specialisten te horen dat zwanger zijn voor mij erg pijnlijk zou worden. Ik heb namelijk het prikkelbare darm syndroom (in mijn geval een zerr trage tot soms geen    darmbeweging en dan ook nog spastisch…)Ik heb medicijnen en een dieet hiervoor. Maar sinds ik zwanger ben gaat het beter dan ooit en kan ik juist weer heerlijk melk- en ei producten eten!!!
  Nou, ik doe maar voor de eerste keer mee, dus ik laat eht hier even bij

  Groetjes! Rian

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3081289 Quote

  Hoi!

  Ook ik heb al jaren last van een chronisch spastische dikke darm. de variant met verstopping… (je hebt twee varianten: met verstopping en diarree)

  Tijdens de eerste 10 weken van de zwangerschap kon ik moeilijker naar het toilet dan ooit! Ik vond het verschrikkelijk….Maar daarna ging het steeds beter en kon ik zelfs iedere dag naar het toilet!! Dat was voor mij een verademing, want "normaal" kan ik eens in de 3-4 dagen.

  Ik ben 3 weken geleden bevallen van een prachtkereltje: Thijs! NOg steeds kan ik iedere dag naar het toilet, helaas is de winderigheid gebleven.  Ook heb ik veel last van aambeien, wat poepen pijnlijk maakt, maar de ontlasting is verder normaal.

  Hopelijk blijft het zo!

  Groetjes,

  Ginger en Thijs (27-9)

  #3081290 Quote

  Hallo Ginger,

  Fijn om te lezen dat het nu nog goed met je gaat! Ben blij nu ook de positieve verhalen te horen. Wat betreft die lucht in je darmen, dat heb ik ook altijd. Heb daar wel een homeopatisch middel voor gebruikt voor mijn zwangerschap, in mijn geval was dit een wondermiddel! Ik had voor het eerst sinds jaren weer een platte buik bij het opstaan en de gehele dag geen winderigheid.Paeonia-komplex tabletten (verkrijgbaar in Duitsland). Weet niet of je er wat aan hebt…mij hielp het. Tijdens de zwangerschap gebruik ik het alleen liever niet omdat het geen noodzaak is maar enkel ongemakken wegneemt en ik gebruik ook al andere medicijnen…
  Hoop over een paar maanden te lezen dat het nog steeds goed met je gaat. Heb namelijk ook wel eens gehoord dat de hormonen die vrijkomen tijdens je zwangerschap je over deze kwalen heen kunnen helpen. En dat gellof ik dan liever dan al die negatieve doktersadviezen die ik te horen kreeg…

  groetjes!
  Rian

  #3081309 Quote

  Hoi meiden

  Allemaal gefeliciteerd met jullie zwangerschap, geniet ervan!!
  Ikzelf heb ook een prikkelbare darm naar meot zeggen dat ik er tijdens de zwangerschap er weing last van heb gehad, bij mij zijn de klachten obstipatie en veel lucht in de darmen.
    sinds ik bevallen ben heb ik erg veel last van obstipatie, ik probeer erg veel te drinken, geef ook borstvoeding, maar het is echt kei hard. Nu gebruik ik lactulose en dat helpt gelukkig goed.
  Meiden geniet van de zwangerschap, hopelijk zonder teveel last van PDS!!!

  Groetjes CArlijn

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct